رييس مجلس شوراي اسلامي در جلسه شوراي اداري استان فارس با تاكيد بر اين كه مجلس در كنار شماست و قصد كمك به استان فارس را دارد و در بودجه ي آينده تلاش مي كند كه در زمينهي توازن كارهاي عمراني در استانها عدالتي به وجود آيد، گفت: دولت براي وضعيت اقتصادي ، اصلاحاتي در پيش دارد كه در بودجهي آينده تاثيرگذار خواهد بود.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان اريان (ايسنا)، دكتر علي لاريجاني در روز آخر سفرش به شيراز در جلسهي شوراي اداري استان فارس خاطر نشان كرد: توجهي كه دولت احمدي نژاد و مديرانشان به استانها كردند و سفرهايشان و بازديدهايشان از نزديك قابل ستايش است كه آثار آن يا ديده شده يا به مرور ديده خواهد شد.بنابراين اميدواريم اين اراده به نحو جدي وجود داشته و مستدام باشد تا كارها به سامان برسد.
وي گفت: پس از گذشت سيسال ظرفيتهايي كه در كشور به وجود آمده و ظرفيت و كاستيها را شناختهايم كه بايد گامهاي بعدي را با تدبير و شناخت و دقت عمل برداريم.
رييس مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: ارزيابي ما اين است كه ايران از نظر طراز منطقهاي به قدرت خوبي رسيده و در اين زمينه نيز مجاهدتهايي داشتهايم تا به اينجا رسيدهايم. بنابراين اينكه امروز در جمهوري اسلامي ايران مستقلانه تصميم ميگيريم در راستاي استراتژي انقلاب و رهبران در دهههاي گذشته است.
لاريجاني همچنين با بيان اينكه امروز مسابقهي جدي در دنيا از نظر اقتصادي به وجود آمده و چينيها در عرصههاي مختلف دنياي امروز نفوذ كردهاند، اظهار داشت: آنان افقي را براي خود ترسيم كردهاند كه براساس آن حركت مي كنند و چين در آينده به يك قدرت تاثيرگذار تبديل خواهد شد.
وي همچنين با بيان اينكه در زمينهي صادرات وضعيت ما بايد قاعدتا بهتر ميبود، اظهار داشت: اينكه چرا اين طور نيستيم جاي سوال دارد، در حالي كه ما نيروهاي انساني متخصص بسيار قابل توجهي داريم و كشورمان نيز از نظر ثبات و امنيت جايگاه خوبي دارد واقتدار ما نيز در منطقه جايگاه بسيار خوبي است . وي ادامه داد: همچنين منابع نفت و گازمان نيز بسيار غني است پس بايد يك جاهايي اشكالاتي وجود داشته باشد كه رفع شود و فقط مربوط به اين دولت نيست و به دولتهاي ديگر نيز باز ميگردد، بنابراين فربه شدن سيستم اداري ما از اول انقلاب تا الان مشاهده شده است.
رييس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه در يك نگاه كلي اولين مسالهي ما مديريت در زمينهي برنامهريزي اقتصادي به نحو دقيق است، تصريح كرد: اقتصاد يك علم است و دستيافتني نيست.
لاريجاني در ادامه بر تاكيد بر اينكه در سياستهاي اقتصادي كشور هر چه ثبات بيشتر باشد، پيشرفتها دقيقتر است، گفت: گرايش دولت فعلي كه بسياري از امور را به استانها ميكشاند، صحيح است به شرطي كه در سطح ملي همهي ابعاد در نظر گرفته شود.
لاريجاني به حضور خود در دولتهاي مختلف پس از انقلاب تا كنون اشاره كرد و با بيان اينكه ما در هر دولتي برخي مسائل خوب را بنويسيم به معناي تحقق آن نيست، يادآور شد: همه مي خواهند مولفههاي نيكويي براي دولت داشته باشند، ما براي رسيدن به چشم انداز نياز به نقشهي راه داريم حال كه در دههي چهارم انقلاب هستيم و رهبر چشم انداز بيست ساله را تدوين كردهاند بايد بر پايهي نقشهي راهي به آن جايگاه برسيم.
لاريجاني داشتن برنامهي دقيق در اين زمينه را با يك روش علمي مهم دانست و اظهارداشت: بسياري از مسائل علمي جنبهي عقلاني دارد و بايد از آن استفاده كرد.
به گفتهي وي ما در اين سي سال چندين بار تجربهي مديريتي داشتيم كه ارزشمند است و بايد از آن استفاده كرد، همچنين بايد برنامهريزي علمي دقيقي را پايهگذاري كرد و از تصميمات خرد و جزيي پرهيز كنيم.
وي گفت: اگر امروز ما بخواهيم به مسايل آينده دردمندانه نگاه كنيم ، خارج از دستهبنديها موضوعي است كه همهي مديران ، سياستمداران و جريانات سياسي حس ميكنند، اين متد كشور را به پيش ميبرد و بايد به آن پايبند باشند.
لاريجاني يادآور شد: در شرايط فعلي با مجموعهي ارزيابي در صحنهي بين المللي اگر ميخواهيم پيشتازي كنيم نقطه اوج آن در توليد و اقتصاد كشور است. رونق توليد كشور نياز به سياست مدون دارد و بايد بدانيم راه جديد است و پيام آن را بفهميم كه پيام آن اين است كه كارهاي كشور را تا حد ممكن به مردم واگذار كنيم نه اينكه تصنعي وارد آن شويم بايد اين اراده وجود داشته باشد كه بخشهاي ديواني كشور آن را واگذار كنند.
رييس مجلس شوراي اسلامي خاطر نشان كرد: پس از سه دهه تجربه اين رهآورد است كه جهش انقلاب واگذاري كارها به مردم باشد به همين دليل هم اصل 44 و سياستهايش را مقام معظم رهبري مطرح كردند.
وي خطاب به مسوولين استان فارس گفت: اين راه را شماها بايد اجرا كنيد، برخي مديران نگرانند كه اگر شركتهاي دولتي را واگذار كنند، چه اتفاقي مي افتد در حالي كه براي جهش بايد در يك دالان رقابتي بايد كار را به مردم محول كنيم. نبايد در اين زمينه تنگ نظري كرد و شعاري با آن برخورد شود .
به گفتهي وي تئوري رقابت عين تفكر اسلام است و ما درست اقتباس نكرديم در نظر اكثر بزرگان اصل رقابت يكي از مولفههاي آن است و براي اجراي عدالت بايد به رقابت تن داد، بنابراين اگر رقابت در كشوري در همهي عرصهها نباشد به دور از عدالت است كه بايد بر روي آن سرمايهگذاري كرده و اشكالات خود را در يابيم. به طوري كه اگر بخش خصوصي كار كند بايد از دهها نفر اجازه بگيرد، اما باز برايش مشكل پيش ميآيد و اين مشكل را ما اداريها برايشان ايجاد ميكنيم.
ادامه دارد