عليرغم مخالفتها و اعتراضات صورت گرفته، باز هم «هفدهمين نمايشگاه بينالمللي كاشي، سراميك و چيني بهداشتي»، «هشتمين نمايشگاه بينالمللي لوازم خانگي» و «نخستين نمايشگاه بينالمللي سيمان، بتن، تكنولوژي ساخت و ماشين آلات وابسته» به طور همزمان در محل دايمي نمايشگاههاي تهران برگزار شد و ترافيك سنگين محل برگزاري باز هم خاطر تهرانيها را رنجيده كرد.
به گزارش خبرنگار «شهري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، پليس راهنمايي و رانندگي تهران بزرگ از چند روز پيش اقداماتي را براي جلوگيري از برگزاري اين نمايشگاهها با توجه به پيشبيني ترافيك سنگين در اين منطقه به عمل آورد كه مديرعامل شركت نمايشگاههاي بينالمللي ايران اقدام راهور تهران در مسدودكردن درهاي نمايشگاه را غيرمسوولانه و فراقانوني دانست اين در حاليست كه رييس پليس راهنمايي و رانندگي تهران بزرگ گفته است كه پليس بر اساس ضوابط و مقررات با برگزاري نمايشگاههاي پرمخاطب در محل فعلي نمايشگاههاي بينالمللي مخالف بوده و در اين خصوص اقدامات قانوني را انجام ميدهد.
ماجراي نمايشگاه بينالمللي تهران و ضرورت تعطيلي آن به زمان شهرداري دكتر محمود احمدينژاد باز ميگردد. به شكلي كه شهردار وقت تهران در سال 82 دستور داد كه نمايشگاه بينالمللي به دليل ايجاد مزاحمت براي شهروندان به طور کامل تعطيل و محل جديدي براي برگزاري نمايشگاهها تعيين شود.
دكتر محمود احمدينژاد ـ شهردار وقت تهران ـ آن زمان با اشاره به اين كه در شرايط فعلي نمايشگاه بينالمللي تهران از لحاظ شهرسازي در موقعيت مناسبي قرار ندارد و تراکم تردد در محدوده نمايشگاه باعث اغتشاش در عبور و مرور و اتلاف منابع ملي، وقت و انرژي مردم ميشود، اين تصميم را قطعي و غيرقابل برگشت دانسته و گفته بود كه بر اساس قانون موظفيم هر گونه کاربري مزاحم براي شهر تهران را برطرف کنيم و مانع تضييع حقوق شهروندان شويم. از سوي ديگر هر پروژهاي هر قدر هم درآمدزا باشد نبايد بر آسايش و حقوق شهروندان ترجيح داشته باشد.
شهردار وقت تهران در طي حكمي به معاون خدمات شهري تهران مأموريت داد تا با همكاري معاون مالي و اداري و سرپرست اداره كل حقوقي شهرداري تهران موضوع توافقنامه شهرداري تهران با وزارت بازرگاني جهت انتقال نمايشگاه را تا حصول نتيجه نهايي پيگيري و گزارش كند.
بر اساس توافقنامه شهرداري تهران و وزارت بازرگاني كه در سال 82 به امضا رسيد نمايشگاه بينالمللي بايد حداكثر طي دو سال به نقطه مناسب انتقال يابد و تا آن زمان برگزاري نمايشگاههاي پرازدحام در محل فعلي ممنوع خواهد بود.
اما با گذشت 5 سال از اين تصميم پروژه انتقال نمايشگاه بينالمللي تهران به شهر آفتاب به كندي پيش ميرود به شكلي كه خسرو دانشجو، سخنگوي شوراي شهر تهران اواخر مهر ماه سال جاري با اشاره به نيمه كار رها شدن پروژه توسط سرمايهگذار از همان ابتداي شروع كار گفته بود كه پروژه شهر آفتاب نميتواند به شكل مجزا و از هم و تفكيك شده اجرا شود چرا كه در اين صورت، مدت زمان اجراي پروژه به بيش از 10 سال ميرسد!
در اين بين دكتر حسيني، مديرعامل شركت سهامي نمايشگاههاي بينالمللي ايران يك روز پيش از آغاز 3 نمايشگاه تخصصي جديد در محل دايمي نمايشگاههاي تهران در نشستي خبري گفت كه درنامهاي كه عوامل يگان انتظامي نمايشگاههاي بينالمللي نوشتهاند تاكيد شده است كه هيچ موردي كه دليل بر تاثير نمايشگاهها بر ترافيك اطراف نمايشگاه باشد مشهود نيست! از سوي ديگر طبق قراردادي كه بين راهنمايي و رانندگي و شركت نمايشگاههاي بينالمللي به امضا رسيده است، مبلغي حدود 300 ميليون تومان براي برقراري نظم و امور ترافيكي اطراف نمايشگاه در ايام برگزاري نمايشگاهها درسال 87 اختصاص يافته است.
اين در حاليست كه سرهنگ هاشمي، رييس پليس راهنمايي و رانندگي تهران بزرگ در اين خصوص با رد صريح اظهارات وي به ايسنا گفت: بهتر است تاثير برگزاري اين نمايشگاهها را از مردم سوال كنيد.
وي افزود: در ايام برگزاري نمايشگاهها، طي فاصله 150 متري جلوي نمايشگاه بينالمللي تهران در بعضي اوقات تا 5/2 ساعت زمان ميبرد كه فيلم و سوابق آن در مركز كنترل ترافيك تهران موجود است و آقايان ميتوانند بيايند و ببينند. از سوي ديگر متاسفانه ظرفيت پاركينگي اين محل تنها حدود 2 هزارو 500 دستگاه است اين در حاليست كه تعداد خودروهاي افراد مراجعه كننده به اين نمايشگاهها بيش از 20 هزار دستگاه خودرو است.
سرهنگ هاشمي در خصوص قرارداد 300 ميليون توماني اين شركت با راهنمايي و رانندگي براي برقراري نظم و امور ترافيكي در اطراف نمايشگاه در ايام برگزاري نمايشگاهها در سال 87 گفت: اين اظهارت به اندازه همه دروغهاي عالم كذب است.
وي تاكيد كرد: هيچ قراردادي بين راهور تهران و شركت نمايشگاههاي بينالمللي در اين خصوص امضاء نشده چرا كه راهور وامدار هيچكس نيست و از اين گونه اظهارات بسيار متاسفم.
رييس پليس راهور تهران در پاسخ به سوال ديگري در خصوص اظهارات مديرعامل شركت سهامي نمايشگاههاي بينالمللي ايران كه برخي اقدامات دستگاهها را غيرمسؤولانه و يك همسويي ناخودآگاه با سياستهاي تحريمي و بدخواهان ايران دانسته است، گفت: متاسفانه برخي تلاش دارند تا به تمام اشكالات برچسب سياسي بزنند و به همه آنها رنگ و بوي سياسي دهند، اين در حالي است كه همگان ميدانند كه بحث اصلي «ترافيك» است.
وي اينگونه اظهارات را سفسطه دانست و گفت: بهتر است آقايان به جاي اينگونه جوسازيها، به اصل مطلب بپردازند و به دنبال راهحل باشند.
رييس پليس راهور تهران گفت: مسئوليت ترافيك با راهنمايي و رانندگي است و وظيفه داريم هر گرهاي كه باعث مشكل در ترافيك شود را رفع كنيم.
وي با اشاره به نامه رييسجمهوري وقت به وزير كشور در تاريخ 26 مردادماه سال 83 در خصوص محل فعلي نمايشگاههاي بينالمللي تهران به ايسنا گفت: در اين نامه به وزير كشور ابلاغ شده كه هرجه سريعتر نسبت به حذف نمايشگاههاي پرازدحام اقدام شود. از سوي ديگر اين مساله در شوراي عالي ترافيك نيز به تصويب رسيده و قانون است؛ لذا آقاياني كه در اين مدت اين مصوبه را اجرا نكردند بايد پاسخگو باشند كه چرا خلاف مصوبه دولت عمل كردند؟
رييس پليس راهور تهران با اشاره به اينكه در همان زمان هم درخواست شهردار وقت – دكتر احمدينژاد – عدم برگزاري نمايشگاههاي پرازدحام در اين محل بود، افزود: پليس راهنمايي و رانندگي تهران تاكنون بارها هشدارهاي لازم را در اين باره داده و از اين پس نيز اقدامات جدي را تا رفع اين مشكل دنبال خواهد كرد.
وي تاكيد كرد: انتظار راهنمايي و رانندگي تهران بزرگ دقيقا عكس فرمايشات مديرعامل شركت نمايشگاههاي بينالمللي ايران بود و انتظار داشتيم كمك كنند مشكل برطرف شود نه اينكه اصرار به حرفهاي قبلي خود داشته باشند.
رييس پليس راهور تهران با تاكيد بر اينكه محورهاي اطراف نمايشگاه بينالمللي تهران توان بار اضافي ترافيك را ندارد، گفت: نظارت و مديريت بر ترافيك، رسالت ذاتي پليس است و هيچگاه به دليل منافع شخصي يا سازماني خاص از آن كوتاه نميآيد.
وي در خصوص بخش ديگري از اظهارات مديرعامل شركت نمايشگاههاي بينالمللي ايران مبني بر اختصاص خط ويژه براي نمايشگاه و عدم امكان سرمايهگذاري جديد دولت براي تاسيس نمايشگاههاي بينالمللي گفت: ايجاد خط ويژه نمايشگاه ماخذ قانوني ندارد و اگر قرار باشد هر سازماني در كنار خود يك محل جذب سفر ايجاد كند بعد بخواهد بزرگراه را به آن بفروشند، يك هرج و مرج و بينظمي حاكم ميشود اما در خصوص سرمايهگذاري بخش خصوصي نيز بايد گفت كه پليس نميتواند منتظر بماند تا بخش خصوصي براي رفع مشكل وارد عمل شود و اگر نشد تكليف مردمي كه ساعتها در پشت ترافيك ميمانند چيست؟ اين سوالي است كه مسئولان برگزاري نمايشگاههاي بينالمللي تهران بايد به آن پاسخ دهند.
سرهنگ هاشمي با اشاره به اين كه طي نامهاي به مدير عامل شركت سهامي نمايشگاههاي بينالمللي تهران اعلام كردهايم كه بر اساس ابلاغيه رييسجمهوري در سال 83 برگزاري نمايشگاههاي پرازدحام در اين محل ممنوع است، افزود: متاسفانه مسؤولان برگزاري نمايشگاه بينالمللي تهران از آن سال تا كنون به اين امر توجهي نداشتند و لذا با آنها اعلام كردهايم كه برگزاري نمايشگاه در اين محل به هيچ عنوان به مصلحت نيست.
وي تصريح كرد: به تمامي كارشناسان پليس راهور نيز اعلام شده است عامل هر گونه ناامني و مشكلات ايجاد شده در اين محل را شخص مديرعامل شركت سهامي نمايشگاههاي بينالمللي اعلام كنند.
رييس پليس راهور تهران در پايان تاكيد كرد: راهنمايي و رانندگي تهران بزرگ قطعا از اين پس اقدامات قانوني را براي نمايشگاههاي پرمخاطب برابر مصوبه شوراي عالي ترافيك كشور در محل نمايشگاههاي بينالمللي تهران انجام ميدهد.
به گزارش ايسنا، بدين ترتيب اين سؤال باقي ميماند كه چند سال ديگر تهرانيها بايد در ترافيك نمايشگاه منتظر بمانند؟
لازم به ذكر است از ابتداي سال جاري تا كنون 26 نمايشگاه در محل دايمي نمايشگاههاي بينالمللي تهران برگزار شده است و طبق برنامه اعلامي زمانبندي شركت سهامي نمايشگاههاي بينالمللي تهران قرار است تا پايان سال جاري23 نمايشگاه ديگر كه تعدادي از آنها جزء نمايشگاههاي پرمخاطب است در اين محل برگزار شود.
انتهاي پيام