ماجراي علم، شبه‌علم و غيرعلم

با بيان مطالب اغراق‌آميز و غلط ، نمي‌توانيم به توسعه علمي ‌كمك كنيم.

به گزارش سرويس نگاهي به وبلاگ‌هاي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در وبلاگي به نشاني http://mehdizare.blogspot.com آمده است: در بعضي سايت‌هاي ايراني اشاره‌اي به داستاني مربوط به سفره هفت سين مرحوم پروفسور حسابي استاد فقيد فيزيك دانشگاه تهران در دانشگاه پرينستون و حضور انيشتن و جمع مهمي ‌از فيزك‌دانان هم عصر او سر اين سفره اشاره شده و به‌طور گسترده‌اي تصويري نيز كه مربوط به انيشتن و گودل- رياضيدان بزرگ- است، به عنوان تصوير انيشتن و پروفسور حسابي معرفي شده است. البته در مورد ماجراي سفره هفت سين نيز به خاطرات مهندس ايرج حسابي پرداخته شده كه با رجوع به سايت بنياد حسابي چنين خاطره و عكسي را آنجا نديدم و اساسا نمي‌دانم كه انتساب اين خيالبافي‌ها به مهندس ايرج حسابي، چقدر به واقعيت نزديك است. ولي به هر حال بيان عمدتا اغراق آميزي كه ايشان براي توصيف فعاليت‌هاي مرحوم پدرشان به كار مي‌برند، چه بسا در اشاعه اين نوع مطالب به نام ايشان كمك كرده باشد.

اينكه يك دانشمند در مراحلي از كارش با اشخاص مهم و درجه اول ديدار داشته باشد و ما آن را به صورت يك داستان خيالي به صورت همكاري و تبادل نظر و هم ارزي دانشمند هموطنمان و در نهايت تزريق حس بي‌دليل برتري استاد هموطن از شخصيت شناخته شده جهاني در آوريم، كمكي به رشد و ترويج علم در ايران نمي‌كند كه هيچ، به رواج غيرعلم و شبه‌علم در ميان جوانان مي‌انجامد.

علم با شبه علم فرق دارد و با صرف احساسات بي پايه نيز نمي‌توان دستاوردهاي ديگران را مال خود كرد. البته هر شاخه از علم، بزرگان و دانشمندان و دانشگران خاص خود را دارد و بنابراين مطالبي كه مورد تاييد تخصصي نزد اصحاب نظر در آن شاخه از علم نباشد، جايگاهي نيز در آن حوزه تخصصي ندارد. ضمنا وب سايت‌هاي فارسي نيز بد نيست قبل از انعكاس هر مطلب حداقل در همين اينترنت صحت و سقم آن را جستجو كنند.

انتهاي پيام

  • سه‌شنبه/ ۱۵ اردیبهشت ۱۳۸۸ / ۰۸:۵۹
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 8802-09408
  • خبرنگار :