طرح ترافيكي زمستانه سال 87 از امروز با به كارگيري بيش از هشت هزار نيروي پليسراه در 75 گردنه برفگير كشور و 25 استان تا 15 اسفند ماه سال جاري آغاز شد.
به گزارش خبرنگار «شهري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سرهنگ عليرضا اسماعيلي ـ فرمانده پليس راه كشور ـ در مراسم افتتاحيه طرح ترافيكي زمستانه 87 با اشاره به بكارگيري هشت هزار و 109 نيرو در طرح زمستانه امسال، گفت: اين تيمها به صورت شبانهروزي در 75 گردنه برفگير كشور مستقر ميشوند.
وي افزود: جهت رفع گرههاي ترافيكي، امداد و نجات و مساعدت به مسافران در مواقع نياز با سازمانهاي مرتبط مانند هلال احمر، اورژانس، راهداري و حمل و نقل جادهاي هماهنگيهاي لازم صورت ميگيرد.
سرهنگ اسماعيلي افزود: طرح زمستاني با استقرار سه هزار و 745 تيم گشتي در 13 مرحله هفت روزه در 25 استان به اجرا درميآيد.
فرمانده پليس راه كشور خاطر نشان كرد: سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي با استقرار عوامل راهداري در 323 گردنه كشور، فعال شدن 550 واحد راهدارخانه، به كارگيري يك هزار و 46 اكيپ زمستاني، استفاده از 10 هزار و 90 نيروي انساني و شش هزار و 552 دستگاه ماشينآلات راهداري و مركز حوادث و فوريتهاي پزشكي كشور (اورژانس) با به كارگيري شش هزار و 374 نفر از عوامل فوريتهاي پزشكي در 703 پايگاه جادهاي، استفاده از 937 آمبولانس، هفت فروند بالگرد و 11 دستگاه اتوبوس آمبولانس و سازمان جمعيت هلال احمر جمهوري اسلامي ايران نيز با استفاده از سه هزار و 42 نيروي عملياتي با حضور در چهار پايگاه امداد هوايي و به كارگيري 832 دستگاه خودروي ارتباطات VHF و HF ،بكارگيري 191 ست نجات جادهاي، 201 پايگاه امداد و نجات جادهاي، 145 پست موقت و سيار، يك هزار و 121 نفر نيروي پشتيباني و عمليات، 346 دستگاه خودروي آمبولانس، 400 دستگاه خودروي آمبولانس پشتيبان، 374 دستگاه خودروي عملياتي پشتيبان، 54 دستگاه خودروي نجات، شش فروند بالگرد و يك دستگاه خودروي اتاق عمل سيار در طرح زمستاني امسال شركت ميكنند.
وي افزايش انضباط ترافيكي، تسهيل در رفت و آمد وسايل نقليه و روانسازي ترافيك، جلوگيري از انسداد معابر و ترافيك احتمالي، حضور گسترده عوامل پليس راه در محورهاي مواصلاتي كشور به ويژه گردنهها، رسيدگي سريع به حوادث احتمالي، امدادرساني سريع و به موقع به مسافران و در راهماندگان با كمك عوامل امدادي و هماهنگي و همكاري با عوامل راهداري در زمان انسداد راه را از اهداف ديگر طرح زمستانه امسال برشمرد.
سرهنگ اسماعيلي خاطر نشان كرد: سال گذشته يك هزار و 72 مورد انسداد راه در طرح زمستانه اتفاق افتاد و به 9 هزار و 884 نفر از مسافراني كه به علت ريزش برف و كولاك شديد در راه ماندند، امدادرساني شد.
فرمانده پليس راه كشور تصريح كرد: برابر هماهنگيهاي انجام شده با سازمان راهداري، تمامي شركتهاي حمل بار و مسافر موظف شدند، در طول فصل زمستان تمامي خودروهايشان به زنجير چرخ يا لاستيك يخ شكن مجهز كنند.
وي گفت: برابر دستور صادره با خودروهاي فاقد زنجير چرخ يا لاستيك يخ شكن در طرح زمستانه به شدت برخورد شده و از ادامه حركت آنها جلوگيري ميشود.
فرمانده پليس راه كشور از تعيين فرماندهي واحد در محورهاي برف گير خبر داد و گفت: به تمامي 25 استان مجري طرح زمستانه ابلاغ شده است كه از آغاز طرح خودروها را دقيقا كنترل كرده و با متخلفان به شدت برخورد كنند.
وي به آمار برخورد با تخلفات حادثه ساز در طرح زمستانه سال گذشته اشاره كرد و گفت: آمارها نشان ميدهد، برخورد با رانندگان متخلف و حادثه ساز در اين طرح نسبت به سال 85، 100 درصد رشد داشته است.
به گزارش ايسنا دكتر افنديزاده ـ رييس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي ـ نيز در اين مراسم با اشاره به اين كه يك چهارم راههاي شرياني كشور در مناطق برفگير قرار دارد، افزود: از 500 گردنه كشور 60 گردنه بسيار حساس است كه براي آنها تمهيدات ويژه پيش بيني شده است.
وي تاكيد كرد: بر اساس برنامهريزيهاي انجام شده، تمامي گردنههاي اصلي كشور سال آينده به سيستمهاي پيش بيني وضعيت هوا و دوربين مجهز ميشوند.
معاون وزير راه با اشاره به اين كه امسال 110 راهدارخانه موقت راهاندازي شده است، افزود: به تمامي شركتهاي خصوصي طرف قرارداد با وزارت راه نيز اعلام شده كه از ماشينآلات آنها در صورت ضرور در فصل زمستان استفاده ميشود.
وي كاهش تردد، همراه داشتن لوازم زمستاني، باز نگهداشتن لاين اضطراري، به كارگيري تكنولوژيهاي جديد و اطلاع رساني را از ديگر برنامههاي سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي دانست و افزود: امسال براي نخستين بار 20 دستگاه جديد برف خور در جادههاي كشور به كارگيري ميشود.
انتهاي پيام