رييس سازمان خصوصي سازي امروز در اولين نشست مطبوعاتي خود در سال 88 گزارش عملكرد چهارساله خصوصيسازي را مورد توجه قرارداد و برنامههاي آينده اين سازمان را تشريح كرد.
به گزارش خبرنگار بورس خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، غلامرضا حيدري كرد زنگنه ـ رييس سازمان خصوصيسازي ـ در اين نشست گفت: از سال 84 و با آغاز برنامه چهارساله و نيز دردولت نهم تا 15 مرداد مجموعا 54 هزار و 388 ميليارد تومان واگذاري انجام شد.
وي افزود: به اين ترتيب درسال 84 ، 76 ميليارد تومان در سال 85 ، 2516 ميليارد تومان در سال 86، 22 هزار و 654 ميليارد تومان در سال 87 ، 11 هزار و 279 ميليارد تومان واگذار شد و در چهار ماه و نيم ابتداي سال 88 نيز 16 هزار و 945 ميليارد تومان واگذار شد كه سود فروش اقساطي 916ميليارد تومان بود.
وي اظهار كرد: در سال گذشته هزار و 445 ميليارد تومان به بخش خصوصي و هزار و 545 ميليارد تومان به بخش تعاون واگذار شد.
وي در ادامه شركتهاي واگذار شده به بخش خصوصي را مورد توجه قرار داد و اظهار كرد: ظرف چهارسال گذشته تاكنون 262 شركت واگذار شد كه در سال 84 ، 50 شركت سال 85 ، 62 شركت سال 86 ، 130 شركت سال 87، 66 شركت و سال 88 ، 43 شركت واگذار شد.
زنگنه افزود: ارزش سهام ترجيحي واگذار شده تاكنون 880 ميلياردتومان است كه به 64 هزار نفر از كارگران، كاركنان و مديران شركتها واگذار شده است.
وي در ادامه گزارش واگذاري سال 87 را مورد توجه قرار داد و گفت: در سال گذشته مجموعا 11 هزار و 278 ميليارد تومان و 61 شركت واگذار شد، همچنين 70 درصد اين شركتها به صورت بلوكي و يكجا واگذار شد و 10.4 درصد به صورت ترجيحي به كاركنان و 19.6 درصد به صورت تدريجي به عموم مردم واگذار شد.
به گفته رييس سازمان خصوصي سازي مجموع شركتهايي كه در بانك اطلاعات سازمان خصوصيسازي قرار دارند واگذاري 389 شركت در سال 88 است كه 220 شركت نيز بايد در سالهاي 89 تا 93 واگذار شود.
وي ادامه داد: طبق برنامه در سه ماهه اول امسال بايد 49 شركت، در سه ماهه دوم 91 شركت، سه ماهه سوم 137 شركت و سه ماهه چهارم 119 شركت به بخش خصوصي واگذار شود كه 106 شركت از 389 شركت قابل واگذاري بايد از طريق بورس واگذار شود.
كرد زنگنه اظهار كرد: بودجه سال 88 سازمان خصوصي سازي پنج هزار ميليارد تومان پيشبيني شده است كه اميدواريم با فروش سهام بلوكي شركت مخابرات تا پايان سال بين 32 تا 35 هزار ميليارد تومان واگذاري داشته باشيم.
وي افزود: در سال گذشته 52 درصد بودجه به صورت نقدي محقق شد كه اگر فروش بلوك مخابرات نيز با موفقيت انجام شود امسال قطعادرصد نقدي تحقق بودجه از سال گذشته بيشتر خواهد شد.
رييس سازمان خصوصي سازي سال 88 را سال طلايي براي واگذاري دانست و افزود: در سال 88 واگذاري پالايشگاههاي نفت، نيروگاهها و شركتهاي بيمه را در برنامه داريم كه با انجام اين واگذاري سال طلايي براي خصوصيسازي تلقي ميشود.
كردزنگنه طرحهاي تحقيقاتي و پژوهشي سازمان خصوصي سازي را مورد توجه قرار داد و عنوان كرد: در سازمان خصوصي طرحهاي تحقيقاتي و پژوهشي اجرا شده و اين سازمان از طرحهاي كتابخواني استفاده نكرده و به طرحهاي مطالعاتي و تحقيقاتي ميپردازد. به عنوان مثال براي پرداخت سهام عدالت آسيبشناسيها و شناخت علمي براي اين منظور صورت گرفت.
وي اضافه كرد: علاوه بر اين، پنج طرح پژوهشي مهم در دست بررسي داريم و علاوه بر انتشار چند كتاب در زمينه خصوصي سازي پنج كتاب جديد نيز در اين زمينه منتشر ميشود.
وي در ادامه عنوان كرد: در حال حاضر 81 درصد سهام ترجيحي از طريق بورس واگذار شد و سرانه افراد به طور متوسط شش ميليون تومان بوده است.
كرد زنگنه يادآور شد: در حال حاضر سايت اطلاعرساني سازمان خصوصيسازي داراي دو بخش فارسي و انگليسي است كه به زودي بخش عربي آن نيز فعاليت ميكند.
به گفته وي در سال87 بيش از يك ميليون و 315هزار و 413 نفر از اين سايت بازديد كرده و بيش از سه هزار و 257 خبر از اين سايت توليد شده است.
زنگنه اعلام كرد: در سال 87، بيست و هشت جلسه هيات واگذاري تشكيل و 196 دستور از اين هيات صادر شد.
معاون وزير اقتصاد در ادامه آخرين وضعيت پرداخت سهام عدالت را مورد توجه قرار داد و گفت: تاكنون دعوتنامه چهل ميليون و 772 هزار و 151 نفر توزيع شده و اقدامات نهايي 40 ميليون و 863 هزار و 234 نفر انجام و دعوتنامه آنها صادر شده است.
زنگنه اظهار كرد: تاكنون 35 ميليون و 25 هزار و 608 نفر در سي و چهار شركت تعاوني ثبتنام كردند و اقدامات ثبت نام آنها به پايان رسيده است. به اين ترتيب 86.2 درصد از افراد در شركتهاي تعاوني ثبت نام كردند.
كرد زنگنه خاطرنشان كرد: طبق عملكرد سال 86 سهام عدالت 12 ميليون و 685 هزار و 330 نفر مشمول پرداخت سود بودند كه 10 ميليون و 956 هزار و 40 نفر تاكنون سود خود را دريافت كردند.
به گفته وي از زمان آغاز پرداخت سود سهام عدالت تاكنون مجموعا 86.6 درصد سود سهام عدالت دريافت كردند كه درمرحله اول 95.9 درصد در مرحله دوم 96.8 درصد سود خود را دريافت كردند و كاركنان آموزش و پرورش نيز تاكنون 51 درصد سود خود را دريافت كردند.
رييس سازمان خصوصي سازي از افزوده شدن 14 شركت جديد به مجموعه سهام عدالت خبر داد و گفت: با افزوده شدن 14 شركت جديد در حال حاضر سهام 56 شركت سهام عدالت تعلق گرفته است و تعداد 37 شركت از 50 شركت سال گذشته سودده بوده و 13 شركت يا زيانده بودند و يا سود را تقسيم نكردند.
زنگنه اعلام كرد: در حال حاضر هزار و 672 ميليارد تومان سود تقسيم شده است و 495 ميليارد تومان از سود سال 86 شركتها را دريافت نكرديم.
معاون وزير اقتصاد اعلام كرد: به اين ترتيب مجموعا حدود دوميليون نفرديگر ميتوانند مشمول سهام عدالت شوند كه در اين ميان زنان سرپرست خانوار غير شاغل، زندانيان آزاد شده تحت پوشش مراكز مراقبت بعد از خروج از زندان، قاليبافان شهري، موسسات خيريه داراي مجوز، كارگران روزمزد شهري ظرف دوماه آينده سهام عدالت دريافت كرده و كل پرونده سهام عدالت بسته ميشود.
وي در ادامه با اشاره به ايجاد واحد بينالمللي و بازاريابي در سازمان خصوصيسازي خاطرنشان كرد: براي رسيدن به اهداف چشمانداز بيست ساله سالانه 80 ميليارد تومان بايد سرمايهگذار خارجي در كشور جذب شود كه سازمان خصوصي سازي در اين راستا فعاليتهاي لازم را انجام ميدهد.
وي اظهار كرد: در سال 86، 32 قرارداد فروش اقساطي منعقد شد كه اين تعداد در سال 87 با رشد 47 درصدي به 47 قرارداد رسيد. همچنين شركتهايي كه مجوز تغيير اساسنامه به آنها داده شد از چهار شركت در سال 86 به هشت شركت در سال 87 رسيد.
زنگنه در ادامه تصريح كرد: از سال 81 تا سال 87 عملكرد 28 شركت بعد از واگذاري مورد بررسي قرار گرفت كه 26 شركت بهبود عملكرد داشته و سطح اشتغال و ارزش توليد آنها افزايش پيدا كرده بود.
به گفته وي در حال حاضر مانعي براي خصوصيسازي وجود نداشته و تنها مشكل فعلي آمادهسازي شركتهاست كه به دليل انجام اقدامات كارشناسي زمانبر بوده و در حال حاضر 80 شركت در مرحله كارشناسي قرار دارد.
زنگنه در ادامه در خصوص واگذاري شركتهاي بيمه و آماده نبودن اين شركتها از وارد شدن يكي از شركتهاي بيمه ظرف 20 روز آينده در بورس خبر داد.
رييس سازمان خصوصي سازي در ادامه در خصوص وضعيت واگذاري نمايشگاه بينالمللي توضيح داد: در سال 83 و بر اساس مصوبه دولت قبل 55 درصد از سهام نمايشگاه بينالمللي به صندوق بازنشستگي كشوري تعلق گرفت كه وزير بازرگاني (ميركاظمي) طي نامهاي در خرداد 86 به وزير وقت اقتصاد و معاون اول رييس جمهور پيشنهاد كرد كه 95 درصد از سهام نمايشگاهها به صندوق بازنشستگي واگذار شود كه رييس صندوق بازنشستگي طي نامهاي عدم تمايل خود را از دريافت اين سهم اعلام كرد و در حال حاضر نيز 95 درصد آن به سازمان تامين اجتماعي نيروهاي مسلح واگذار شده و واگذاري آن به اين صندوق يا صندوق ديگر فرقي نميكند.
وي با رد ادعاهاي اتاقهاي تعاون و تهران مبني بر خريد سه برابر قيمت نمايشگاههاي بينالمللي تصريح كرد: نمايشگاه بينالمللي هنوز قيمتگذاري نشده و رييسهاي دو اتاق تعاون و اتاق تهران جزو عضوهاي اصلي هيات واگذاري هستند و بايد قيمتگذاري نمايشگاه در هيات واگذاري تصويب شود. از سويي ديگر در صورتي كه تمايلي به خريداري سه برابر بالاتر از قيمت نمايشگاهها وجود دارد ميتوانند سهام نمايشگاه را به يك برابر قيمت خريداري كنند زيرا در حال حاضر آمادگي براي فروش آن وجود دارد.
وي افزود: اختيارات هيات واگذاري مشخص بوده و واگذاري از طريق رد ديون جزو اختيارات دولت و مجلس است كه در قانون نيز ذكر شده است بنابراين دولت بر اساس اختيار خود ميتواند سهام يك شركت را از طريق رد ديون واگذار كند.
انتهاي پيام