وزارت امور خارجه مراكش اعلام كرد كه روابط ديپلماتيك اين كشور با تهران را در پي تنش ميان ايران و بحرين قطع كرده است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، خبرگزاري رويتر ضمن اعلام اين خبر افزود كه رباط همچنين ايران را به گسترش مذهب شيعه در مراكش متهم كرد و مدعي شد كه اين اقدامن تهديدي براي هويت مذهبي اين كشور مسلمان سني مذهب در شمال آفريقاست.
وزارت امور خارجه بحرين روز جمعه اعلام كرد: پادشاهي مراكش تصميم گرفته است روابط ديپلماتيكش با جمهوري اسلامي ايران را از روز جمعه قطع كند.
در پي سوتفاهم اخير ميان ايران و بحرين ملك محمد، پادشاه مراكش با ارسال نامهاي به حمد بن عيسي آل خليفه، پادشاه بحرين از بحرين حمايت كرد و آن چه ادعا ميشود از طرف ايران درباره بحرين مطرح شده بود را خلاف حقوق بينالملل خواند.
ايران تاكيد دارد كه روابطش با بحرين مبتني بر احترام دو جانبه است.
رباط در تاريخ 25 فوريه سفيرش در ايران را در اعتراض به آن چه وزير امور خارجه مراكش، زبان نامناسب عليه مراكش در بيانيهاي خواند كه خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) منتشر كرده بود، فرا خواند.
روابط مراكش با ايران در دهه 90 ميلادي پس از تيرگي روابط در پي انقلاب اسلامي از سر گرفته شد.
در همين ارتباط وزير امور خارجه دربارهي اقدام دولت مراكش براي قطع رابطه با جمهوري اسلامي ايران با يادآوري اين مساله كه اقدام دولت مراكش تا جايي كه به خودش مربوط است ما حرفي نداريم، از اعلام موضع و جواب دادن به اين اقدام توسط وزارت امور خارجه طي يك بيانيه خبر داد.
منوچهر متكي، وزير امور خارجهي كشورمان در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا در مورد اقدام اخير دولت مراكش در قطع رابطهي سياسي و ديپلماتيك با جمهوري اسلامي ايران گفت: اقدام دولت مراكش تا جايي كه به خودش مربوط است ما در مورد آن حرفي نداريم، اما اقدام تعجبآور و سوالبرانگيز اين است كه در شرايطي كه كنفرانس حمايت از غزه در تهران با حضور هياتهاي پارلماني مختلف از جهان اسلام، كشورهاي عربي و روساي پارلمانهاي مختلف در حمايت از ملت مظلوم فلسطين برگزار شده بود حضور نيافتند و ما منتظر هيات پارلماني مراكش بوديم.
وي اضافه كرد: اقدام انجام شده را در بيانيهاي پاسخ خواهيم داد.
انتهاي پيام