معاون آموزشي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با اشاره به دلائل ابطال سي و هفتمين دوره آزمون دستياري تخصصي، گفت: تا اين لحظه تخلفي براي احدي از پزشكان داوطلب آزمون به اثبات نرسيده است، ولي در صورت اثبات، آن فرد نه تنها صلاحيت ادامه تحصيل ندارد بلكه براي هميشه طبابت عمومي هم منع ميشود.
به گزارش خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر محمدعلي محققي روز شنبه در نشستي مطبوعاتي در پي ابطال سي و هفتمين دوره آزمون دستياري تخصصي با بيان اينكه اين آزمون حساس ترين آزموني است كه در آموزش علوم پزشكي كشور برگزار ميشود؛ آن را از جهاتي نسبت به كنكور ورودي حساس تر عنوان كرد و افزود: رقابت براي دستيابي به رشتههاي تخصصي در جامعه پزشكي عمومي كشور بسيار جدي است.
وي با بيان اينكه آزمون دستياري پزشكي رقابتي و بسيار دشوار است و يك محكي است براي انتخاب افرادي كه در رتبههاي بالاتر قرار بگيرند.
وي با اشاره به تشكيل هيات بدوي و هيات تجديدنظر براي تخلفات در آزمونهاي علوم پزشكي در وزارت بهداشت، گفت: در نيمه دوم سال 84 اين هيات در وزارت بهداشت تشكيل شد و نزديك به 18 پرونده مرتبط از مراجع قضايي به وزارت بهداشت تحويل داده شد كه بر اين اساس اين هيات در صورت اثبات تخلف برخورد قاطع ميكند و كساني كه تخلف براي آنها اثبات شود اخراج و از ادامه تحصيل آنها جلوگيري ميشود.
وي با اشاره به بروز تخلف در آزمون دستياري در سال 82، گفت: عدهاي از اين افراد تلاش كردند كه با طرح موضوع به مراجع ديگر بازگشت به ادامه تحصيل داشته باشند كه وزارت بهداشت موضع خودش را اعلام كرد كه اگر كسي تخلف آن در آزمون به اثبات رسد از نظر اخلاقي چنين فردي صلاحيت طبابت ندارد و اين موضع را هم اكنون نيز اعلام ميكند.
محققي با بيان اينكه لحظههاي پرالتهابي را پشت سر ميگذاريم، اظهار كرد: تا اين لحظه تخلفي براي احدي از پزشكان داوطلب آزمون به اثبات نرسيده است و حتي در بسياري از سطوح نزديك به داوطلبان اين اعتماد كامل را داريم كه تخلف نكردند اما اگر از سوي مراجع قانوني تخلف كسي به اثبات رسد ما موضعمان موضع قبلي است و برخورد قانوني در حد مقررات انجام ميشود و از نظر ما اين فرد نه تنها صلاحيت ادامه تحصيل ندارد بلكه براي هميشه صلاحيت طبابت عمومي را هم ندارد.
محققي افزود: در حال حاضر جو بسيار آشفته است ولي داوطلبان اين آزمون در زمره امين ترين و شريف ترين انسان هايي هستند كه امكان تخلف در آنها وجود ندارد اما وظيفه وزارت بهداشت اين است كه نهايت تلاش و امانت داري را انجام دهد. به گونهاي كه شش ماه براي آماده سازي آزمون تلاش مضاعفي انجام شد.
وي افزود: قبل از برگزاري آزمون در چند مورد اطلاعاتي به ما مبني بر احتمال تخلف و اينكه عدهاي سوالات را در اختيار دارند رسيد بر حسب اين اطلاعات بلافاصله اين موضوع را بررسي كرديم ولي اين موضوع به اثبات نرسيد ولي پس از برگزاري آزمون با همكاري چند تن از داوطلبان و شكاياتي كه طرح شد مستنداتي دريافت كرديم كه تخلفي صورت گرفته است.
وي با بيان اينكه اين مستندات در يك مورد مربوط به سوالات بود كه خود پزشكان داوطلب آن را در اختيار ما قرار دادند، اظهار كرد: صبح روز برگزاري آزمون، دو برگه حاوي سوالات آزمون توسط عدهاي از داوطلبان به يكي از دانشگاههاي علوم پزشكي مستقر در تهران داده شد، ولي از آنجايي كه قبل از ساعت اداري بود كاركنان به آن توجهي نكرده بودند و حدود ساعت 11 متوجه آن شدند و آن را در اختيار وزارت بهداشت قرار دادند.
معاون آموزشي وزارت بهداشت گفت: تعداد سوالات 25 سوال بود كه آنها يا بعضا عين سوالات طرح شده در آزمون و يا از نظر محتوايي با سوالات آزمون منطبق بود كه در كتابخانه يكي از دانشگاهها در اختيار داوطلبان قرار گرفته بود، اين موضوع اين شائبه را ايجاد كرد كه امكان دارد سوالات آزمون از نقطهاي به بيرون صادر شده باشد ولي اينكه چگونه اين سوالات در اختيار آنها قرار گرفته و يا اينكه مورد استفاده قرار گرفته است يا نه اطلاعي نداريم و زماني به ما اثبات شد تعدادي از سوالات در اختيار داوطلبان قرار گرفته است با دستور وزير آزمون لغو شد تا خداي ناخواسته احدي به ناحق امتيازي كسب نكند.
وي تاكيد كرد: آنچه كه مسلم است مجموعه برگزاركننده عليرغم تلاشهاي صادقانهاي كه انجام دادند از اين به بعد متولي برگزاري آزمون نيستند تا رسيدگي نهايي در اين زمينه انجام شود و پس از بررسي مجددا افرادي در مركز سنجش آموزش پزشكي مستقر شوند.
به گزارش ايسنا، وي با بيان اينكه آزمون مجددا برگزار خواهد شد، خاطر نشان كرد: با پيش بينيهاي در نظر گرفته شده بازسازي سازمان برگزار كننده آزمون زياد طول نميكشد و در اين مورد نهايت دقت انجام خواهد شد تا در موعد صحيح آزمون برگزار شود.
وي با اشاره به برگزاري مجدد آزمون در 27 فروردين ماه، گفت: تلاش ما اين است كه حتي زودتر از موعد مقرر آزمون برگزار شود ولي در نهايت آخرين مهلت تعيين شده براي برگزاري آزمون 27 فروردين ميباشد كه با تامين شرايط كامل و رفع نقايصي كه در اين مدت مشخص خواهد شد آزمون دوم در امنيت كامل برگزار خواهد شد.
محققي افزود: اگر خداي ناخواسته از داوطلبان كسي تخلف كرده باشد نبايد گفت پزشكي تخلف كرده بلكه بايد گفت متخلفي تقلب كرده است و بدون ترديد بايد از جامعه پزشكي اين فرد اخراج شود.
وي در خصوص بروز شايعاتي مبني بر تقلب در آزمون دستياري سال گذشته، تصريح كرد: سال گذشته سطح نمرات بالاتر رفته بود و تعدادي از داوطلبان آنرا از اشكالات آزمون ميدانستند همچنين سايتهايي شايعاتي را منتشر كرده بودند كه ما همان زمان هم اعلام كرديم كه اگر داوطلبي مدرك قابل استنادي داشته باشد حتما پيگيري خواهيم كرد كه چيزي به دست ما نرسيد ولي در اين دوره آزمون مستند به اندازهاي كافي براي ابطال آزمون وجود دارد.
وي با بيان اينكه مسئولان و متوليان برگزاري آزمونهاي وزارت بهداشت بركنار شدند تا بررسي نهايي در اين زمينه انجام شود، تصريح كرد: افرادي كه توانمندي داشته باشند در آن مجموعه در دوره بعد هم به وظايف خود ميپردازند ولي در كل در اين زمينه بازنگري جدي انجام ميشود.
به گزارش ايسنا، محققي با بيان اينكه بانك سوالي در زمينه آزمون دستياري وجود ندارد، تصريح كرد: براي دوره بعد نيز طراحي مستقلي انجام خواهد شد.
انتهاي پيام