وزير علوم، تحقيقات و فناوري با بيان اينكه اعمال طرح بومي گزيني در آزمون سراسري به دنبال ماندگاري نيروي متخصص بومي است، گفت: بر اساس اين طرح 80 درصد ظرفيت رشتههايي که در تمام دانشگاههاي کشور وجود دارد به بوميان همان استان و 20 درصد به انتخاب آزاد اختصاص داده شده است.
به گزارش سرويس صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، محمد مهدي زاهدي در اروميه بر اجراي طرح بومي گزيني با هدف افزايش شاخص قبولي دانشآموزان بومي استانها تأکيد کرد و گفت: بومي گزيني بر خلاف تصور غلط بعضي از داوطلبان نه تنها محدود کردن نيست بلکه طرحي است براي افزايش درصد شانس قبولي در دانشگاهها که از چند سال پيش اجراي آن آغاز شده است.
وي افزود: بر اساس اين طرح 80 درصد ظرفيت رشتههايي که در تمام دانشگاههاي کشور وجود دارد به بوميان همان استان و 20 درصد به انتخاب آزاد اختصاص داده شده است اما در صورتيکه رشته مورد نظر در بعضي استانها وجود نداشته باشد طرح بومي گزيني به صورت ناحيهاي اجرا ميشود که در اين جهت تمام کشور به 9 ناحيه تبديل شده است و استانهاي همجوار به عنوان سهميه 80 درصد بومي در نظر گرفته مي شوند.
وي با بيان اينکه در دانشگاههاي پيام نور به دليل اينکه در تمام شهرستانها وجود دارد، درصد بومي از شعاع 120 کيلومتري در نظر گرفته ميشود، گفت: ماندگاري نيروي متخصص بومي در استانها و پرورش آنها بر اساس ويژگيهاي استان از ويژگيهاي اجراي اين طرح است.
محمد مهدي زاهدي در خاتمه ميزان قبولي داوطلبان کنکور در آذربايجان غربي را در سال جاري بسيار خوب دانست و گفت: متوسط پذيرش دانشجوي اين استان بالاتر از متوسط کشوري حتي تهران است.
انتهاي پيام