وزير ارشاد در تئاترشهر: تامين شرايط امن براي ساختمان تئاترشهر دراولويت است كسي نمي‌تواند به نام فرهنگ يا عمران شهري جان مردم را به خطر بي‌اندازد

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: نمي‌خواهم بپذيرم كساني كه اين روزها درباره‌ي «تئاترشهر» وارد موضع گيري شده‌اند به خاطر مسايل سياسي چنين مي‌كنند.

به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمد حسين صفارهرندي صبح امروز دوشنبه 18 آذرماه در جريان بازديد از مجموعه تئاتر شهر در پاسخ به پرسشي درباره سياسي شدن ماجراي فعلي «تئاتر شهر» عنوان كرد: استنباط برداشتهاي سياسي ندارم، اما معتقدم كساني كه مسئول پروژه هستند نمي‌توانند همزمان وكيل مدافع آن سوي قضيه هم باشند. تا جايي كه اطلاع دارم، تيم‌هاي شهرداري و شوراي شهر پذيرفته‌اند ماجراي تئاتر شهر نشات گرفته از ساختمان كناري است.

او ادامه داد: كسي خود را در معرض تمسخر ديگران قرار نمي‌دهد كه بگويد ديواره‌هاي تئاتر شهر به خاطر حركت تند هنرمندان يا صداي بلند آنان ترك خورده است! همه مي‌دانند اين اتفاق محصول فعاليتهاي عمراني در ضلع جنوبي است، البته عده‌اي معتقدند مترو هم مي‌تواند اين وضعيت را تشديد كند كه هنوز از نظر فني به اين نتيجه نرسيده‌ايم.

صفارهرندي به مذاكراتي كه با نمايندگان شهرداري داشته‌اند، اشاره كرد و افزود: در مذاكراتي كه ميان ما با نمايندگان شهرداري انجام شد، مطرح كردند، خطري از سوي مترو تئاتر شهر را تهديد نمي‌كند و ما هم اميدواريم با انجام اين اقدامات عمراني كه به نفع مردم است، اطمينان خاطري براي امنيت تئاتر شهر وجود داشته باشد.

صفار هرندي در پاسخ به پرسش ديگري مبني بر پيگيري ماجراي تئاتر شهر به مقامات عالي رتبه و رييس جمهوري هم توضيح داد: پيشنهاد مناسبي است. اما در حال حاضر بايد موضوع را با جايي كه مشغول ساخت و ساز در ضلع جنوبي تئاتر شهر است، پيگيري كنيم و نبايد طرف اصلي موضوع را فراموش كنيم، حتي اگر به رييس جمهوري هم بگوييم او هم بايد موضوع را به شهرداري ارجاع دهد و البته شهرداري هم استقلال خاص خود را دارد، اگر شاهد مقاومت نادرستي از سوي شهرداري باشيم و به اين موضوع و خواسته عمومي اعتنا نكنند طبيعي است اقدامات ديگري بايد صورت بگيرد و اميدواريم شهرداري تهران نسبت به وضعيت موجود ابراز نگراني كند.

او سپس خواستار توجه هرچه بيشتر سازمان ميراث فرهنگي نسبت به اين موضوع شد و گفت: در اين مورد اقدامات ميراث فرهنگي بايد خيلي جدي‌تر از اين باشد. شايد هم اقداماتي صورت گرفته كه ما از آن بي خبر هستيم.

در بسياري از شهرها به خاطر اهميت حفظ بافت قديمي وحفظ آن، ميراث فرهنگي پاي اين ماجرا ايستاد و مسوولان آن شهرها را قانع كرد.

صفارهرندي سپس به مذاكرات وزارت ارشاد و شهرداري اشاره و عنوان كرد: همكاران ما با شهرداري كه صاحب و مجري پروژه است و سازمان ميراث فرهنگي و ديگر مكان‌هاي دخيل گفت‌وگو كرده‌اند، البته نمي‌دانم سازمان ميراث فرهنگي بيشتر از ابراز نگراني كار ديگري هم انجام داده است يا نه؟!

او توضيح داد: از حدود 3 سال پيش مذاكراتي را با شهرداري انجام داده‌ايم و نوريان (معاون اجتماعي و رييس سازمان فرهنگي هنري) براي پاسخگويي به دغدغه هنرمندان تئاتر قول همكاري داده است و به تبع همين ابراز نگراني بود كه بخش عمده‌اي از حريم تئاتر شهر زير پوشش ديوار حائل قرار گرفت، اما همين ديوار حايل برخلاف انتظار آنان براي اين مجموعه كافي نبوده است و امروز شاهد تعميق شكاف ديواره تئاترشهر هستيم و در معرض اتفاقي قرار داريم كه بر اثر بروز آن، وقوع فاجعه حتمي است و بر اثر آن سازه‌اي آشنا و زيبا براي مردم و اهالي تئاتر از بين خواهد رفت.

صفار هرندي افزود: شهرداري تهران دوباره بايد مواردي را كه قبلا پيش‌بيني كرده بود، برآورد كند. با خيال راحت 18 متر پي‌ريزي آن هم با شيبي كه به سمت ساختمان تئاتر شهر است، انجام شده و به غلط تصور كرده‌اند ساختمان تئاتر شهر تنها همين بخش رويي است، در حاليكه بخش ديگري از اين ساختمان زير زمين است.

او با اشاره به اينكه وزارت ارشاد تاكنون همراهي خود را با شهرداري اثبات كرده، متذكر شد: باعث خوشحالي است كه تالاري به تالارهاي ما اضافه و مكاني هم براي عبادت در نظر گرفته شود، اما آنچه اكنون رخ داده با عنوان اوليه خود تناسبي ندارد، چرا كه شاهد ساخت ساختماني تجاري هستيم كه بهره‌هاي غير فرهنگي برده و از اين بابت جاي گلايه وجود دارد.

او درباره احتمال مذاكره وزارت ارشاد با مسئولان مربوطه كه سال گذشته عنوان كرده بودند، مسجد ضلع جنوبي به خواست مردم و كسبه چهار راه ولي عصر ساخته مي‌شود، مطرح كرد: قرار بود دو طبقه از اين ساختمان پاركينگ باشد و يك طبقه آن هم به مسجد اختصاص پيدا كند، اما اتفاقي كه رخ داده با اين موضوع منافات دارد. طبيعي است كسي نمي‌تواند به نام فرهنگ يا عمران شهري جان مردم را در معرض خطر قرار دهد، تامين شرايط امن براي ساختمان تئاتر شهر در اولويت است، بنابراين قطعا مذاكراتي خواهيم داشت.

به گزارش ايسنا، وزير ارشاد درباره اقدامات وزارت ارشاد براي حل مشكل تئاتر شهر تصريح كرد: كلنگ ساخت اين بناي كناري تئاتر شهر در سال 82 زده شد و خاكبرداري آن انجام شده بود، بنابراين با موضوعي مواجه شديم كه عمرش بيش از 5 سال است. طبيعي است دوراني كه به سراغ اين مسئله رفتيم بخش عمده ماجرا گذاشته و خارج از دسترس همكاران بنده بود و از آغاز كارمان با ابراز نگراني‌هاي كارشناسان مجموعه و اهالي هنر رو به روشديم.

او تئاتر شهر را سازه‌اي حساس توصيف كرد و يادآورشد: ساخت اين بنا و اين اندازه گودبرداري در كنار اين سازه اتفاقي نادرست بود كه تدريجا تاثيرات خود را نشان داده و امروز شاهد ترك خوردن ديواره‌هاي تئاتر شهر هستيم.

صفار هرندي درباره نيمه كاره ماندن بازسازي داخلي مجموعه تئاتر شهر عنوان كرد: در بودجه چيزي به اين عنوان پيش بيني نشده بود، اما توانستيم از مكان‌هايي ديگر ارقام ديگري را ضميمه كنيم و به اين ترتيب بخش قابل توجهي از فرسودگي‌هاي داخلي تئاتر شهر برطرف شد و تلاش كرديم تا جايي كه براي ما مقدور است به واسطه اين اقدام از سوي ديوان محاسبات اداري زيرسوال نرويم.

وزير ارشاد در پاسخ به پرسش ديگري مبني بر مشكلات بازسازي مجموعه تئاتر شهر توضيح داد: هميشه بخشي از اين اقدامات سليقه‌اي است. براي بازسازي از مسعود شاهي كمك گرفتيم كه از اول انقلاب تاكنون تجربه‌اي طولاني در اين زمينه دارد و او مهندسان، معماران و مشاوران را انتخاب كرد. دفتر فني وزارتخانه هم در كنار اين كار، فعاليت داشتند. آنچه رخ داده به اين صورت نيست كه همين گونه رها شده باشد. بنده در روزهاي پاياني بازسازي با نگاه جزء به جزء، بخش هاي مختلف را ديدم و اگر امروز دچار مشكلات صوتي هستيم مي‌توان برايش چاره‌انديشي كرد.

به گزارش ايسنا، محمدحسين ايماني خوشخو معاون هنري هم كه وزير ارشاد را در اين ديدار همراهي مي‌كرد، درباره برخي مشكلات فني كه بعد از بازسازي تئاتر شهر به وجود آمده است، توضيح داد: دوستان رسانه‌اي در جريان كل بازسازي هستند. اگر به شكل سابق بود نگراني ما بسيار عميق‌تر بود چون كوچكترين جرقه در شكل قديمي تئاتر شهر به فاجعه‌اي انساني مي‌انجاميد. ازنظر تاسيساتي بازسازي به شكل فني صورت گرفت. فراموش نكنيم مسعود شاهي مشاور بسياري از پروژه‌هاي بزرگ بازسازي بوده است. البته هر كاري، نواقصي دارد. اگر امروز با مشكل صدا روبرو هستيم قبلا هنگام حركت در سالن‌ها با مشكل بلند شدن گرد و خاك روبرو بوديم. در حاليكه امروزه تمام پروژه‌ها و سالن‌ها از همين كف پوش‌هايي استفاده مي‌كنند كه امروز در تئاتر شهر استفاده شده است.

او ادامه داد: آكوستيك سالن‌ها در قياس با گذشته تغييري نكرده است. قبلا دخمه‌هايي به نام سالن نمايش داشتيم اما امروز شرايط خيلي بهتر از قبل شده است. وقتي كه پشت‌بام تئاتر شهر تخليه شد، عده‌اي گمان كردند بناي عظيمي خراب و تخليه شده است.

به اعتقاد ايماني خوشخو اگر تاكيد وزير و همكاري دفتر طرح‌هاي عمراني نبود، بازسازي تئاتر شهر به شكل ضربتي انجام نمي‌شد.

صفار هرندي در ادامه از راه اندازي 15 سالن در 15 مركز استان خبر داد و اظهار اميدواري كرد: مزاياي اين سالن‌ها به آنچه در تهران داريم غلبه كند.

او گفت: اين سالن‌ها به آخرين سيستم‌هاي نور و صدا مجهز هستند و اگر پروژه به خوبي دنبال شود، ظرف سه سال به بهره برداري مي‌رسند. البته از شهرداري تهران انتظار داريم با توجه به سطح بالاي بودجه‌اي كه در اختيار دارد، در اين زمينه فعال‌تر عمل كند.

به گزارش ايسنا، در اين بازديد ايرج راد مديرعامل خانه تئاتر، محمد حيدري مدير مجموعه تئاتر شهر هم حضور داشتند و توضيحاتي را در مورد ساخت و ساز ساختمان ضلع جنوبي تئاتر شهر و صدمات وارد شده به اين بنا ارايه كردند.

انتهاي پيام

  • سه‌شنبه/ ۱۹ آذر ۱۳۸۷ / ۰۹:۵۱
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 8709-11562
  • خبرنگار : 71342