مراسم پاياني جشنواره‌ي شعر فجر برگزار شد وزير ارشاد: شعر را مرد كامل خانه دانسته‌ايم

مراسم پاياني چهارمين دوره‌ي جشنواره‌ي بين‌المللي شعر فجر عصر امروز (شنبه، اول اسفندماه) در تالار وحدت برگزار شد.

به گزارش خبرنگار بخش ادب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سيدمحمد حسيني - وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي - با اشاره به اهميت و جايگاه شعر در سنت فرهنگ ايراني، خطاب به معاونت فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، خواستار مداقه‌ي بيش‌تر در بررسي مجموعه‌هاي شعر شد و گفت: شايسته نيست خون فرهنگ و هنر را بريزيم و از اين‌رو ضرورت دارد به شعر كه هنر ملي ايرانيان است، بهاي بيش‌تري بدهيم. در واقع، احترام به امام‌زاده را متولي بايد نگه دارد. مگر ما شاعران شهير بي‌شماري نداشتيم و امروز هم از تبار همان شاعران، شاعراني در عرصه‌ي ادبيات فعاليت مي‌كنند؛ اما چرا به اين حوزه كم‌تر پرداخته‌ايم؟

او در ادامه با استناد به سخنان مقام معظم رهبري، بر ضرورت توجه به انجمن‌هاي شعر بيش از گذشته تأكيد و از انجمن شعر به عنوان اردوگاه شاعران ياد كرد.

حسيني متذكر شد: بايد اعتراف كنيم كه شعر را مرد كامل خانه دانسته‌ايم و او را در تقسيم ارث بي‌نياز دانسته‌ايم. در واقع، چه سهمي از بودجه به اين حوزه‌ي مهم اختصاص داده شده است و اين نباشد كه ما در حوزه‌ي شعر ببينيم كه بودجه‌هاي كلان از آن ديگران باشد و تماشا از آن شعر.

او در ادامه نويد اين را داد كه با اختصاص بودجه‌هاي بيش‌تر به حوزه‌ي شعر توجه بيش‌تري شود.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در بخش ديگري از سخنانش به وضعيت كنوني جهان اشاره كرد و گفت: در شرايطي كه تهاجم فرهنگي و جنگ نرم نسل جوان ما را هدف گرفته است، ضرورت دارد كه به توصيه‌ي مقام معظم رهبري، به محافل قرآني و جلسات شعرخواني بيش از گذشته توجه داشته باشيم تا از رهگذار آن بتوانيم در برابر هجوم فرهنگ‌هاي بيگانه ايستادگي كنيم.

حسيني همچنين خواستار توجه بيش‌تر به شعر كودك و نوجوان شد و گفت: مهدكودك‌ها را از ياد نبريد.

در مراسم پاياني جشنواره‌ي شعر فجر همچنين محسن پرويز - معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي - از اين‌كه وعده‌ي دوره‌ي گذشته جشنواره‌ي شعر فجر مبني بر رقابتي شدن جشنواره عملي شده است، ابراز خوشحالي كرد و گفت: با توجه به اين‌كه در داوري آثار صرفا شعر شاعران مورد بررسي قرار گرفته و در داوري آثار نام شاعران از بالاي شعر آن‌ها برداشته شده است، به قضاوتي عادلانه نزديك شده‌ايم و انتظار مي‌رود كه در دوره‌هاي بعدي نواقص احتمالي نيز برطرف شود.

علي موسوي گرمارودي - دبير علمي جشنواره - نيز خود را خدمت‌گزار كلمه معرفي كرد و گفت: در واقع، من با پذيرفتن دبيري جشنواره‌ي شعر فجر، سري را كه درد نمي‌كرد، دستمال بستم. علي‌رغم همه‌ي انتقادهايي كه مدام وارد مي‌شد، اين‌جا گواهي مي‌دهم كه در كار نظارت داوري اشعار كم نگذاشتم و سعي كردم برترين داوران را برگزينم و با اين‌كه داوران تقواي داوري داشتند، تصميم بر اين گرفتيم كه اسامي شاعران را از بالاي شعرشان برداريم تا شائبه‌ي رفيق‌بازي هم از ذهن برخي باز شود. هر چند در هر حال، عده‌اي ناراضي هستند و انگار اين مسأله حوالت تاريخي آن‌هاست.

اين شاعر در بخش ديگري از سخنانش براي گواه ادعاهاي خويش، نوشته‌ي يكي از داوران را در بررسي يكي از شعرهاي برگزيده خواند و در حالي كه با هيجان، سروده‌ي يكي از برگزيدگان را مي‌خواند، گفت: والله من تا ديروز كه شعرها بر اساس كدها بررسي مي‌شدند، نمي‌دانستم كه اين سروده از كدام شاعر است و پس از اين‌كه آن كدها رمزگشايي شد و نفرات برگزيده روشن شدند، متوجه شدم كه اين اثر كدام شاعر است.

در اين مراسم، مفتون اميني، خسرو احتشامي، محمدعلي عجمي از تاجيكستان و محمد الأمين - شاعر عراقي - از هلند شعرخواني كردند و قصيده‌ي بلند حجت‌السلام والمسلمين محمد محمدي گلپايگاني توسط اميراحمدي - مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي - خوانده شد.

همچنين با نمايش نماآهنگي، از محمود شاهرخي - شاعر فقيد انقلاب اسلامي - ياد شد و مرتضي اميري اسفندقه - دبير علمي جشنواره - به ارائه‌ي گزارشي درباره‌ي مراحل مختلف داوري چهارمين دوره‌ي جشنواره‌ي شعر فجر پرداخت.

در پايان مراسم با حضور حجت‌الاسلام والمسلمين گلپايگاني، سيدمحمد حسيني، محسن پرويز، علي موسوي گرمارودي، مرتضي اميري اسفندقه و مصطفي اميدي - دبير اجرايي جشنواره - جايزه‌هاي برگزيدگان به آن‌ها اهدا شد.

شاعران برگزيده‌ي جشنواره‌ي شعر فجر در سه بخش شعر سنتي، نو و كودك و نوجوان به اين شرح معرفي شدند: بخش شعر سنتي: رتبه اول: محمود حبيبي كسبي (تهران)، رتبه دوم: پانته‌آ صفايي (اصفهان)، رتبه دوم: محمد مرادي (تهران)، رتبه سوم: محمدسعيد ميرزايي (تهران) و شايسته تقدير: محمدرضا طاهري (تهران) و محمدعلي جوشايي (كرمان) / بخش شعر نو: رتبه اول: سينا عليمحمدي (تهران)، رتبه دوم: محمدحسين نعمتي (تهران) و رتبه سوم: اميد مرداني بروجني (بروجن) / بخش شعر كودك و نوجوان: رتبه اول: كبري بابايي (تهران)، رتبه دوم: حامد محقق (تهران) و رتبه سوم: غلامرضا بكتاش (ملاير).

در مراسم پاياني جشنواره‌ي شعر فجر، شاعراني چون جواد محقق، پرويز بيگي حبيب‌آبادي، موسي بيدج، مصطفي محدثي خراساني، احد ده‌بزرگي، محمدعلي بهمني، ناصر فيض و جمعي از شاعران جوان كه از شهرستان آمده بودند، حضور داشتند.

انتهاي پيام

  • شنبه/ ۱ اسفند ۱۳۸۸ / ۱۹:۳۵
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 8812-00774
  • خبرنگار :