در حالي كه به گفته مسوولان شهري سرانه فضاي سبز درونشهري تهران 6/12 متر و فضاي سبز برونشهري تهران 21 متر است و كاهش آن به هيچ وجه قابل قبول نيست، رييس كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران همزمان با دومين روز از هفته هواي پاك از تغيير كاربري محدود يا كامل سرانه فضاي سبز مناطق در شهر تهران خبر داد و گفت: شهرداري تهران بخشي از سرانه فضاي سبز پايتخت را به كاربريهاي ديگر اختصاص داده است!
به گزارش خبرنگار «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رسول خادم، رييس كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران با اشاره به گزارشي از عملكرد بودجهاي شهرداري تهران در سال 88 در جريان بازديد بيش از هفتصد پروژه غير مستمر شهرداري تهران گفت: در بخشي از اين گزارش ايرادات مربوط به تغيير كاربري محدود يا كامل سرانه فضاي سبز مناطق در شهر تهران نيز اعلام شده است.
به گزارش ايسنا، بر اساس اين گزارش كه چندين نمونه از اين اقدام شهرداري در تغيير كاربري فضاي سبز را براي شفاف كردن موضوع مطرح كرد، تاكيد شد كه شهرداريهاي مناطق بر خلاف قواعد موجود و بنابر دلايلي كه قابل توجيه نيست، بخشي از فضاي پاركها و بوستانها و يا زمينهاي اختصاص يافته براي فضاي سبز را براي كاربريهاي ورزشي، هنري، فرهنگي و يا ساخت كتابخانه و سرويس بهداشتي اختصاص ميدهد. از جمله اين موارد كه در گزارش كميسيون برنامه بودجه شوراي شهر تهران نيز قيد شده است، ميتوان به ساخت مجتمع ورزشي در پارك «پرواز» و ساخت كتابخانه در پارك «ابريشم» اشاره كرد.
به گزارش ايسنا، بسياري از اقدامات شهرداريهاي مناطق در تغيير كاربري با توجيه در دسترس بودن امكانات در كنار فضاي سبز براي مردم صورت ميگيرد.
رسول خادم، رييس كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران در اين خصوص به ايسنا گفت: نمونههاي اين اقدام شهرداريهاي مناطق بسيار زياد است و به همين دليل اين مورد را به عنوان ايرادات كار شهرداري در عملكرد بودجهاي قيد كردهايم.
به گزارش ايسنا، بر اساس توضيحات كارشناسان طبق توافقات بودجهاي احداث يك كتابخانه، سرويس بهداشتي، سراي محله و يا مجموعههاي فرهنگي و ورزشي يك پروژه شهري تعريف شده است كه هر يك به تنهايي در بودجه سالانه رديف اعتباري داشته و براي هر يك مبادله موافقتنامه بايد صورت گيرد و به همين جهت براي هر يك از آنها قبل از شروع پروژه بايد زمين مشخص پيشبيني شود.
اين زمين بايد بدون معارض و داراي سند قانوني باشد، نه اين كه پس از توافق براي ساخت و دريافت رديف اعتباري به دليل محدوديت زمين در مناطق از فضاي سبز منطقه استفاده شده و كسر شود!
به گزارش ايسنا، تلاش خبرنگار ايسنا براي دريافت پاسخ مديرعامل سازمان پاركها و فضاي سبز شهرداري تهران تا كنون به نتيجه نرسيده است و با گذشت چند ماه از پيگيريها، مسوول روابط عمومي اين سازمان اعلام كرد: «آقاي مديرعامل وقت پاسخگويي ندارند».
به گزارش ايسنا، بدين ترتيب اين سوال باقي ميماند كه با توجه به شرايط جغرافيايي و آب و هوايي تهران و آلودگي كشنده هواي آن، متولي نظارت بر حفظ فضاي سبز موجود در مناطق كه سازمان امور پاركها و فضاي سبز شهر تهران است در مورد اين كسر شدن از سرانه فضاي سبز چه پاسخي دارد و چرا بايد در حالي كه ميلياردها تومان هزينه براي افزايش سرانه فضاي سبز صورت ميگيرد، سرانه فضايي سبز آن هم در داخل محدوده مركزي شهر كاهش يابد؟
از سوي ديگر علاوه بر سازمان پاركها، معاونت امور مناطق و اداره كل بودجه شهرداري تهران نيز بايد در مورد اين اقدام كه نوعي تخلف محسوب ميشود ، پاسخگو باشند.
سرويس محيط زيست ايسنا همچنان منتظر پاسخ صريح مسوولان متولي در اين خصوص است.
انتهاي پيام