با گذشت پنج سال و نيم از ساخت، پخش مجموعه تلويزيوني «در چشم باد» به كارگرداني مسعود جعفريجوزاني از جمعه (12 تير ماه) آغاز ميشود.
كامبيز اخوان صفا ـ مدير تامين برنامه شبكه اول سيما ـ در گفتوگو با خبرنگار سرويس تلويزيون ايسنا با تاييد اين خبر، زمان پخش سريال «در چشم باد» را ساعت 22 روزهاي جمعه اعلام كرد.
او هم چنين در پاسخ به اين پرسش كه چرا به رغم اعلام برخي خبرها مبني بر پخش سريال «در چشم باد» از اوايل تير ماه، اين مجموعه تلويزيوني در موعد مقرر به روي آنتن نرفت؟ گفت: قسمت نخست سريال «در چشم باد» جمعه هفته گذشته (5 تير ماه) نيز آماده پخش بود، اما به دليل انجام پارهاي رتوشهاي فني، گروه توليد اين سريال ترجيح دادند پخش را يك هفته به تاخير بيندازند.
به گزارش ايسنا، سريال «در چشم باد» محصول گروه حماسه و دفاع شبكه اول سيماست كه فيلمبرداري آن از مهرماه سال 1382 در لوكيشني واقع در شمال كشور آغاز شد و در نهايت در اواخر سال 1387 به پايان رسيد. هر چند فيلمبرداري صحنههاي آمريكا هم چنان باقي است و قرار است همزمان با پخش ضبط اين صحنهها نيز انجام شود.
بنا بر اين گزارش، مجموعه تلويزيوني «در چشم باد» به تهيه كنندگي مسعود جعفريجوزاني و عباس اكبري در 50 قسمت 50 دقيقهاي براي پخش از شبكه اول سيما تهيه و توليد ميشود. فيلمنامه اين سريال كه در زمره سريالهاي «الف» سيما به شمار ميرود، توسط «مسعود جعفري جوزاني» در مدت دو سال نوشته شدهاست.
سريال تاريخي «در چشم باد» وقايع سياسي و اجتماعي سه دوره از تاريخ در سالهاي 1300، 1320 و 1360 را بررسي ميكند كه دوره اول پايان دوره قاجار و دوره پهلوي و دوره دوم جنگ جهاني دوم و دوره سوم يك دوره زماني خاص در بعد از انقلاب را كه دوره فتح خرمشهر است، در بر ميگيرد. در اين پروژه كه حسين عليزاده موسيقي آن را ساخته، بازيگراني چون پارسا پيروزفر، اكبر عبدي، كامبيز ديرباز، سعيد نيكپور، سحر جعفري جوزاني، لاله اسكندري، جهانگير الماسي، محمود پاك نيت، محمد رضا هدايتي، هومن سيدي و غيره ايفاي نقش كردهاند. سازندگان «در چشم باد» براي ساخت آن تا به حال از 480 لوكيشن استفاده كردهاند و به بيش از 10 شهرستان و استان ديگر سفر شدهاست.
«در چشم باد» قصه زندگي خانوادهاي است كه رويدادها و لحظات تلخ و شيرين زندگيشان از دوره قيام ميرزا كوچكخانجنگلي تا فتح خرمشهر در آن به تصوير كشيده ميشود، قصه از زماني آغاز ميشود كه ميرزا كوچك خان جنگلي، در گيلان اعلام جمهوري ميكند و با اين اقدام دوران پر حادثه تاريخ معاصر ايران آغاز ميشود. پدر خانواده معروف به «ايراني» از ياران ميرزا كوچك خان جنگلي است. پس از كشته شدن ميرزا، ايراني همراه خانوادهاش به تهران كوچ ميكند و با داير كردن يك چاپخانه فعاليتهاي سياسياش را پي ميگيرد.
در اين سريال 150 بازيگر در نقشهاي اصلي ايفاي نقش كردهاند. سعيد نيكپور نقش «ايراني» پدر خانواده را بازي ميكند. او از ابتداي سريال در قصه حضور دارد و در فاز دوم از قصه خارج ميشود. ايراني دو پسر دارد كه نام يكي از آنها «بيژن» است و نقش او را پارسا پيروزفر بازي ميكند. «بيژن» خلبان است و در جنگ جهاني دوم با متفقين ميجنگد. او پس از جنگ دستگير و به خارج از كشور تبعيد ميشود.
بيژن زمان جنگ تحميلي به ايران ميآيد و براي پيدا كردن پسرش مجبور ميشود به جبهه برود. نقش پسر ديگر ايراني به نام «نادر» را كامبيز ديرباز بازي ميكند. «نادر» تاجر است و تمايل زيادي به دخالت در ماجراهاي سياسي ندارد. نقش همكار و دوست او را رضا شفيعيجم بازي ميكند.
مجموعه تلويزيوني «در چشم باد» به تهيهكنندگي رضا انصاريان آغاز شد و بعد از چند ماه حبيبالله كاسهساز جايگزين وي شد.پس از 2 سال تهيهكنندگي به مسعود جعفريجوزاني و عباس اكبري واگذار شد.
كل اين اثر حدود 2500 دقيقه زمان دارد كه حدود نيمي از آن در زمان تهيهكنندگي انصاريان و كاسهساز فيلمبرداري شده و 50 درصد بقيه زمان تهيهكنندگي جوزاني و اكبري به تصوير كشيده شدهاست.
فيلمبرداري سريال را عليرضا زريندست آغاز كرد اما او اواخر سال 82 از گروه رفت و حسن پويا به مدت يك ماه، جاي او را به عنوان مدير فيلمبرداري گرفت و بعد از آن فيلمبرداري به امير كريمي سپرده شد كه او كار را به پايان رساند.
بازسازي خيابانهاي طالقاني، لالهزار و پامنار براي گرفتن سكانسهاي مربوط به سالهاي 60 و 61 در محل خود خيابانها بازسازي شد و بازسازي مسجد خرمشهر حدود 8 ماه طول كشيد كه اين بازسازي هم در خود مسجد اصلي انجام شد. شهرك غزالي لوكيشن اصلي فاز دوم سريال بودهاست.
انتهاي پيام