دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينكه " به قصد نجات اقتصاد كشور وارد عرصه شدهايم" گفت: اقتصاد كشور ما به يك تغيير اساسي نياز دارد و ما ميخواهيم اين كار را با تشكيل دولت ائتلافي انجام دهيم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) محسن رضايي صبح روز جمعه و در چهارمين روز ثبتنام از داوطلبان با حضور در ستاد انتخابات كشور رسما براي كانديداتوري دهمين دوره انتخابات رياستجمهوري نامنويسي كرد و سپس در جمع خبرنگاران افزود: بيش از 40 سال است كه گراني و تورم اقتصاد ما را آزار داده و مردم ما را نگران كرده است. بيش از 40 - 30 سال است كه بيكاري در اقتصاد ما وجود دارد و طي اين سالها اگرچه در دورههايي عمق تورم و ركود را در حال نوسان ديدهايم، اما گاه كم و يا بعضا افزايش يافته است.
وي همچنين گفت: بهرهوري پايين و رو به نزول اقتصاد ايران نيز باعث شده است از رشد اقتصادي مطلوبي برخوردار نباشيم. همچنين بايد گفت كه ساختار اقتصادي ما دولتي است و اين ساختار ما را با يك حجم بزرگ از دولت و كسري بودجه مستمر روبهرو كرده است و هر نوع توسعه در اقتصاد با مانع اقتصاد دولتي مواجه ميشود.
وي با بيان اين اعتقاد كه " اقتصاد ايران از ريل خارج شده است" گفت: اقتصاد ما سنتي و دولتي و با مديريت ضعيف اداره شده است. ما ميخواهيم با كمك دوستان، نخبگان و مردم عزيز ايران اقتصاد ايران را نجات دهيم و براي اين كار بايد همه نخبگان كشور را در امر توسعه دخيل كنيم؛ اگرچه لازم است اين افراد با هم به اجماع برسند؛ البته در اين مسير مشكلات متعددي وجود دارد كه ما بايد با يكپارچگي در بين نخبگان و توسعه ملي مشاركت ايجاد كنيم.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام همچنين با بيان اين كه " مردم نيز بايد در اقتصاد ايران مشاركت جدي داشته باشند" گفت: ما دولت مردمي را تنها دولتي نميدانيم كه با مردم باشد، بلكه يك دولت مردمي در كنار اينكه بايد از دل مردم بيرون آمده باشد بايد بداند كه اقتصاد را نيز با دست مردم اداره كند؛ بنابراين اگر دولتي ادعا كند مردمي است اما اقتصادي دولتي را گسترش دهد اين دولت در واقع نيمي از مردمي بودن را كنار گذاشته است.
وي خاطرنشان كرد: سياستهاي اصل 44 و چشمانداز 1404 نقشه راه اقتصاد ايران و توسعه ملي ماست و ما مصمم هستيم كه اين نقشه راه را پيگيري و سياستهاي اصل 44 را با تمام وجود در كشور پياده كنيم، اما همه اينها بستگي به اين دارد كه يك دولت متعهد كارآمد شكل بگيرد.
رضايي افزود: دولت مورد نظر ما ائتلافي است براي اينكه از تمامي نخبگاني كه توانايي حضور در آن را دارند استفاده ميكند. همچنين اين دولت كارآمد است، براي اينكه افراد متخصص و با تجربه و داراي توان مديريتي در آن هستند و متعهد است براي اينكه به اصول امام(ره) و انقلاب و انديشههاي امام و رهبري معتقد خواهد بود.
رضايي همچنين با بيان اينكه " ما در اين چارچوب دست كمك به سمت همه دراز خواهيم كرد و از تمام سرمايههاي انساني استفاده ميكنيم" خاطرنشان كرد: با توجه به اينكه جوانان و بانوان دو قشري هستند كه در دو دهه اخير كمترين نقش را در اداره كشور داشتهاند، بايد كاري كرد كه اين دو قشر حضور بيشتري در عرصه داشته باشند والا كارآمدي حاصل نخواهد شد.
وي در ادامه با مورد توجه قرار دادن مساله فرهنگ در كشور گفت: مساله فرهنگ براي ما بسيار تعيينكننده است؛ چراكه ما بدون توجه به فرهنگ نميتوانيم اقتصاد را نجات دهيم و همانطور كه براي نجات از استكبار و بيرون كردن اشغالگران از كشور از فرهنگ استفاده كرديم، براي بيرون كردن فقر و بيكاري از كشور نيز بايد از روحانيت، هنرمندان و انديشمندان استفاده كنيم.
رضايي در ادامه با بيان اينكه " دولت مورد نظر ما با مجلس و قوه قضاييه هماهنگي كامل خواهد داشت" اظهار كرد: در دولت ما كوچكترين اصطكاكي با مجلس و قوه قضاييه وجود نخواهد داشت و از يكپارچگي كامل با اين دو قوه برخوردار خواهيم بود.
محسن رضايي در ادامه با اشاره به همراهي بيادي، سخنگوي جمعيت آبادگران جوان با خود گفت: ايشان امروز حكم مشاورت برايشان صادر شده و به جمع مشاوران ما پيوستهاند.
به گزارش خبرنگار ايسنا وي همچنين در پاسخ به پرسش يكي از خبرنگاران كه گفت « پيش از اين كه صلاحيت شما تاييد شود تراكت پخش كردهايد، آن هم در وزارت كشور، آيا اين قانوني است؟( اشاره به كاغذنوشتههايي با عنوان جمعي از وبلاگ نويسان حامي محسن رضايي كه در جمع خبرنگاران توزيع شده بود) گفت: من در جريان اين موضوع نبوده و نيستم. تاكيد دارم كه قانون حتما بايد رعايت شود و اين موضوع را پيگيري خواهم كرد. قوانين و مقررات را لازم مي دانم و اگر كساني خواستند از قصد اين كار را بكنند كه به وجهه دوستان ما آسيب بزنند اعلام خواهم كرد.
در ادامه خبرنگاري پرسيد « شما گفتهايد تخريب كانديداها نبايد انجام شود اما در اولين كنفرانس خبريتان در مورد آقاي رييسجمهور بحث پرتگاه را مطرح كرديد و در اهواز نيز گفتهايد دو بار براي آقاي موسوي وساطت كردهايد. آيا اين تخريب براي جلب آرا نيست؟»
رضايي پاسخ داد: من از نقد حمايت ميكنم و به انتقاد اعتقاد دارم، آنچه گفتهام واقعيت بود. گفتهام اگر كشوري اين مسير را ادامه بدهد به سمت پرتگاه ميرود و در آن صورت زحماتي كه آقاي احمدينژاد نيز كشيده از بين خواهد رفت. با در نظر گرفتن احساس خطري كه كارشناسان هم اعلام كردهاند بايد به آن توجه كنيم و به سمت پرتگاه نرويم، من اظهار نظر و اعلام خطر كردهام؛ اين تخريب نيست.
رضايي همچنين در مورد سخنانش در اهواز گفت: جناب آقاي موسوي و آقاي كروبي را سرمايه انقلاب ميدانم و جناب آقاي احمدينژاد نيز جوان پركاري است. من هيچ كدام از آنها را رقيب خود نميدانم، بلكه بيكاري و فقر را رقيب خود ميدانم.
رضايي درباره سخنانش در مورد ميرحسين موسوي و انعكاس نادرست آن در يكي از خبرگزاريها نيز تاكيد كرد: اخلاق در سياست براي من نكته بسيار مهم و كليدي است. در مورد بحثي كه در ارتباط با وساطت نزد امام (ره) مطرح شده، كساني كه آن تيتر را زدهاند اشتباه كردهاند؛ بحث حمايت بوده است. من گفتم شرايط آن زمان با اين موقع متفاوت است. آن زمان كه من حمايت كردم، منجر به تصميمگيري شد.
رضايي تاكيد كرد: من به هيچ عنوان كلمه وساطت را بيان نكردم.
خبرنگاري در ادامه از رضايي درباره آنچه فعاليتهاي انتخاباتي هوادارانش پيش از موعد تبليغات خواند، پرسيد كه رضايي پاسخ داد: دفتر ارتباط مردمي ما در بعضي از استانها فعال شده است. اميدوارم بتوانيم اين اتفاقات را پشت سر بگذاريم.
رضايي در ادامه در پاسخ به سوالي مبني بر اين كه « شما از اصولگرايي اصلي و انقلابي صحبت كردهايد، اصولگرايياي كه شما خود را پيرو آن ميدانيد چه تفاوتي با اصولگرايياي كه در سالهاي قبل شاهد بوديم دارد؟» گفت: اصولگرايي اصيل يعني وحدت و برادري، صداقت و محبت ، رحمت نبوي ، حكمت علوي و عزت حسيني، تلاش براي اين كه مشكلات مردم حل و فصل شود و خدمتگزار بيمنت مردم باشيم، بتوانيم از همه ظرفيتهاي كشور استفاده كنيم و با وحدت، برادري ، محبت و اعتماد به هم و پافشاري روي انديشه سياسي امام (ره) قانون اساسي و محور قرار دادن ولايت فقيه كار كنيم.
خبرنگاري از دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام پرسيد « در ارتباط با حضور شما دو نوع تحليل وجود دارد؛ يكي اين كه آراي شما به نفع آقاي احمدينژاد سرازير شود و ديگر اين كه آراي آقاي احمدينژاد نصف و به نفع مهندس موسوي شود. تعيين كنيد به نفع كدام كانديدا وارد شدهايد؟»
رضايي پاسخ داد: من به نفع ملت ايران وارد صحنه شدهام و اگر مطمئن بودم نامزدها ميتوانند مشكلات اساسي كشور را حل كنند مثل گذشته كنار آنها ميماندم و كمك ميكردم. اما به اين نتيجه رسيدم در نامزدهاي فعلي توانايي اين كه جهشي در عرصه اقتصادي و مديريت ايجاد كنند نبوده است.
وي در ارتباط با برنامه كارياش نيز گفت: در ارتباط با برنامهها مفصل كار كردهايم . در برنامههاي قبلي هم شاهد بوديم محورها، كارشناسانه بوده است. با دوستان مشورت ميكنيم و در 12 سال گذشته به اندازه كافي مشكلات كشور را ساعتها با كارشناسان مورد بحث و مطالعه قرار دادهايم. برنامهاي كه دادهايم در قضاوت مردم نمره خوبي خواهد گرفت.
خبرنگار ديگري پرسيد « آيا اينكه گفته ميشود شما نماينده قشر سرمايهدار هستيد، درست است؟» رضايي جواب داد: من نماينده همه كساني هستم كه تلاش ميكنند؛ چه كارگران، چه كارآفرينان، آمدهايم كه تلاش، توليد، نوآوري و سرمايهگذاري را كه زماني در سياست انجام شد، در اقتصاد پيگيري كنيم. ارزش كارگزاران و كارآفرينان علاوه بر ارزش انساني به ميزان تلاش آنها خواهد بود.
خبرنگار ديگري در مورد احياي سازمان مديريت و برنامهريزي و سخنان اخير احمدينژاد در مورد اين سازمان پرسيد كه رضايي پاسخ داد: سازمان مديريت و برنامهريزي اتاق فكري براي اداره كشور بوده است. اشكالاتي در آن بوده و بعضا تداخلهايي كه با وزارتخانههاي تخصصي به عمل ميآورد، باعث چالشهايي ميشد. معتقدم بايد سازمان مديريت و برنامهريزي را احيا كرد، اما نه مثل گذشته، بايد تفكيف وظايف به دقت صورت گيرد تا به اتاق فكر تبديل شود، نه اينكه در وظايف دولت دخالت كند.
رضايي در پاسخ به پرسش ديگري با اين مضمون كه « طرح دولت ائتلافي شكست خورد، چرا شما پا به صحنه گذاشتيد؟» گفت: اين طرح شكست نخورد؛ چون دولتي كه تشكيل ميدهيم دولت ائتلافي است. قبلا من ترجيح ميدادم دوست ديگري به صحنه بيايد اما در هر صورت اين كار انجام نشد و او موافقت نكرد. خودم گفتم ستاد دولت ائتلافي منحل شود كه كسي فكر نكند از ابتدا اين جريان براي اين بوده كه من كانديداي انتخابات شوم. ستاد دولت ائتلافي منحل شده اما نظريه دولت ائتلافي منحل نشده است. دوستاني كه به اين نظريه معتقدند هنوز سر جاي خود هستند و به مرور اعلام موضع خواهند كرد و انشاءالله دولت ائتلافي تشكيل خواهيم داد.
وي در پاسخ به خبرنگاري كه گفت« شما با ترغيب گروه خاصي به صحنه آمدهايد كه راي آقاي احمدينژاد را بشكنيد» اظهار كرد: شماها و خيلي از سياسيون كشور مرا ميشناسند. من تحت تاثير هيچ كس نيستم، هميشه مستقل فعاليت كرده و مستقل تصميم گرفتهام . به نفع ملت ايران و انقلاب و اسلام حركت كردهام و دليلش هم اين است كه از ابتداي انقلاب زندگيام را كف دست گذاشتهام و با كمك دوستان هر جا خطري بوده به صحنه آمدهام و هر جا خطري نبوده، دوستان فراوان بودهاند و كار را انجام دادهاند؛ امروز احساس خطر كردم و براي نجات اقتصاد كشور به صحنه آمدم.
رضايي در ادامه از خبرنگاران خواست سوال آخر خود را مطرح كنند و گفت: نماز جمعه است. هفته ديگر برنامهاي خواهيم داشت و در آن به سوالات خبرنگاران پاسخ خواهيم داد.
به گزارش ايسنا، اين گفته رضايي مورد انتقاد تعدادي از خبرنگاران قرار گرفت كه سوالات خود را هنوز مطرح نكرده بودند. رضايي در پاسخ گفت: زماني كه خواستم براي ثبتنام بيايم گفتند اگر اطلاع دهيد خبرنگاران و دوستان رسانهاي ما خواهند آمد. بعدا به تمام سوالات شما پاسخ خواهم داد.
يكي از خبرنگاران گفت« فرمانده سپاه گفته است از نظر ايشان بسيج نيروي نظامي نيست و ميتواند وارد صحنه شود و اظهارنظر كند.»
رضايي پاسخ داد: من فرماندهان سپاه را ميشناسم، چنين صحبتي نكردهاند ، سپاه و بسيج از افتخارات ما هستند. ارتش و نيروهاي مسلح از بزرگترين نهادهاي موثر براي دستيابي به استقلال، آزادي در چارچوب پايدار قانوني كه قانون اساسي است هستند. جانشان را براي حفظ تماميت ارضي ايران گذاشتهاند. من منكر اين نيستم كه ممكن است استفادههاي سوئي در جاهايي صورت گرفته باشد، اما اين را كه بگوييم نيروهاي مسلح ، ارتش ، سپاه و بسيج و نيروي انتظامي قوانين را رعايت نميكنند قبول ندارم. وقتي خواستم وارد عرصه سياسي شوم لباس نظامي را درآوردم و حتي كوچكترين امكاني را از سپاه با خود بيرون نياوردم، از اين به بعد نيز بر اين اعتقادم پايدار خواهم بود و از طريق قوانين مربوطه و اعتمادي كه بين من و مسوولان كشور وجود دارد تلاش خواهم كرد تا جلو اشتباهاتي كه ميخواهد صورت بگيرد، گرفته شود.
وي در ادامه در پاسخ به اين پرسش كه « برخي تحليلها بر اين است كه حضور شما نمادي از رقابت آقاي هاشمي و احمدينژاد است كه راي آقاي احمدينژاد كمتر شود» گفت: من چنين مسالهاي را كاملا تكذيب ميكنم. اصلا چنين چيزي وجود خارجي ندارد. من هميشه در صحنههاي سياسي كشور مستقل تصميم گرفتهام. وقتي خواستم از سپاه بيايم، پس از 16 سال فرماندهي سپاه خيلي از دوستان نظرشان اين بود كه اين كار را نكنم، اما من تشخيص دادم به صحنه بيايم. در انتخابات گذشته خودم تصميم گرفتم كنار بروم و در اين انتخابات نيز خود تصميم گرفتم به دليل دغدغههايي كه دارم به صحنه بيايم و انشاءالله تا آخرين روز و ساعات انتخابات نيز با شما خواهم بود.
به گزارش ايسنا، برخي خبرنگاران در اين لحظه خواستار وقت بيشتر پاسخگويي به پرسشها شدند و براي طرح سوالات خود نزديك جايگاهي كه رضايي نشسته بود، رفتند.
يكي از خبرنگاران از رضايي پرسيد « آيا فعاليتهاي اقتصادي سپاه را مخالف اصل 44 قانون اساسي نميدانيد؟» كه رضايي پاسخ داد: ما هيچ تبعيضي قائل نخواهيم بود و طبق سياستهاي اصل 44 جز فعاليتهاي محرمانه اقتصادي، تمام فعاليتهاي اقتصادي ديگر را طبق سياستهاي اصل 44 ميگيريم و به مردم واگذار ميكنيم.
بر اساس اين گزارش يكي از خبرنگاران پرسيد « آيا امكان ائتلاف شما با آقاي مهندس موسوي وجود دارد؟» كه رضايي جواب داد: اگر ميخواستم ائتلاف بكنم كه به صحنه نميآمدم.
خبرنگارگفت: «پس چرا طرح دولت ائتلافي را مطرح كرديد؟».
رضايي گفت: اين بستگي دارد كه جلو برويم، ببينيم نامزدهاي ديگر طرح ائتلافي را قبول ميكنند يا نه و ديگر اين كه اگر من جلوتر بيفتم آقايان را در دولت استفاده خواهم كرد.
خبرنگار گفت: « از تمام كانديداها ؟»
رضايي نيز پاسخ داد: بله، فكر ميكنم همه كانديداها انسانهاي توانمندي هستند، اگر هر كدام سر جاي خود به كار گرفته شوند ما از همه ظرفيتها متناسب با توانايي خودشان استفاده خواهيم كرد.
انتهاي پيام