مدير عامل خانه سينما با تاكيد بر اينكه؛در سال 89 عمده فعاليتهايمان رفاه و تامين اجتماعي است،از محقق نشدن بحث بيمه بيكاري و عدم پرداخت 38 درصد از بودجهي سال گذشته خانه سينما گلايه كرد و خبر داد كه؛فرهاد توحيدي براي دومينسال دبيري جشن خانه سينما را برعهده گرفته است.
به گزارش خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اولين نشست خبري هياتمديرهي خانه سينما در سال 89 صبح امروز ـ دوشنبه 23 فروردينماه ـ با حضور محمدمهدي عسگرپور (رييس هيات مديره و مديرعامل ) امين تارخ (سخنگوي هياتمديره خانه سينما) و فرهاد توحيدي (نايب رييس هيات مديره)، برگزار شد.
عسگرپور:
اغلب فعاليتهاي خانه سينما در سال 88 رفاه و تامين اجتماعي بود
عسگرپور مديرعامل خانه سينما در ابتدا با تبريك سال نو و آرزوي سالي خوب براي تمام مردم ايران به ويژه اهالي سينما، گفت: وقتي به كارنامه خانه سينما در سال 88 كه چند روز پيش هم منتشر شده نگاه ميكنيم ـ توجه داشتهباشيم كه از سال 88 كه سالي بسيار پرتلاطم بود صحبت ميكنيم ـ در اين سال بسياري از حوزهها تا مرز تعطيلي رفتهاند اما به نظر ميرسد كه فعاليتهاي خوبي در خانه سينما انجام شده است.
او با يادآوري حضور اعضاي آكادمي اسكار در ايران و سفر هيأتي از ايران به اسكار و حضور نمايندگان شوراي صنفي نمايش در فرانسه، ادامه داد: عليرغم انجام اين نوع فعاليتها به نظر ميآيد كه وجه غالب و عمده فعاليتهاي خانه سينما در سال 88 بيشتر در حوزه رفاه و تأمين اجتماعي بوده است.
وي در عينحال گفت: متأسفانه گاه به نظر ميرسد كه معيار ما براي ارزيابي فعاليتهاي نهادي صنفي مانند خانه سينما در برگزاري يك جشن خلاصه ميشود. اگرچه برگزاري جشن هم بخشي از فعاليتهاي خانه سينماست اما نميتوان معياري قطعي براي ما باشد. به هرحال جشن سيزدهم به شكلي كه ديديد برگزار شد، يعني با توجه به مناسبات اجتماعي به نكوداشت و بزرگداشت چند همكار و گراميداشت روز سينما خلاصه شد.
در سال 89 نيز عمده فعاليتهاي ما رفاه و تامين اجتماعي است
مديرعامل خانه سينما در ادامه در تشريح فعاليتهاي اين نهاد در سال 89 اظهار كرد: براي سال 89 بخش عمدهاي از فعاليتهاي ما حول محور رفاه و تأمين اجتماعي تعريف شده و ميدانيم كه در اين حوزه ممكن است كه چندين نگاه وجود داشته باشد كه عمدتا به يك سرفصل به نام نگاه دولت به عملكرد نهادهاي صنفي مربوط شود.
فكر ميكنم همه قبول دارند كه در اين سرفصل با نگاه قواميافتهاي از سوي دولت مواجه نيستيم و اين مسأله تنها مربوط به سالهاي اخير نميشود و مدتهاست كه وجود دارد.
نگاه دولت به جريان صنفي واضح نيست
عسگرپور با اعتقاد بر اينكه واضح نيست نگاه دولت به يك جريان صنفي و به ويژه جرياني صنفي در حوزه فرهنگ و هنر چگونه است؟! تصريح كرد:ما نميدانيم آيا دولت نهادهاي صنفي را نقطه ارتباط خود با مردم ميداند و يا بر اين باور است كه اين نوع نهادها نقشي تزييني دارند؟!. اگر به عنوان مثال 20 سال اخير را بررسي كنيم ميبينيم كه اوج و فرودهاي زيادي در اين زمينه وجود داشته و همين موضوع باعث شده است كه لطمات زيادي در اين بخش ببينيم.
وي با اشاره به لطمه اين نگاه و اوج و فرودها به بحث بيمه و رفاه اجتماعي، گفت: در اين زمينه در اكثر مواقع مسوولان دولتي اين مسووليت را از سر خود باز كردند و به گردن نهادهاي صنفي انداختهاند و مديران دولتي همواره ميتوانند ادعا كنند كه اين مسأله از وظايف خانه سينما محسوب ميشود. حال آنكه خانه سينما هم ميتواند بگويد كه اين كار اصلا در توان و يا جزء وظايفش نيست.
عسگرپور در ادامه اذعان داشت: با تمام اين اوصاف مجموعه فعاليتهايي كه در سال 88 و در خانه سينما شكل گرفته، امسال هم بايد به جد پيگيري شود. ما امسال هم بحث بيمه بيكاري و بيمه اجتماعي و تكميلي اعضا را در دست پيگري داريم. و در اين راستا چون به مشورت و تبادل تجربه احتياج داشتيم، حتي اين موضوع را در مجامع بينالمللي هم مطرح كردهايم و جالب آنكه در سطح بينالمللي اينكه پس از گذشت 30 سال از پيروزي انقلاب و با توجه به اين ادعا كه انقلاب ما انقلابي فرهنگي است، هنوز در حوزه مسايلي مانند بيمه و رفاه اجتماعي درگير هستيم هم نوعي شوخي به نظر ميرسد.
او اظهار تاسف كرد از شرايط برخي هنرمندان و گفت: متأسفانه اكنون برخي از همكاران ما از دنيا ميروند و وقتي ناخواسته وارد زندگي آنها ميشويم از وضعيت آنها و اينكه چرا با آنها اينگونه برخورد ميشود، متأسف ميشويم. درحاليكه به عنوان مثال در سفرهاي استاني دولت هم اعضاي هيأت دولت حضور دارند و گويي كه بايد اين افراد زينتبخش اين مجالس باشند.
تا امروز بيمه بيكاري محقق نشده است
به گزارش ايسنا، مديرعامل خانه سينما در ادامه به فعاليتهايي كه طي سالهاي گذشته در زمينه بيمه بيكاري هنرمندان صورت گرفته اشاره و عنوان كرد: اين بحث را از 2 سال پيش به صورت جدي مطرح كرديم و در اين زمينه فعاليتهايي جدي داشتيم. از جمله طرحي ارايه كرديم كه به واسطه آن با عددي كه در مقايسه با ساير ارقام كشور اصلا رقم مهمي نبود ميشد همه افراد را بيمه كرد، اما تا امروز اين مسأله محقق نشده است.
وي در ادامه با تأكيد بر اهميت امنيت شغلي، از برگزاري چندين وركشاپ بينالمللي در حوزههاي فيلمبرداري، فيلمنامهنويسي و برنامهريزي توليد خبر داد و گفت: احتمالا يكي از اين وركشاپها به فيلمبرداري مربوط ميشود و در خارج از كشور برگزار خواهد شد.
فرهاد توحيدي دبير جشن چهاردهم خانه سينما شد
به گزارش ايسنا، عسگرپور در بخش ديگري از اين نشست فرهاد توحيدي را به عنوان دبير چهاردهمين جشن سينما معرفي كرد.
وي در بخش ديگري از اين نشست هم به موسسه بينالمللي ثبت صوتي و تصويري به نام ايسان (ISAN) اشاره كرد و گفت: يكي از موضوعات مهمي كه ميتوان درباره آن صحبت كرد اين است كه اين موسسه خانه سينما را به عنوان نماينده خود در ايران پذيرفته و بدينترتيب ميتوان اميدوار بود كه بخشي از خلأ بزرگي كه در زمينه رايت آثار هنري وجود داشت برطرف شود. البته اين موسسه همانطور كه گفتهام به ثبت كليهي آثار صوتي و تصويري ميپردازد و در اين زمينه كليه افراد حتي آنهايي كه خارج از حيطه سينما فعاليت ميكنند هم ميتوانند در خانه سينما به ثبت آثار خود بپردازند.
عسگرپور در عينحال از تلاش براي گرفتن نمايندگي ISAN در سطح خاورميانه خبر داد.
بحث بر سر يك معاون و مدير كل نيست
به گزارش ايسنا، در ادامه اين جلسه مديرعامل خانه سينما به سوالات خبرنگاران پاسخ داد و در پاسخ به سوالي كه درباره عدم حضور نماينده خانه سينما در جلسات پروانه ساخت مطرح شده بود عنوان كرد: مجموعهي فعاليتهاي يك نهاد صنفي با مجامع حاكميتي سابقهاي دارد كه بر همه ما مشخص است. و همانطور كه گفتم در دورههاي مختلف نوعي سردرگمي در اين زمينه وجود داشته است. به عنوان مثال در شوراي صدور پروانه ساخت يا بحث بودجه و غيره هم اين مسأله به چشم ميخورد. بحث من هم برروي يك معاون كل يا يك مدير نيست بلكه آنچه كه براي من مهم است اين است كه بايد اين رابطه تصحيح شود.
استراتژي هر دولتي نيازمند راهكارهاي قانوني است
او ادامه داد: به عنوان مثال در خصوص پروانه ساخت اگر همان موقع ميگفتند كه لازم نيست نمايندهاي از خانه سينما در اين جلسات حضور داشته باشد، شايد همهچيز بهتر بود و حداقل ما ميفهميديم كه مديران جديد ترجيح ميدهند كه همهچيز را خود كنترل كنند. اما بايد توجه داشته باشيم كه هر شيوه و استراتژي يك دولت نيازمند به راهكارهاي قانوني است و براي عمليكردن آن لازم است كه مسايل قانوني هم مورد توجه قرار گيرند. در اين زمينه هم لازم بود كه حداقل ابتدا اساسنامه را تصحيح كنند، چراكه به هرحال آن آييننامه به تصويب هيأت وزيراني رسيده بود كه همه آنها برگزيدگان رييسجمهوري بودند كه او هم با رأي مردم انتخاب شده بود.
عسگرپور افزود: حال هم دوستان ميتوانند اين اساسنامه را تغيير دهند، اما اين شيوه پسنديده و بزرگمنشانهاي نيست و قطعا در تاريخ هم باقي خواهد ماند.
وي در ادامه خطاب به خبرنگاران حاضر در جلسه عنوان كرد: علاوه بر اين موضوع، مسايل ديگري هم هست كه شايد شما كمتر از آن اطلاع داشته باشيد، اما به هرحال گاه مسايل توسط آدمهاي خوشسليقه تا حدي تعديل ميشوند و گاه با روي كارآمدن مديران كجسليقه اوضاع بدتر هم ميشود.
مديرعامل خانه سينما در پاسخ به اين سوال كه چرا در پيگيريهاي نام محمد نوريزاد كمتر ذكر ميشود، پاسخ داد: در تمام درخواستها مكاتبات ما اسم محمد نوريزاد هم بوده است. حال ممكن است كه در هياهوها نام يك نفر بيشتر و نام يكي كمتر مطرح شود، كما اينكه ممكن است دوستاني مشكلاتي داشته باشند كه حتي شما هم ندانيد.
كاش جرم اين افراد روشن ميشد
عسگرپور در ادامه صحبتهاي خود درباره زندانيان سينمايي كشور اظهار كرد: شايد واقعا خطاي بزرگي از طرف اين افراد صورت گرفته باشد. اما ايكاش حداقل اين مورد مطرح شود تا فيلمسازان ما از جمله خودم هنگامي كه به مرزهاي خارج از كشور سفر ميكنيم در پاسخ به افرادي كه علت جرم آنها را از ما ميپرسند پاسخ روشني داشته باشيم.
مديرعامل خانه سينما در عينحال به برخي مرخصيها و آزاديها اشاره و تلاشهاي خانه سينما را يكي از دلايل مهم اين مسايل دانست.
دربارهي شوراي عالي سينما تنها در جرايد خواندهام و چيزي نميدانم
عسگرپور درباره شوراي عالي سينما نيز پاسخ داد: اطلاعات من هم در اين زمينه به اندازهي شماست و شايد حتي كمتر هم باشد. من هم اين موضوع را تنها در جرايد ديدهام و ميدانم كه اين نكته از سوي معاونت سينمايي مطرح شده است، اما شكل و شمايل اين شورا را من هم نميدانم و هيچ تماسي هم با ما در اين زمينه نگرفتهاند، حال بايد صبر كرد تا ببينيم شكل و شمايل اين شورا چگونه است و بعد به صحبت درباره آن بپردازيم.
همچنان 38 درصد از بودجهي سال گذشتهي ما پرداخت نشده
مديرعامل خانه سينما در بخش ديگري از اين نشست به مسأله بودجه خانه سينما اشاره كرد و گفت: 38 درصد از بودجه سال گذشته ما پرداخت نشده و من شنيدم كه ميگفتند به همين ميزان از منابع مالي بقيه بخشها هم كاسته شده است. حال من نميدانم كه آيا واقعا اين اتفاق افتاده يا خير؟ اما ميدانم كه حتي اگر چنين اتفاقي هم بيفتد كسي كه نگاهي جامع به مسايل سينما دارد ميداند كه كل بودجه خانه سينما به اندازه يك يا يكونيم فيلم است و اگر تمام اين فعاليتها را بخواهد يك نهاد دولتي انجام دهد بد نيست كه ببينيم آنها چهقدر هزينه ميگيرند.
عسگرپور در ادامه در پاسخ به سوالي كه درباره فيلمهاي توقيفي و يا فيلمهايي كه عليرغم صدور پروانه ساخت امكان ساخت آنها فراهم نميشود و علت اينكه خانه سينما در اين زمينه موضعگيري نميكند توضيح داد: خانه سينما را بايد يك مفروض مشترك بدانيم و ببينيم كه خانه سينما يعني چه. ما درحال حاضر 29 صنف داريم كه هريك از اين صنفها بايد در محدوده خود كار كند. مثلا اگر در حوزه بازيگران مشكلي پيش بيايد آن صنف بايد به پيگيري آن موضوع بپردازد. در بحث فيلمهاي توقيفي و غيره هم به نظر ميرسد كه اگر صنف تهيهكنندگان يا كارگردانان بخواهند حمايت كنند اين مسأله موضوع آنهاست. درحال حاضر ما بحث اصليمان رفاه و امنيت شغلي اعضاست و بايد دايره فعاليتهاي صنوف گستردهتر باشد. علاوه بر اين اگر ما بخواهيم كاسهي داغتر از آش شويم، آنگاه همان دوستاني كه دوست دارند تشتت ايجاد شود، بدشان هم نميآيد كه ساير صنفها را هم به اين وضع دچار كنند.
مديرعامل خانه سينما در ادامه در پاسخ به سوال ايسنا، درباره اينكه تفاهمنامههايي كه پس از ديدار با اعضاي اسكار امضا شده، اكنون در چه وضعيتي قرار دارد، گفت: وركشاپهايي كه قرار است برگزار شود، حاصل همين تفاهمنامههاست. اما خودتان بهتر ميدانيد كه برگزاري وركشاپ بينالمللي آنهم در حوزه مسألهداري مانند سينما كه همه در آن به دنبال مسأله ميگردند چه مشكلاتي ميتواند داشته باشد.
او ادامه داد: ما براي اين وركشاپها يا بايد اجنبي را به خانه بياوريم يا بايد خود به نزد اجنبي برويم. البته راهحل سومي هم هست و آن اينكه ما با اجنبي همراه هم به يك جاي ديگر برويم و احتمالا وركشاپ مربوط به فيلمبرداران هم همينگونه خواهد بود.
مديرعامل خانه سينما درباره وضعيت بازسازي فيلمها هم كه پيش از اين قرار بود به واسطه هيأت اسكاري عملي شود، توضيح داد: قدرت و اختيار اين مسأله در دست خانه سينما نيست و ما اگر بخواهيم فيلمها را بازسازي كنيم، اختيار آنها در دست فيلمخانه ملي قرار دارد. ما نه امكانات لازم را براي ارسال و بازگشت فيلمها داريم و نه فيلمها در اختيار ما قرار دارند. اما حاضريم كه به عنوان پل ارتباطي اين دو بخش را به يكديگر وصل كنيم. در زمانيكه هيأت اسكاري چنين پيشنهادي به ما دادند توضيحدادن اين مسأله براي اجنبيها كار سختي بود، به همين دليل ما در آن مقطع پذيرفتيم و خبر آن هم منتشر شد.
مقدمات سفر هند درحال انجام است
عسگرپور در ادامه در پاسخ به سوالي كه دربارهي سفر اعضاي خانه سينما به هند مطرح شده بود، هم گفت: نميخواهم همهچيز را به بودجه ربط بدهم به هرحال مقدمات اين سفر درحال آماده شدن است. علاوه بر اين هنگامي كه درباره كشور هند صحبت ميكنيم بايد توجه داشته باشيم كه از سينمايي حرف ميزنيم كه امروزه در جهان وجوه مختلفي پيدا كرده و امكانات آن به هاليوود بسيار نزديك شده است. اين مسأله قطعا براي سينمايي براي ما كه در پي آن است كه صنعتي شود تجربه خوبي خواهد بود.
تقدير از چند رويكرد خوب فارابي
مديرعامل خانه سينما در ادامه اين جلسه عنوان كرد: عليرغم انتقادات قصد دارم كه از چند رويكرد خوب فارابي در اين جلسه تشكر كنم. يكي از اين رويكردها حضور بازارهاي فيلم ما در جشنوارههاي مختلف دنياست كه عدهاي بر اين باورند كه آيا واقعا لازم است كه در بازار فيلم تمام جشنوارههاي دنيا ما نيز حضور داشته باشيم. عدهي ديگر هم درباره موفقيتهاي ما در اين بازار ميپرسند من به شخصه براين باورم كه لازم است حتما در اين بازارها حضور داشته باشيم و فيلمهاي خود را به نمايش بگذاريم. حال پرسيدن درباره موفقيتها ايرادي ندارد.
وي در عينحال ادامه داد: يكي از نكات مثبت ديگري كه در فارابي اتفاق افتاده آن است كه توانستهايم با يكديگر به تعامل برسيم و بدينترتيب در جشنوارههاي كن و برلين گذشته نيز اعضاي ما به دلايل مختلف راهي اين جشنوارهها شدند و اميدواريم كه اين روند در جشنواره كن امسال هم دنبال شود.
جايي با جايي تعامل ندارد
عسگرپور در پاسخ به سوال ديگري كه درباره عدم توجه خانه سينما به بحث افزايش بهاي بليط سينماها مطرح شده بود، اظهار كرد: از آنجا كه در برخي از جلسات شوراي صنفي نمايش حضور داشتهام ميدانم كه معادلات بسياري در اين زمينه وجود دارد. علاوه بر اين بحث افزايش بها بحث جديدي نيست و ما فقط خروجي آن يعني گرانترشدن بليطها را ميبينيم. در هر صورت به نظر ميرسد كه چارهاي در اين زمينه وجود ندارد وگرنه خود اعضاي اين شورا هم كه از نمايندگان صنوف مختلف هستند دوست ندارند كه مال خود را آتش بزنند و كاري كنند كه مردم به سينما نروند.
او ادامه داد: به هرحال حمايتهاي دولتي در حوزه اكران اگرچه ممكن است، سابقه تلخي را به ذهن ما بياورد اما قطعا ميتواند در اين زمينه موثر باشد.
عسگرپور در پاسخ به مطلبي در اينباره كه اكنون مدتي است، برخي فيلمهايي كه به شدت ضعيف و بيكيفيت هستند وارد شبكههاي نمايش خانگي ميشوند و ميزان تعامل مسوولان خانه سينما با اين شبكهها توضيح داد: اكنون ديگر جايي با جايي تعامل ندارد، فيلمهايي هم كه ما روي پرده ميبينيم در بسياري موارد خيلي بهتر از اين فيلمها نيست به هرحال اگر بخواهيم در اين زمينه هم پيگيري كنيم اين بخش مربوط به تهيهكنندهها ميشود.
او ادامه داد: در زمينه مسايل ديگري مانند بالارفتن دستمزد بازيگران يا حمايت از فيلمهايي كه ممكن است بيدليل توقيف شده باشند و يا فيلمهايي كه عليرغم داشتن پروانه نمايش هيچگاه به نمايش درنميآيند، هم تهيهكنندگان بايد به پيگيري بپردازند و اين روندي است كه در همه دنيا هم دنبال ميشود.
عسگرپور در بخش ديگري از اين نشست و در پاسخ به سوالي كه درباره تلويزيون مطرح شده بود، عنوان كرد: در هيچكجاي دنيا تلويزيون اينقدر اصرار ندارد كه بازيگران سينما را جذب كند، اكنون حتي برخي از پروژههاي تلويزيون به دليل عدم موفقيت در جذب ستارههاي سينما ساخته نميشوند. لذا اگر تعاملات لازم در اين زمينه وجود نداشته باشد همهچيز بيفايده خواهد بود.
كشمكشها تاحدي شيريني كار است
به گزارش ايسنا، عسگرپور در پاسخ به سوالي كه درباره كشمكشها و اختلافات او و مديران دولتي مطرح شده بود و اينكه كي قرار است اين كشمكشها پايان گيرد، توضيح داد: اين كشمكشها تا حدي شيريني كار محسوب ميشوند، چراكه اگر قرار باشد يك نفر موضوعي را عنوان كند و سايرين همه آن را قبول كنند، ديگر تا حدي امور بيرمق ميشود. به همين دليل فكر ميكنم كه بهتر است دنبال اتمام سريع اين كشمكشها نباشيد، چراكه اين موارد به فضا و حتي نسل بعدي كمك ميكند.
او در اينباره كه چراكه عليرغم اين اختلافات در اختتاميه جشنواره فجر در كنار مديران دولتي به راحتي حضور پيدا كرده هم گفت: من زماني مديرعامل فارابي بودهام و علاوه بر اين فكر ميكنم كه لازم بود خانه سينما در اختتاميه جشنواره حضور داشته باشد، كاش به هرحال آن جلسه و آن كنار هم بودن منجر به حل برخي موارد ميشد، اما نشد. علاوه بر اين كشمكش به معناي اسلحهكشي هم نيست و به هرحال امور با گفتوگو بهتر حل ميشوند و كشمكش هم كه از نظرم نوعي گفتوگوست.
مديرعامل خانه سينما در بخش ديگري از اين جلسه در پاسخ به سوالي كه درباره وضعيت شكايت از فرجالله سلحشور مطرح شده بود، توضيح داد: آن پرونده هنوز هم موجود است و وكيل ما هرچندوقت يكبار در جلسات دادگاه حاضر ميشود. ما فعلا منتظر هستيم تا ببينيم كار با كجا ميرسد. اكنون هم اگر من بخواهم توضيحي در اين زمينه بدهم مسأله بار قضايي پيدا ميكند ولي اگر همانطور كه شكايت شده، اوضاع پيگيري شود ما هم شكايت خود را پس ميگيريم.
ريشهي اختلافات شوراي صنفي اقتصادي است
به گزارش ايسنا، عسگرپور در پاسخ به سوالي كه درباره برخي مشكلات شوراي صنفي نمايش مطرح شده بود، هم عنوان كرد: ريشهي اصلي اختلافاتي كه امروز در شوراي صنفي وجود دارد اقتصادي است و نه فرهنگي. حال با افزايش سالنهاي سينما اين اتفاقات تشديد هم خواهد شد. به نظرم اين فرمول بسيار ساده است و مادامي كه اقتصاد هنر دولتي باشد، اين اتفاقها دور از نظر نخواهد بود.
او ادامه داد: ما اكنون 29 صنف در خانه سينما داريم اما در هيچيك از صنفها تا اين اندازه تشتت نميبينيم، مگر اينكه اعضاي اين صنوف منافعي داشته باشند و در مواردي آن منافع در خطر باشد. ما بارها درباره مشكلات انجمن تهيهكنندگان به بحث و بررسي نشستهايم و ديدهايم كه تمام اين مشكلات با گفتوگو حل ميشود اما وقتي كه جلسه تمام ميشود يكي از افراد به عنوان مثال با يك تلفن نظرش تغيير ميكند، لذا اگر رابطه بخش دولتي و خصوصي محكمتر باشد ديگر مفري براي افراد نميماند، اما اكنون گاه افراد به دليل وابستگي به بخش دولتي، خانه سينما را فحش ميدهند و گاه به واسطه آنكه پشتشان به خانه سينما گرم است با بخش دولتي كاري ندارند. فكر ميكنم مادامي كه اين ارتباط صورت نگيرد اين تشتتها هم پايان نمييابد.
عسگرپور در عينحال خاطرنشان كرد: مادامي كه دولت فكر كند، لازم نيست حلقه ارتباطياش با مردم يك نهاد صنفي باشد، تمام اين بحثها همچنان ادامه خواهد داشت. اكنون از اين مسأله بسياري از تهيهكنندگان استفاده ميكنند و همين موضوع موجب ضربهخوردن صنوف مختلف و حتي خود وزارت ارشاد ميشود.
به گزارش ايسنا، امين تارخ هم در ابتداي اين جلسه به بحث درباره اختلافات قديمي تهيهكنندگان سينما پرداخت و گفت: گاه برخي از مسايل در هيأتمديره به عنوان دغدغه تلقي ميشود و گاه برخي از امور حالت مشكل و معضل دارند، به نظرم بحث تهيهكنندگان همواره وجود داشته و هيچگاه به دغدغه هيأتمديره تبديل نشده است.
او ادامه داد: به هرحال ما در اين زمينه فعاليتهاي مختلف انجام دادهايم كه بخشي از اين فعاليتها هم به هيأتمديره قبلي خانه سينما بازميگردد. در كل هم به دليل منافع، عدم وجود يك خط مشي درست و به زعم بنده اخلاق همگرايي وضعيت اين صنف به گونهاي شده كه مشكلات آنها روزبهروز درحال افزايش است.
تارخ در ادامه به ذكر توضيحاتي درباره روند پيگيري اين مسأله در خانه سينما پرداخت و گفت: در نهايت تمام تلاشهاي ما منجر به تولد نهاد چهارمي با عنوان انجمن تهيهكنندگان مستقل شد اما تشتتها افزايش هم داشت. لذا احساس ميكنم كه تا خود تهيهكنندگان نخواهند و همكاري نكنند اين مشكل حل نميشود و در اين زمينه به نتيجهاي نخواهيم رسيد.
فرهاد توحيدي نايب رييس هيات مديره خانه سينما هم در اين جلسه عنوان كرد: آرزو ميكنم كه اين جلسه آخرين جلسهاي باشد كه در آن آرزوي آزادي جعفر پناهي را ميكنيم.
رييس كانون فيلمنامهنويسان ادامه داد: خانه سينما براي آزادي اين افراد اقدامات متعددي را صورت داده و نامههاي مختلفي را به مسوولان متعدد نظام نوشته است اما تاكنون نتيجهاي نگرفته است. حال از رييسجمهور ايران كه ايران را آزادترين كشور دنيا دانسته درخواست ميكنيم كه فيلمسازان زنداني را در صدر توجه قرار دهد و نسبت به آزادي آنها اقدام كند.
فرهادي در ادامه با بيان اينكه دبيري چهاردهمين جشن خانه سينما هم برعهده او گذاشته شده اظهار كرد: پس از جشن سيزدهم بسياري از دوستان فكر كردند كه از آنجا كه بنده توانستم جشن سيزدهم را بيسروصدا ببندم در جشن چهاردهم هم اگر مشكلي شد، ميتوانم آن را تعطيل كنم. اما انشاءالله امسال مشكلي پيش نيايد و جشن ما به خوبي برگزار شود.
او درباره آييننامهي جشن خانه سينما هم گفت: اعضايي به نمايندگي از صنوف مختلف انتخاب شدهاند تا نهادي مستقل از اين پس برگزاري جشن خانه سينما را دنبال كند، اما عليرغم پيشرفتهاي خوبي كه صورت گرفته هنوز كار اين مجمع براي آييننامه جشن خانه سينما به پايان نرسيده است و براي نوشتن اساسنامه جشنهاي مستقل خانه سينما اعضاي اين شورا به فرصت ديگري هم نياز دارند. انشاءالله امسال كار تدوين اين آييننامه تمام خواهد شد و مقدمات آن براي سال آينده شكل ميگيرد.
وي درباره نمايشگاه توانمنديهاي سينماي ايران هم عنوان كرد: از امسال قرار است كه اين نمايشگاه در كنار جشن خانه سينما برگزار شود و خوشبختانه امسال پيش از شروع جشن اين توافقات را با حاميان مالي خود در ميان گذاشتهايم و اميدواريم كه امسال با مشكلات مالي كمتري مواجه شويم و بتوانيم اين نمايشگاه را هم به شكل همهساله در حاشيه جشن خانه سينما برگزار كنيم.
توحيدي در بخش پاياني صحبتهايش هم از تبديل بانك فيلمنامه به بانك آثار خبر داد و گفت: نزديك به 10 ماه است كه دوستان در تلاش هستند تا بانك فيلمنامه به بانك آثار تبديل شود، يعني پس از نهايي شدن طرح، اين بانك علاوه بر فيلمنامه مواردي مانند طراحي صحنه، لباس و بقيه موارد را هم ثبت خواهد كرد و حتي آثار صوتي و تصويري راديو و تلويزيون هم ميتوانند به اين بانك بپيوندند.
وي اعلام جزييات بيشتر اين موضوع و مسايل مربوط به جشن سينما را به آينده موكول كرد.
انتهاي پيام