رحمت اميني خبر داد: پارسايي و اسلامي هم در تركيب هيئت‌مديره شوراي تئاتر دانشگاهيان قرار گرفتند

دبير شوراي تئاتر دانشگاهيان كشور با توضيح برخي از تغييرات در اساسنامه اين شورا از حضور مدير اداره كل هنرهاي نمايشي و مديريت فرهنگي وزارت علوم به عنوان دو تن از اعضاي جديد هيات‌مديره اين شورا خبر داد.

به گزارش خبرنگار بخش تئاتر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رحمت اميني صبح امروز دوشنبه 22 تيرماه در نشست خبري اذعان داشت: اين اعضاي جديد به عنوان شخصيت‌هاي حقوقي به هيئت مديره شورا اضافه شده‌اند و در كنار اين دو تن مدير خانه تئاتر دانشگاهي هم مي‌تواند در اين تركيب حضور داشته باشد.

او اضافه شدن اين افراد را در جهت حمايت هرچه بيشتر از تئاتر دانشگاهي دانست و گفت: البته در تئاتر دانشگاهي ما با چالش‌هاي بسياري روبه‌رو هستيم و اصولا اين شاخه از تئاتر در قياس با تئاتر حرفه‌اي كشور مشكلات بسيار بيشتري دارد و بر همين اساس حضور اين افراد نيز با چالش‌هايي روبه‌رو بود. البته نظرات مديركل فرهنگي وزارت علوم به ما نزديك است، اما عملي‌نشدن نظرات ايشان به ساختار اداري وزارت علوم برمي‌گردد و اين‌گونه است كه دكتر اسلامي براي عملي كردن تفكرات‌اش دچار چالش است.

اميني سپس درباره استقلال اين شورا توضيح داد: در اساسنامه جديد استقلال شوراي تئاتر دانشگاهي كاملا تضمين شده است و در اين انديشه هستيم كه جامعه تئاتر دانشگاهي براي نخستين‌بار در ايران خودگردان شود و مي‌كوشيم در اساسنامه جديدمان تعامل مثبتي با وزارتخانه‌هاي آموزش و پرورش، علوم و ارشاد به وجود بياوريم.

او در ادامه سخنان خود يادآور شد: هنوز روي عنوان دقيق شورا درحال گفت‌وگو و چالش هستيم. البته تلاش ما بر اين است كه اين شورا شكل كاملا مستقل و صنفي – علمي همچون نظام پزشكي داشته باشد در عين‌حال همچنان بازوي مشورتي اداره كل هنرهاي نمايشي خواهد بود.

دبير شوراي تئاتر دانشگاهيان سپس با تشكيل شكل‌گيري اين شورا در سال 84 يادآور شد: با توجه به تغيير مديريت تئاتر دانشگاه‌ها هم‌اكنون اعضاي هيئت‌مديره تغيير كرده‌اند، پيش از اين تا سال 84 خود اعضاي شورا در بازبيني‌هاي تئاتر دانشگاهي دخالت داشتند، اما از سال 88 مقرر شد تغييراتي در نوع عملكرد خود به وجود آوريم تا بتوانيم عملكرد موثرتري داشته باشيم و بر اين اساس بود كه بخشي از اين وظايف مثل بازبيني نمايش‌هاي متقاضي اجرا به خود تالارها واگذار شد.

رحمت اميني درباره شكل اجرايي تصميمات شوراي تئاتر دانشگاهي هم توضيح داد: در اساسنامه جديد تلاش ما بر اين است كه در حين اين‌كه بازوي مشورتي اداره كل هنرهاي نمايشي هستيم، بتوانيم در حيطه عملي هم فعاليت كنيم و اعضاي ما همچنان در حد مديران گروه تئاتر دانشگاه‌ها خواهد بود و از حيطه اعضاي علمي و استادان خارج نخواهد شد.

او در ادامه درباره ماندگاري اين شورا هم گفت: ماندگاري اين شورا در يك دوره چهارساله به خوبي نشانگر بقاي آن است چراكه تفاهم‌نامه‌ي ما دوباره تمديد شده است، شورا از همان آغاز عملگرايانه وارد عرصه شد البته برخي از ايده‌هايمان عملي نشد.

به گفته اميني نخستين تصميم‌گيري شورا در سال جديد اعزام گروهي از دانشجويان به جشنواره تئاتر سينايا رماني است.

اميني با رد هرگونه اختلاف‌نظر شديد ميان اعضاي اين شورا گفت: بزرگ‌ترين اختلاف‌نظر ما شيوه انتخاب براي اعزام سينايا بود!

به گزارش ايسنا، او كه امسال دبيري ششمين همايش آيين‌هاي عاشورايي را برعهده دارد در بخش ديگري از اين نشست توضيحاتي در خصوص برگزاري اين همايش ارايه كرد.

اميني با تشريح تفاوت فراخوان اين دوره از همايش در قياس با پنج دوره گذشته گفت: امسال اين همايش بر پنج بخش مسابقه صحنه، آيين‌هاي نمايشي، مجالس شبيه‌خواني، توليد نمايشنامه و نمايشنامه‌خواني و پژوهش برگزار مي‌شود و به منظور ارتقاء سطح كيفي اين همايش تلاش كرديم بار علمي آن حفظ شود و اين‌گونه بود كه در هريك از بخش‌ها بخشي را به آثار كلاسيك و سنتي اختصاص داديم و بخش ديگري را براي آثار تجربي و نوآورانه تعريف كرديم.

او درباره برگزاري اين دوره از همايش در تهران هم متذكر شد: بخش پاياني همايش در تهران برگزار مي‌شود و بخش‌هاي ديگر آن پيش از تاريخ اعلام شده در تهران در شهرستان‌ها برگزار مي‌كنيم و آثار برگزيده را در تهران هم به معرض اجرا مي‌گذاريم.

به گزارش ايسنا، بخش صحنه‌اي اين همايش هشتم تا دوازدهم دي‌ماه سال جاري در تهران برگزار مي‌شود و آيين‌هاي نمايشي و مجالس شبيه‌خواني آن هم‌زمان با ماه محرم در ديگر شهرها برگزار خواهد شد.

انتهاي پيام

  • دوشنبه/ ۲۲ تیر ۱۳۸۸ / ۱۲:۵۱
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 8804-09925
  • خبرنگار : 71342