پزشکان 25 بيمارستان در انگلستان و آمريکا قرار است روي تجربه هاي نزديک به مرگ افرادي که دچار حمله قلبي شده اند، مطالعه کنند.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، آنها روي هزار و 500 بيمار مطالعه خواهند کرد تا دريابند که آيا افراد فاقد ضربان قلب يا فعاليت مغزي مي توانند تجربه هاي «خارج از کالبد» داشته باشند.
بعضي از اين افراد گزارش داده اند که تونل يا نور شديد ديده اند و برخي هم مي گويند که از سقف به تيم پزشکي نگاه ميکرده اند.
در اين پژوهش که سه سال طول خواهد کشيد و با همکاري دانشگاه ساوتهامتون انجام مي شود، تعدادي تصوير در مکانهايي در اتاق قرار داده شده که فقط از سقف قابل رويت است.
دکتر سام پرنيا، سرپرست اين مطالعات مي گويد: «اگر بتوانيم نشان دهيم که هشياري پس از توقف کار مغز ادامه پيدا ميکند، آن وقت مي توان اين احتمال را داد که هشياري پديده اي مستقل است.»
«احتمال زيادي وجود دارد که ما به موارد زيادي از اين اتفاق برخورد کنيم اما بايد نگاه بازتري به قضيه داشته باشيم. اگر کسي نتواند اين تصاوير را ببيند به اين معناست که تجربهاي اين چنيني تنها تصورات واهي و يا خاطرات غير واقعي بوده اند.
اين معمايي است که حال قرار است موضوع يک پژوهش علمي شود.»
دکتر پرنيا در بخش مراقبت هاي ويژه کار مي کند و در طول فعاليتهاي روزانه خود در محل کار احساس کرده که علم به اندازه کافي به موضوع تجربه هاي در آستانه مرگ نپرداخته است.
او معتقد است كه برخلاف باور عموم، مرگ يک لحظه خاص نيست بلكه روندي است که با توقف ضربان قلب آغاز مي شود، فعاليت ريهها متوقف مي شود و مغز از کار مي افتد.»
به گفته دکتر پرنيا، «پس از اين لحظه، دوره اي آغاز مي شود که ممکن است از چند ثانيه تا يک ساعت يا بيشتر طول بکشد و طي آن اقدامات فوري پزشکي ممکن است بتواند فعاليت قلب را دوباره آغاز و روند مرگ را معکوس کند.»
دکتر پرنيا و همکارانش فعاليت مغزي هزار و 500 نفر را که پس از ايست قلبي زنده مانده اند، تحليل خواهند کرد و اين موضوع را بررسي خواهند کرد که آيا اين افراد تصاوير داخل اتاق را ديده اند يا نه.
چندين بيمارستان در انگلستان و آمريکا در اين آزمايش شرکت خواهند کرد.
انتهاي پيام