ابراهيم حاتمي كيا پس از 4 سال اينبار با فيلم «به رنگ ارغوان» در بيستوهشتمين دورهي جشنوارهي بينالمللي فيلم فجر حضور دارد.
به گزارش خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،آخرين حضور اين كارگردان در جشنواره فجر به دوره بيستو چهارم برميگردد كه با فيلم «بهنام پدر» موفق به دريافت سيمرغ بلورين بهترين فيلمنامه شد و اين فيلم توانست بيشترين سيمرغهاي جشنوارهي فيلم فجر را كسب كند.
البته سال گذشته بزرگداشت ابراهيم حاتميكيا در جشنوارهي فجر برگزار شد و او در مراسم بزرگداشتش گفته بود:«خيليها به من گفتند تو كه يك فيلمت توقيف شده است، چرا قبول كردي در اين مراسم حاضر شوي البته من بين اين دو تفكيك قائل ميشوم، اما دلم براي فيلمي كه به سختي ساختم، تنگ است و اميدوارم شرايط نمايش آن فراهم شود.»
اما فردا و در بيستو هشتمين دورهي جشنوارهي فيلم فجر، پس از 6 سال از توليد فيلم «بهرنگ ارغوان» طلسم اكران اين فيلم شكسته ميشود و فيلم به نمايش درميآيد.
حاتميكيا در سال 83 و در آستانهي برگزاري جشنوارهي فيلم فجر دربارهي اينكه «به رنگ ارغوان» در كارنامهي فيلمسازيش چه جايگاهي دارد به ايسنا گفته بود:««به رنگ ارغوان» را من ساختهام، نميدانم يافتن چه مولفههايي نشان از حاتميكيايي بودن كارم ميشود. اگر دنبال نشانه از جنگ ميگرديم بطور قطع در اين فيلم نااميد خواهيم شد ولي اگر به دنبال دلمشغولي مضموني كارهايم باشيد، اين فيلم مكاشفه آدمي است كه در جنگ دروني خويش ميان عقل و دل مانده است. با اين مولفه ميتوان گفت فيلم در راستاي كارهاي ديگرم هست. شايد مولفه ديگر كارهايم به روز بودن آن باشد و براي من بحث به روز بودن و به تعبيري به محاكات كشاندن خودم با زمانه، بسيار اهميت دارد و از اين باب، فيلم، فيلمي امروزي است.
مولفه ديگر، صحبت از نسل جديد و برخورد و درك متقابل دو نسل است كه قطعا در اين فيلم اشاراتي از آن ديده ميشود.»
به گفتهي حاتميكيا «به رنگ ارغوان» نگاهي تغزلي به موقعيت آدمهاي آرمانخواه دارد. آرمانهايي كه در مقابل شرايط روز قرار ميگيرند.
به گزارش ايسنا،شش سال قبل در آستانهي برگزاري جشنوارهي فيلم فجر سال 83؛ خبر رسيد كه فيلم «به رنگ ارغوان» ساختهي ابراهيم حاتميكيا به نمايش در نميآيد.
سيدجمال ساداتيان ـ تهيهكنندهي اين فيلم در همان سال به ايسنا گفت: مسوولين مربوط به موضوع فيلم، خواستند كه فعلا «به رنگ ارغوان» در جشنواره نمايش داده نشود.
ممكن است بعد از مذاكرات راه حلهايي ارايه شود و فيلم بعدا به نمايش درآيد اما هيچ چيز مشخص نيست.
همان زمان ابراهيم حاتميكيا نامهاي خطاب به يونسي وزير اطلاعات وقت نوشت كه در بخشي از آن آمده است:«شايد « به رنگ ارغوان» گل سرخ خارداري باشد كه دل ياران را ريش كرده است؛ ولي شما ميدانيد كه من نيتي جز تقديم گل نداشتم.
شهادت ميدهم كه بعنوان پدر معنوي « به رنگ ارغوان » با ميل و خواست شخصي خودم فيلم را از شركت در جشنواره فجر محروم ميكنم. ميگويم محروميت و اين سخت و دردناك است. ميدانم كه شما نيز همچون من از اينكه حاصل يكسال زحمت اهالي هنر در دولت هنر دوست خاتمي چنين سرنوشتي پيدا كرده است متاسف هستيد.
ولي با اطمينان و با صداي رسا ميگويم كه اجازه به هيچ خناسي نخواهم داد كه اين رود ارادت را بركهاي ساكن تصور كند كه ميتواند ماهيان نامشروع خود را پرورش و صيد كند.
من و يارانم منتظر روزي خواهيم بود كه « به رنگ ارغوان» در فضايي صرفا فرهنگي بههمراه شما و يارانتان؛ در منظر نگاه مخاطبان اصلي آن قرار گيرد.»
و همان زمان جعفر صانعيمقدم مدير وقت كل اداره نظارت و ارزشيابي به خبرنگار هنري ايسنا، گفته بود: تهيهكنندهي اين فيلمنامهاي را به دبير جشنواره داده است كه فيلم در جشنواره شركت نكند، اما فيلم داراي پروانه نمايش عمومي است و به خواسته تهيهكننده از جشنواره خارج شده است.
بنا بر اين گزارش، در فيلم «به رنگ ارغوان» كه فردا ـ 4 بهمن ماه ـ قرار است در اولين سانس سينماي مطبوعات و رسانهها در برج ميلاد به نمايش درميآيد، حميد فرخنژاد، خزر معصومي، بهناز توكلي، مهرداد ضيائي، كوروش تهامي، رضا بابك، فرهاد قائميان، مزدك رستمي، وحيد سيفي، هزال شريفي، محمدعلي اينانلو و دكتر اميرحسين كهرم حضور دارند.
انتهاي پيام