رييس كميسيون اصل 44 مجلس شوراي اسلامي درمورد تصميم اين كميسيون براي ورود شركتهاي شبه دولتي در فرآيند خصوصيسازي گفت: موضوع شبه دولتي در سياستهاي اصل 44 در دستور كار كميسيون قرار دارد و اين كميسيون بررسي ميكند كه چگونه بايد در سياستهاي اصل 44 به موضوع شبه دولتيها پرداخته شود.
حميدرضا فولادگر در گفتوگو با خبرنگار بورس خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، ادامه داد: اينكه آيا شبه دولتيها بخش جديدي در اقتصاد كشور خواهند بود و بايد در كنار بخش دولتي، خصوصي و تعاوني، شبهدولتيها را نيز شاهد باشيم يا اينكه با قانوني كه در حال حاضر وجود دارد ميشود آنها را محدودتر كرد مورد بررسي قرار ميگيرد.
وي خاطرنشان كرد: درقانوني كه وجود دارد موسسات عمومي غير دولتي ميتوانند تا سقف 40 درصد در بازار بورس فعال شوند ولي شبه دولتيها شركتهايي هستند كه در قالب بخش خصوصي ميآيند كه ممكن است محدوديت40 درصد را نيز نداشته باشند كه مثلا در مورد شركت مخابرات50 درصد به اضافه يك سهم را خريداري ميكنند.
فولادگر تصريح كرد: در اين زمينه ظاهرا قانون رعايت ميشود ولي روح قانون مسالهاي است كه بايد به آن توجه شود زيرا اين امر ممكن است جلوي رقابت پذيري و حضور حقيقي بخش خصوصي را بگيرد كه اين موضوع در كميسيون اصل 44 بررسي ميشود.
رييس كميسيون اصل 44 يادآور شد: در پروژههاي خارج از اصل 44 بايد واگذاري صددرصد باشد. اما در بنگاههاي صدر اصل 44 ، 80 درصد آن بنگاه بايد واگذار شود كه از اين 80 درصد ، 20 تا 40 درصد مربوط به سهام عدالت است و 40 درصد ميتواند در بورس ارايه شود.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا نهادهاي نظامي مانند سپاه و ارتش ميتوانند در واگذاريها شركت كنند، گفت: اين نهادها در قالب بخش خصوصي ميآيند كه ظاهرا قانوني است و مانعي براي آن وجود ندارد. ولي چون شبه دولتي است اين موضوع دركميسيون بررسي ميشود.
فولادگر در پاسخ به آخرين وضعيت شركت مخابرات و خريداران بلوكي آن و حرف و حديثهاي زيادي كه در خصوص خريدار اين بلوك به وجود آمده است توضيح داد: در مورد شركت مخابرات با حضور وزير اقتصاد، وزير ارتباطات به همراه رييس سازمان خصوصيسازي، بورس و نهادهاي نظارتي مانند ديوان محاسبات و بازرسي كل كشور جلساتي برگزار شده است و گزارشات آن اعلام ميشود.
انتهاي پيام