به همت متخصصان پژوهشكده هوافضا؛ راكت «كاوش-2» با موفقيت به فضا پرتاب شد

در راستاي تحقق اهداف چشم‌انداز بيست ساله كشور و برنامه راهبردي فضايي جمهوري اسلامي ايران و به منظور ايجاد بستر توسعه علمي و فناوري در حوزه فضا، به همت متخصصين و كارشناسان پژوهشگاه هوافضا، راكت كاوش 2 با موفقيت به فضا پرتاب و با انجام ماموريت خود به وسيله چتر مخصوص پس از دقايقي به زمين بازگشت.

به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، پرتاب اين راكت كاوش با اهداف ثبت و ارسال صحيح داده‌هاي محيطي، ارسال صحيح و به موقع فرامين، انجام جدايش موتور و محموله و عملكرد صحيح سيستم بازيابي صورت پذيرفت كه نتايج حاصله در طول مدت حضور در فضا با اهداف مورد نظر منطبق بود.

راكت كاوش 2 داراي سه بخش عمده شامل؛ مجموعه حامل، مجموعه آزمايشگاه فضايي و مجموعه بازيابي مي‌باشد.

جايگاه ويژه پروژه راكت‌هاي كاوش در ميان پروژه‌ها و سيستم‌هاي فضايي كشورهاي مختلف موجب شده است، هم اكنون نيز با گذشت حدود 50 سال از ساخت و پرتاب اولين راكت كاوش، كشورهاي صاحب تكنولوژي فضايي، هر ساله تعداد زيادي از اين كتابها را به منظور توسعه علوم و فناوري به فضا پرتاب نمايند.

دستيابي به مجموعه آزمايشگاه فضايي براي داده‌پرداري از فضاي جو، تست زيرسيستم‌هاي فضايي و دستيابي بازيابي، تجربه كار گروهي انجام شده توسط محققان دانشگاهي در يك پروژه علمي- فناوري از دستاوردهاي پرتاب راكت كاوش 2 به شمار مي‌رود.

با توجه به مهمترين دستاورد اين پروژه يعني بازگشت محموله موردنظر و فرود سالم آن بر روي زمين كه نخستين بار در كشور صورت مي‌پذيرد، موجب اعتماد به نفس و اميد به آينده فضايي مي‌گردد.

انتهاي پيام

  • چهارشنبه/ ۶ آذر ۱۳۸۷ / ۱۴:۴۵
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 8709-04171
  • خبرنگار :