قائم مقام سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران در نشست خبري از برنامههاي تماشاخانهي «ايرانشهر»، زمان واگذاري تئاتر «پارس» و احتمال واگذاري «تئاتر نصر» و موزه موسيقي و... سخن گفت.
افتتاح رسمي تماشاخانهي ايرانشهر خرداد ماه
به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مجيد سرسنگي در نشست خبري كه شامگاه گذشته ـ 6 ارديبهشت ماه ـ در معاونت هنري سازمان فرهنگي هنري شهرداري برگزار شده بود، با اشاره به راهاندازي تماشاخانهي ايرانشهر بعد از مدتي وقفه گفت: بعد از پيگيري و تلاش در شهرداري تهران، موفق شديم تماشاخانه ايرانشهر را با دو سالن نمايشي مجهز و مدرن آماده بهرهبرداري كنيم كه همزمان با جشنهاي خانه تئاتر و توسط اهالي تئاتر اين مجموعه هفتم ارديبهشتماه افتتاح ميشوند، اما افتتاح رسمي آن با اجراي يك نمايش خارجي و يك نمايش ايراني در خردادماه است.
او با اشاره به مديريت هيئت امنايي اين مجموعه تئاتري، تصريح كرد: براي اولينبار تصميم گرفتيم تا يكي از تالارهاي تئاتري به شكل هيئت امنايي اداره شود كه اين تركيب شامل سه عضو حقوقي و چهار عضو حقيقي از جمع هنرمندان است.
به گفته سرسنگي؛ رياست سازمان فرهنگي هنري شهرداري، معاون هنري سازمان و رييس مركز هنرهاي نمايشي بهعنوان اعضاي حقوقي و هنرمنداني همچون فرهاد ناظرزاده كرماني، ايرج راد، خسرو خورشيدي و سعيد كشنفلاح به عنوان اعضاي حقيقي اين هيئت انتخاب شدهاند كه اين هفت نفر با حكم فعاليت براي سهسال و رياست مجموعه ايرانشهر كه مجيد جوزاني عهدهدارش است با حكمي دوساله انتخاب شدهاند.
معاون هنري سازمان فرهنگي هنري شهرداري در ادامه خاطرنشان كرد: افتتاح تماشاخانه ايرانشهر گامي مثبت در عرصه تئاتر است، تا از اين پس خود هنرمندان امكان تصميمگيري و هدايت فعاليتهاي تئاتري را پيدا كنند.
او اضافه كرد: تمام تلاش خود را به كار بستهايم تا با اضافهشدن هريك از سالنهاي تئاتري تعامل مناسبي با مجموعههايي همچون وزارت ارشاد، حوزه هنري و غيره ايجاد كنيم. چه بسا كه در تركيب هيئت امناي اين تماشاخانه نيز از مديران اين مجموعهها بهره گرفتهايم، تا از اين طريق با هماهنگي بيشتري با واحدهاي متولي تئاتر كشور جلو برويم.
انتخاب نمايشها توسط هيات امنا
او همچنين در پاسخ به خبرنگار ايسنا، درباره نمايشهاي انتخابي براي اجرا در خردادماه در اين مجموعه، پاسخ داد: تاكنون چند نمايش پيشنهاد شده است، ولي ترجيح ميدهيم انتخاب اين نمايشها توسط هيئت امنا صورت بگيرد.
اين هيئت هفته آينده نخستين جلسه خود را برگزار ميكند و به دنبال آن قرار است برنامهي يكساله تماشاخانه تدوين شود. او همچنين درباره كمكهاي مادي به گروههاي نمايشي كه در اين مجموعه اجرا ميروند گفت: تلاش داريم تا تماشاخانه ايرانشهر هرچه زودتر به مرحله خودكفايي اقتصادي برسد. اما نبايد فراموش كرد كه وظيفهي اصلي ما حمايت از گروههاست پس با تمام گروههاي نمايشي قرارداد بسته ميشود اما در عينحال سعي داريم شرايطي براي اجراهاي مشترك با ديگر ارگانها نيز فراهم شود تا جهت كمك به گروهها قراردادهايي چندجانبه بسته شود.
خوشبين هستيم تا چند ماه آينده تئاتر پارس را تحويل بگيريم
او در ادامه اين نشست درباره وضعيت تئاتر پارس و مزايده آن نيز توضيح داد: طي تعامل با ستاد اجرايي حضرت امام (ره) و عليرغم مزايده تئاتر «پارس» اين دوستان موافقت كردند تا مزايده متوقف و تئاتر پارس با همان قيمت مبناي مزايده به مجموعهي سازمان فرهنگي هنري شهرداري واگذار شود.
او ادامه داد: طي اين نشست مشترك قرار شد تا شهرداري مابهازاي تئاتر پارس، ساختماني را به ستاد واگذار كند كه ما خوشبين هستيم تا ظرف چندماه آينده اين تئاتر را تحويل بگيريم و براي آن نيز هيئت امنايي تعيين خواهيم كرد.
سرسنگي درباره ادامه فعاليتهاي تئاتر پارس بعد از تحويل آن نيز گفت: پيش از اين گروههاي تئاتر آزاد در اين مجموعه فعاليت ميكردند، اما از آنجا كه اين گروهها حمايت مالي نميشدند و با توجه به فضاي جغرافيايي اين مجموعه تئاتر پارس تبديل به يك مخروبه شده بود، لذا بعد از تشكيل هيئت امناي تئاتر پارس در صدد هستيم تا طي جلسات متعدد بهترين كاربري را براي تئاتر پارس درنظر بگيريم و در كنار آن از گروههاي تئاتر آزاد حمايت كنيم.
به گفته او بعد از تعمير و تجهيز تئاتر پارس براساس واقعيات، هيئت امنا ميتوانند آن را به يك مركز اجرايي پژوهشي تئاتر آزاد و سنتي و يا مكاني براي اجراي نمايشهاي منتخب حوزه سنتي تبديل كنند.
ما آمادگي خود را براي حمايت از تئاتر نصر اعلام كرديم
او همچنين در پاسخ به امكان واگذاري تئاتر «نصر» و حمايت شهرداري براي بازسازي و خريد اين مجموعه گفت: در حاشيه فستيوال نمايشنامهخواني مولوي مذاكراتي با مدير اداره كل هنرهاي نمايشي و معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي داشتيم كه در آنجا درخواست شد تا سازمان در اين حوزه حمايت كند و ما هم آمادگي خود را براي حمايت از تئاتر نصر اعلام كرديم، اما اميدواريم اين شانس را پيدا كنيم تا كميته امام (ره) نيز همكاري مناسبي در جهت واگذاري اين مجموعه با ما داشته باشد.
اميدواريم خانه لرزاده به خانه معماران تبديل شود
به گزارش ايسنا، قائم مقام سازمان فرهنگي هنري شهرداري در بخش ديگري از اين نشست از خريداري خانه زندهياد لرزاده خبر داد و افزود: زندهياد لرزاده از آنجا كه از جمله معماران برجسته كشور بود، لذا اميدواريم خانه او بعد از تعمير و بازسازي به خانه معماران تهران تبديل شود.
موزه موسيقي تا يك ماه آينده راهاندازي ميشود
او همچنين درباره وضعيت موزه موسيقي كه قرار بود در سال 88 راهاندازي شود، نيز گفت: كارهاي اين موزه درحال اتمام است و بخشي از كارهاي استوديويي آن باقي مانده است كه بعد از نصب دستگاهها تا يكماه ديگر راهاندازي خواهد شد.
او اضافه كرد: سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران تمام تلاش خود را به كار گرفته تا فضاهايي را كه قابليت تبديل به فضاهاي فرهنگي را دارند خريداري و احيا كند. همانطور كه ما به انجمن «تعزيه» قول داديم تا براي پيداكردن خانه تعزيه تهران آنها را حمايت كنيم.
سرسنگي در بخش ديگري از اين نشست درباره بودجه سازمان و حمايت اين مجموعه از ديگر ارگانهاي هنري، نيز گفت: نبايد فراموش كرد كه ما يك سازمان عامل هستيم و خود بايد فعاليتهاي فرهنگي هنري مجزايي داشته باشيم، از سوي ديگر تعداد جشنوارههاي مورد حمايت ما بيش از 200 مورد است كه در كنار بودجه هفتميلياردي ما بايد براي مراكز و سازمانهاي ذيربط اين مجموعه همچون كتابخانهها، فرهنگسراها و غيره صرف شود. اما با اين وجود هيچ سازماني به اندازه ما از ديگر فعاليتهاي فرهنگي هنري در ساير ارگانها حمايت نميكند. درحاليكه ما هماكنون بالغ در دو ميليارد بدهكار پروژههايمان هستيم.
او در پايان خبر داد: امسال در سازمان فرهنگي هنري و معاونت هنري تصميم گرفتيم تا برنامه محور جلو برويم، لذا كيفيت در سال جاري بيش از هرچيز براي انتخاب برنامهها و بودجهبندي آن براي ما اهميت دارد.
انتهاي پيام