سردر دانشگاه تهران براي اولين بار با تجهيزات خاصي كه از نفوذ آب به داخل بنا جلوگيري ميکند، شستشو ميشود.
به گزارش خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، شستشوي سردر دانشگاه تهران احتمالا از امروز و با همكاري مشترك دانشگاه تهران با شهرداري و توسط گروه شستشو دهنده برج آزادي، آغاز ميشود.
البته از آنجا كه بخشهايي از بناي سردر دچار فرسودگي و ريزش شده در قالب اين شستشو به نوعي اين فرسودگيها ترميم نيز خواهد شد.
بر اساس اين گزارش، آرم دانشگاه تهران با توجه به عمر 75 ساله اين دانشگاه، از قديميترين آرمهاي دانشگاهي است كه تداعي كننده فرهنگ بارور و ديرينه ايراني است.
نقشي كه اين نشانه از روي آن ساخته شده، در دو لوح چهار ضلعي گچي دوره ساساني ديده ميشود كه يكي در موزه متروپوليتن نيويورك و ديگري در موزه اسلامي برلين نگهداري ميشود. با اين تفاوت كه بر روي لوح قديميتر، در ميان بالهاي عقاب نوشتهاي با خط پهلوي به چشم ميخورد كه آن را ميتوان اورمزد خواند و در چهار گوشه اين لوح، گلهاي تزئيني ديده ميشود.
بال عقاب را پادشاهان ساساني به منظور آرايش تاج خود نيز به كار بردهاند و اين نقش در دوره ساساني اهميت ويژهاي داشته است و طراح براي تداعي فرهنگ بارور و ديرينه ايراني، اين نقش را به كار برده است.
وجود "دوبال" در اين آرم نشاني كه به سادگي و در اولين نگاه به چشم ميخورد براي هر آن كس كه حتي پيشينه و فلسفه اين انتخاب را نميداند يادآور اوج گرفتن و حركت رو به سمت بالا است. در واقع اين آرم دانشگاه را تنها مظهري براي صرف آموختن نميداند بلكه بستري براي پرورش و رشد آدمي است كه او را به تعالي ميرساند.
طراح آرم دانشگاه تهران، محسن مقدم است كه بازسازي نشانه توسط مرتضي مميز، عضو هيات علمي دانشگاه تهران انجام گرفته است.
در سال 1350، طرح فعلي توسط مرتضي مميز انجام شد كه در آن رعايت نكتههاي گرافيكي در جهت سادگي فرمها و دستيابي به روابط هندسي موزون، محسوس بود و توضيحات واژههاي اضافي از درون نشانه حذف شده بود.
اين نشانه در بعضي موارد با يك رنگ استفاده ميشود و گاهي با دو رنگ فيروزهاي در زمينه و مشكي براي نقوش و نوشته دانشگاه تهران به كار مي رود.
انتهاي پيام