وزير نيرو گفت: نيروگاههاي در دست ساخت وزارت نيرو تا پايان دولت نهم وارد وارد مدار ميشود.
سيد پرويز فتاح ـ وزير نيرو ـ در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار كرد: در نيمه دوم سال جاري نيروگاههاي چابهار، اردبيل و خرمشهر به بهرهبرداري خواهد رسيد.
وي افزود: با وارد مدار شدن ديگر نيروگاههاي در دست ساخت، 3 هزار مگاوات برق سال آينده وارد مدار ميشود.
او آمار ارائه شده از سوي بانك مركزي در خصوص كاهش توليد برق در100 ساله گذشته را اشتباه خواند و گفت: علت كاهش توليد برق، رشد مصرف كمتر مشتركان بوده است.
فتاح با بيان اينكه در سالهاي 1385 و 1386 با اقدامات انجام شده پيك مصرف برق در كشور كاهش پيدا كرد، افزود: بنابراين توليد نيز در اين سالها به همين نسبت افت داشته است.
وي يادآور شد: امسال 2 درصد نسبت به سال گذشته افزايش مصرف برق داشتهايم كه اين مقدار در حدود هزار مگاوات است.
فتاح افزود: به علت خشكسالي تقريبا نيروگاههاي برقآبي كشور از مدار در حال خارج شدن و اين در حالي است كه توليد برق در كشور وابسته به اين نيروگاههاست.
او خاطرنشان كرد: نيروگاههاي برق آبي كشور در سال 1385 حدود 5700 مگاوات برق و در سال 1386 حدود دو هزار مگاوات برق و در حال حاضر 700 مگاوات برق توليد ميكنند.
وي در خصوص هدر رفت آب بر اثر فرسودگي شبكههاي آبرساني گفت: در خطوط انتقال آب هيچ گونه هدر رفت آب بر اثر فرسودگي شبكه وجود ندارد، اما به علت عمر بالاي شبكه انتقال آب در داخل شهرها و روستا كه در برخي موارد به بيش از 40 سال نيز مي رسد، هدر رفت آب وجود دارد.
وي بدون اشاره به آماري در خصوص درصد هدررفت در شبكههاي فرسوده انتقال آب، عمر استاندارد اين شبكهها را 20 سال عنوان كرد و با بيان اينكه نرخ آب و فاضلاب در كشور در حال حاضر زيانده است، خواستار افزايش اين نرخ توسط مجلس شد.
او افزود: در صورت افزايش نرخ اين خدمات، درآمدزايي در اين بخش هدف بهسازي خطوط انتقال آب خواهد شد.
فتاح در خصوص مصوبات دور اول سفر رئيس جمهور به خراسان شمالي گفت: طرح انتقال آب سد شيرين دره به بجنورد به علت محقق نشدن فاينانس اجرايي نشد. اين طرح مجددا در سفر دوم مصوبات قرار گرفته است و بناست تا از محل رديف هاي ملي براي اين طرح بودجه مصوب شود.
وزير نيرو با بيان اينكه در سال جاري در حدود 110 ميليارد ريال بودجه براي اين پروژه مصوب و ابلاغ شده است، آبرساني به شهر بجنورد را از اولويت هاي وزارت نيرو اعلام كرد.
وي درباره وضعيت آب روستايي گفت: در سال جاري بودجه آب روستايي كشور 5 هزار ميليارد ريال در اختيار استانها قرار گرفته و اين در حالي است كه بودجه آب روستايي در خراسان شمالي 20 ميليارد ريال كاهش داشته است كه اين موضوع در جلسه هيئت دولت مطرح و پيگيري خواهد شد.
فتاح اظهار داشت: 85 درصد روستاهاي استان خراسان شمالي از آب شرب بهداشت برخوردارند، در حالي كه ميانگين روستاهاي برخوردار كشور 75 درصد است.
وي همچنين از آبرساني توسط تانكر هفت هزار روستا در كشور در سال جاري خبر داد.
انتهاي پيام