پيكر مهدي آذريزدي صبح امروز (شنبه، 20 تيرماه) از تهران به مقصد زادگاهش يزد تشييع شد.
به گزارش خبرنگار بخش ادب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مراسم تشييع پيكر راوي «قصههاي خوب براي بچههاي خوب» با حضور جمعي از اهل قلم و مسؤولان فرهنگي از مقابل خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) تا سردر اصلي دانشگاه تهران برپا شد.
محمدحسين صفار هرندي در اين مراسم گفت: انتساب آذريزدي به شهري است كه بيشك نمايندهي همهي فضيلتها و خوبيهاي اصيل جامعهي ايراني و اسلامي ماست. ميدانيد كه تا 100 سال پيش، كمتر نامي از يزد در ميان هست و يزد را در اسناد تاريخي به عنوان «دارالعباده» معرفي ميكنند و در سندهاي 100 سال پيش كه در كتابخانهي ملي است، ميبينيد در آنچه حاكم وقت در نامهنگاريهايش نوشته، دارالعباده بهعنوان نام يزد است و دارالعباده يعني شهري براي زيستن بندگان خدا.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه متذكر شد: خصلت مردمان آن خطه، بندگي خداست. برداشتم اين است كه آذريزدي نمايندهي روشن جايي بهنام دارالعباده است؛ يعني مردي كه همهي خصوصيات خوب اهالي يزد را در خود جمع كرده بود. اين دسته از انسانها هزينههايشان كم و بهرهشان زياد است و آذريزدي اينگونه بود.
صفار هرندي گفت: آذريزدي براي آموختن هزينهي زيادي نكرد. او به آسانترين وجه، آنطور كه خودش ميگويد، نزد پدرش در خانه آموزش ديد. براي او هزينهاي نشد؛ اما بهرهاش بسيار بود؛ برخلاف آنها كه هزينههاي فراواني را صرف خود كرده؛ اما بهرهي اندك داشتهاند. آذريزدي با آنها قابل مقايسه نيست. بسياري از فيلسوفان يونان از آن دستهاند و به نوعي در اشاعهي داشتههاي خود دچار بخل بودند؛ در حاليكه آذريزدي اينگونه نبود.
او همچنين تأكيد كرد: آذريزدي با همان بضاعت محدود و بيسوادياش كاري كرد كه بعضا ميگويند زكات علم نشر آن است؛ يعني او هر آنچه را كه دريافت كرد، چندبرابرش را بخشيد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه گفت: كاري كه آذريزدي براي فرزندان اين سرزمين كرد، بسيار ارزشمند است. آذريزدي هم خوب قصه گفت و هم قصههاي خوب گفت و به اين دليل، آثارش چندينبار چاپ شد.
صفار هرندي در پايان عنوان كرد: اين نويسنده در روزهاي آخر هم دغدغهي آثارش را داشت. دلش ميخواست كتابهايش به گونهاي چاپ شوند كه بچهها آنها را به راحتي بخوانند و تا آخر عمر، دغدغهي انتقال معرفت به نسل جوان و نوجوان را داشت.
در اين مراسم همچنين مصطفي رحماندوست در سخناني گفت: بهعنوان پسر كوچك مجازي مهدي آذريزدي اعلام ميكنم اگر كسي از او طلب دارد، من آن را به عهده ميگيرم؛ چون ميخواهم او بدون اينكه بدهي داشته باشد، از اين دنيا برود.
اين شاعر و نويسندهي كودكان و نوجوانان افزود: آذريزدي به مدرسه نرفت؛ اما براي مدرسهرفتهها كتاب نوشت. سوادي نياموخت؛ اما براي سوادآموختهها و كتابخواندهها كتاب نوشت.
او در ادامه متذكر شد: امسال در نمايشگاه كتاب، كتابهاي آذريزدي جزو پرفروشترين كتابها بود. او هيچ تلاشي نكرد كه خادم قرآن شود؛ اما شد. هيچ تلاشي نكرد كه نويسندهي برتر شود؛ اما شد، و خدا را شكر كه تا يك سال آخر عمر از پا نيافتاد و تنها در سه، چهار ماه اخير درگير بيمارستان شد.
رحماندوست گفت: آذريزدي از بين ما رفت؛ اما به من اين درس را داد كه اگر در راهي پا ميگذاري، محكم بايستي و حتا اگر هيچ كسي را نداشته باشي، بماني و پايدار باشي.
در مراسم تشييع پيكر مهدي آذريزدي، افرادي همچون حجتالاسلام والمسلمين سيدمحمود دعايي - مدير مؤسسهي اطلاعات -، علياكبر اشعري - مشاور فرهنگي رييسجمهور و رييس سازمان اسناد و كتابخانهي ملي -، غلامعلي حداد عادل - رييس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي - و محمدعلي خواجهپيري - مشاور قرآني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي - و همچنين جمعي از نويسندگان كودكان و نوجوانان حضور داشتند.
پيشتر از خاكسپاري آذريزدي در قطعهي هنرمندان بهشت زهرا (س) خبر داده شده بود؛ ولي امروز اعلام شد، به خواستهي مردم يزد، پيكر اين نويسندهي كودكان و نوجوانان به شهرش منتقل ميشود.
انتهاي پيام