مسوول واحد آلودگي هوا، سلامت و بيماريهاي شغلي مركز آموزشي ــ درماني، پژوهشي بيمارستان مسيح دانشوري با بيان اين كه سرطان ريه پس از بيماريهاي قلب و عروق و حوادث سومين علت مرگ در ايران است، گفت: نتيجه بررسي و مطالعه در ايران در سال 2009 ميلادي نشان داد كه 12 درصد موارد سرطان ريه در مردان و 5/1 درصد موارد در زنان به علت تماسهاي شغلي بوده است.
دكتر سوسن صالح پور در گفتوگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين كه سرطان ريه از مهمترين علل مرگ و مير در دنيا است، اظهار كرد: در مطالعات جهاني تخمين زده ميشود كه پنج تا 20 درصد از سرطانهاي ريه ناشي از مواجهات شغلي است.
وي ادامه داد: بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهاني در سال دو هزار ميلادي 3/11 درصد از سرطان ريه در مردان و 2/4 درصد در زنان فرانسه به علت تماسهاي شغلي بوده است.
مسوول واحد آلودگي هوا، سلامت و بيماريهاي شغلي مركز آموزشي ــ درماني ، پژوهشي بيمارستان مسيح دانشوري با بيان اين كه مواجهات شغلي بعد از دخانيات مهمترين علت بروز سرطان ريه است، افزود: علت 80 درصد از سرطانهاي ريه در دنيا و 5/66 درصد از سرطانهاي ريه در ايران بر اثر استعمال دخانيات است.
دكتر صالح پور افزود: نتايج مطالعه در كشور حاكي از آن است كه تماس با گرد وغبار غيرآلي و مواد شيميايي شامل مواد پاك كننده و تميز كننده، ضدعفوني و سفيد كننده و فلزات سنگين بر اثر مواجهات شغلي از مهمترين عوامل ايجاد كننده سرطان ريه در كشور بوده است.
وي با بيان اين كه برخورد و مواجهه با آزبست علت بروز سرطان پرده جنب (مزوتليوم بدخيم پرده جنب) بوده است، خاطرنشان كرد: به علت استفاده از آزبست در لنتهاي ترمز خودروها از اين رو اين ماده به عنوان يكي از اجزاي آلاينده هوا به شمار ميآيد.
مسوول واحد آلودگي هوا، سلامت و بيماريهاي شغلي مركز آموزشي ــ درماني، پژوهشي بيمارستان مسيح دانشوري با استناد به نتايج مطالعات در ايران، گفت: 50 درصد از بيماران مبتلا به سرطان پرده جنب (مزوتليوم بدخيم پرده جنب) سابقه تماس با آزبست را داشتهاند. اين در حالي است كه 36 درصد از افراد با سابقه تماس شغلي به علت اشتغال در كارخانجات توليد لوله و ورقههاي سيمان آزبستي به اين سرطان دچار شدهاند.
صالح پور با بيان اين كه همراهي استعمال دخانيات و مواجهات شغلي خطر ايجاد سرطان ريه را تا 80 برابر افزايش ميدهد، گفت: در كساني كه در سنين كم به سرطان پرده جنب (پرده پوشانده ريه) مواجه ميشوند، مواجهات شغلي پدرانشان با آزبست گزارش شده است؛ چون افراد شاغل در كارخانجات توليد لوله و ورقههاي سيمان آزبست غالبا ذرات اين ماده را از طريق لباس، كفش و موي سر به منزل منتقل ميكنند و از اين رو خانواده اين افراد هم در معرض خطر ابتلا به سرطان پرده جنب قرار دارند.
انتهاي پيام