تشخيص زودهنگام اوتيسم با اسكن مغزي امكان پذير مي‌شود

پژوهشگران به تازگي موفق شده‌اند با كمك اسكن مغزي علائم ابتدايي اختلال اوتيسم را در كودكان شناسايي كنند.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، دانشمندان روش جديدي را ابداع كرده‌اند كه با كمك آن مي توان با استفاده از اسكن‌هاي مغز، علائم اين اختلال را در سال‌هاي نخست زندگي تشخيص داد.

به گفته محققان؛ تشخيص اختلال اوتيسم همواره كار دشواري بوده است و اغلب تشخيص اين بيماري به قدري دير مي‌شود كه ديگر درمان نمي‌تواند تاثير قابل توجهي داشته باشد. اما اكنون محققان به روشي بالقوه براي شناسايي دقيق اين بيماري در دوران كودكي دست يافته‌اند كه با اسكن برداري از امواج مغزي امكان پذير مي‌شود. اين دستاورد حائز اهميت است؛ چون فقط با انجام يك اسكن مغزي انجام مي‌شود و به گفته دكتر تيموتي روبرتز محقق اصلي اين پژوهش از بيمارستان اطفال فيلادلفيا، روش جديد مي‌تواند به ابزاري استاندارد براي تشخيص اين بيماري تبديل شود.

شرح اين يافته در مجله تحقيقات اوتيسم منتشر شده است.

هر چند اختلال اوتيسم براي اولين بار در سال 1943 ميلادي تشخيص داده شد اما هنوز نيز يک ناتواني نسبتا ناشناخته محسوب مي‌شود. با اين وجود تخمين زده مي‌شود که اختلالات طيف اوتيستي بر زندگي بيش از 500 هزار خانواده در انگليس تاثير گذاشته‌اند.

کساني که به اوتيسم مبتلا هستند از ناتواني جسمي رنج نمي‌برند، آنها احتياجي به صندلي چرخ دار ندارند و در ظاهر مانند هر فرد ديگري بدون معلوليت فيزيكي به نظر مي‌رسند. با توجه به اين كه اين معلوليت به گونه‌اي نامرئي است، آگاهي و درک آن کار دشواري است. بنابراين روش جديد مي تواند كمك زيادي به اين بيماران بكند.

انتهاي پيام

  • دوشنبه/ ۲۱ دی ۱۳۸۸ / ۱۰:۳۰
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 8810-10368
  • خبرنگار : 90069