دبير انجمن برنج ايران تصريح كرد: تاكنون هيچ مرجع رسمي كه در نهايت ميان نظر مجلس، موسسه استاندارد و وزارت بهداشت حكميت كند و نظر قطعي خود را راجع به آلوده بودن يا نبودن برنجهاي وارداتي اعلام كند، وجود نداشته است.
جميل عليزاده شايق در گفتوگو با خبرنگار كشاورزي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار كرد: از زماني كه بحث آلوده بودن برنجهاي وارداتي مطرح شد موسسه استاندارد، وزارت بهداشت و مجلس شوراي اسلامي توافقي بر سر اين موضوع نداشتند و هر كسي در اين ميان ساز خود را ميزند در حالي كه بايد يك مرجع رسمي فراتر از اينها جمعبندي نظرات را داشته باشد و در نهايت تكليف مردم را درباره اين موضوع روشن كند چراكه سم آرسنيك در برنج موضوعي نيست كه بخواهيم بر سر آن شوخي كنيم.
وي يادآور شد: متاسفانه هنوز برخي از اين برنجهاي وارداتي در صدا و سيما تبليغ ميشوند؛ اين برنجها به دليل قيمت ارزانتر مصرفكنندگان را به خود جلب ميكند.
وي با بيان اينكه حمايت از توليد داخلي طي پنج سال اخير جدي گرفته نشده است، اظهار كرد: نياز سالانه ما از برنج در حدود 400 تا 500 هزار تن مشخص است اما متاسفانه در حال حاضر با واردات ساليانه يك ميليون و 200 هزار تن مواجه هستيم.
وي تاكيد كرد: وزارت جهاد كشاورزي بايد ميزان توليد و مصرف سرانه را مشخص كند تا در نهايت از ميزان كسري مشخص شده، واردات انجام شود. برنج قطعا نيازمند واردات است اما نه به اين ميزان كه شاهد هستيم. در حالي كه اكنون با حجم اين واردات بيرويه بخش اعظمي از توليدات داخلي برنج دپو شده و در انبارهاي مانده است.
دبير انجمن برنج با بيان اينكه قيمت برنج نيز بايد براساس يك نرم اقتصادي و منحي طبيعي باشد، تاكيد كرد: وزارت جهاد كشاورزي بايد ميزان توليد را اعلام و بر آن پافشاري كند همچنين بايد ميزان واقعي مصرف سرانه و ميزان نياز مشخص شود.
انتهاي پيام