اتحاديه جهاني حفاظت از طبيعت از تمامي ساكنين اين كره خاكي خواست تا در مراسم روز جهاني اقيانوسها كه امروز برگزار ميشود، شركت كرده و به برنامههاي حفاظتي از اين منابع عظيم غذايي و حياتي عمل كنند.
به گزارش سرويس «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين روز كه هر ساله در هشتم ژوئن مصادف با هجدهم خردادماه برگزار ميشود، اين مساله عنوان ميشود كه تمامي مردم جهان بايد نسبت به حفاظت از حيات زيستيجانوري اقيانوسها توجه خاص داشته باشند تا بتوانند اين منابع عظيم آبي و غذايي را براي حال و آينده نگهدارند.
امسال اتحاديه جهاني حفاظت از طبيعت ـIUCNـ علاوه بر توجه به مساله حفاظت از اقيانوسها، مساله برنامه تغييرات جوي سازمان ملل متحد را نيز به ميان آورده و اعلام كرد مساله تغييرات جوي باعث به خطر افتادن حيات اقيانوسها ميشود.
تغييرات جوي يكي از عوامل نامساعد و نامناسب در بروز تغييرات ناخوشايندي نظير بالارفتن اسيديته آب اقيانوسها و افزايش دماي آب است.
اتحاديه جهاني حفاظت از طبيعت ـ IUCNـ بر اين مساله تاكيد دارد كه دولتها بايد از فناوريهايي مبني بر حفاظت از اكوسيستم اقيانوس استفاده كنند و از افزايش پيشروي سواحل و خشك كردن آبهاي آزاد جلوگيري به عمل آورند.
به گزارش ايسنا، «توماس لالين»، رييس برنامه حفاظت از حيات دريايي و اقيانوسي اتحاديه جهاني حفاظت از طبيعت گفت: توجه به تغييرات جوي باعث ميشد تا دانشمندان براي حفاظت از حيات اقيانوسها بيشتر تلاش كنند؛ چرا كه تاثيرات ناخوشايندي كه تغييرات جوي بر روي اقيانوسها ميگذارد، حيات اقيانوسي، منابع غذايي و بنيان سواحل را تحت تاثير خود قرار ميدهد و تمامي اين عوامل نامساعد، خود باعث به خطر افتادن حيات انسانها ميشود.
گفته ميشود اين روز كه به روز جهاني اقيانوسها معروف شده است، زمينهاي براي كنفرانس ماه دسامبر «كپنهاگ» در دانمارك كه 15 كشور در آن شركت ميكنند، محسوب ميشود.
تغييرات جوي در صورت ارايه نشدن راهحلهاي مناسب براي جلوگيري از اين مساله به يك بحران بدل شده و حيات زيستيجانوري رو به نابودي ميكشاند.
در برنامه روز جهاني اقيانوسها آمده است كه دولتها بايد با عواملي نظير ماهيگيريهاي غيرقانوني، آلوده كردن آبهاي آزاد و خشك كردن دريا به منظور ايجاد و يا گسترش سواحل به مقابله بپردازند.
به گزارش ايسنا، اقيانوسها 70 درصد زمين را فرا گرفتهاند، ولي با اين حجم وسيع تنها يك درصد از اقيانوسها تحت برنامههاي حفاظتي قرار دارند.
اقيانوسها منبع غني از گونههاي مختلف جانوري و گياهي هستند و بايد برنامههايي براي حفاظت از تمامي سطوح اقيانوسها توسط دولتها اعمال شود.
انتهاي پيام