حسين مرعشي: مجلس با تشكيل وزارتخانه‌ي ميراث فرهنگي و گردشگري بر آن مي‌تواند نظارت مي‌كند

رييس پيشين سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري الحاق اين سازمان را به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي برگشت به گذشته‌ي نامطلوب دانست و گفت: اين راهكار اصلا مناسب و شايسته‌ي اين حوزه نيست.

سيدحسين مرعشي در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، طرح الحاق سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري را به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در مجلس ناشي از آنچه بي‌توجهي رييس‌جمهور به خواست قاطع نمايندگان مجلس براي پاسخگويي درباره‌ي عملكرد و مواضع رييس اين سازمان خواند، دانست و بيان كرد: نمايندگان مجلس پس از اين جمع‌بندي كه نظارت خود را بر سازمان اعمال‌شده نمي‌بينند، چنين تصميمي گرفتند و اين امر از نظر اين‌كه نقش نظارتي مجلس را بر سازمان افزايش مي‌دهد، قابل توجه است؛ اما به هيچ‌وجه راه حل مناسبي نيست.

وي ادامه داد: اگر جاي رحيم‌مشايي ـ رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ـ بودم، براي اين‌كه هم وفاداري خود را به اين سازمان ثابت كنم و هم در تاريخ اداري كشور به‌دليل انحلال يك سازمان بدنام نشوم، استعفا مي‌كردم.

مرعشي اظهار داشت: اگر نمايندگان مجلس نسبت به سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري حساسيت دارند و مي‌خواهند بر آن نظارت مستقيم داشته باشند، نبايد صورت‌مسأله را پاك كنند؛ چراكه پس از يك دوره غفلت طولاني‌مدت نسبت به ميراث فرهنگي و گردشگري، مسؤولان نظام براي ارتقاي سطح اين حوزه‌ها از معاونت وزير به معاونت رياست‌جمهوري تصميم گرفتند و آن‌را رويكرد مناسبي براي توسعه‌ي اين حوزه و بهره‌مندي از مزاياي آن اعلام كردند.

رييس پيشين سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري با بيان اين‌كه برخورد مجلس با مسأله‌ي بي‌توجهي به خواسته‌اش درباره‌ي رييس اين سازمان نبايد سبب شود يك سياست ملي را به خطر بيندازيم، گفت: تشكيل سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري حامل يك پيام روشن براي توجه به اين دو حوزه و نشان دادن پتانسيل‌ها و ظرفيت‌هاي فراوان آن بود كه نبايد آن‌را ناديده بگيريم.

مرعشي معتقد است: اگر رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري حاضر به گذشت نباشد و رييس‌جمهور هم انجام تغييري را در سازمان مصلحت نداند، راه حل منطقي به‌جاي ادغام اين سازمان در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، ارتقاي آن و تشكيل وزارتخانه‌اي مستقل با همين نام است.

به گفته‌ي او، نمايندگان مجلس با تشكيل وزارتخانه‌ي ميراث فرهنگي و گردشگري هم نظارت خود را بر عملكرد اين سازمان مي‌توانند اعمال مي‌كنند و هم به بي‌توجهي‌ها پاسخ مي‌دهند و در انتخاب وزير پيشنهادي براي تصدي اين وزارتخانه دخالت مي‌كنند و نظر مي‌دهند.

رييس پيشين سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري درباره‌ي آنچه سياسي شدن فعاليت اين سازمان خواند، بيان كرد: اصولا همه‌ي افرادي كه در سطح وزير و معاون رييس‌جمهور ظاهر مي‌شوند، به‌طور طبيعي با سياست آميخته‌اند، ولي معني و مفهوم سياسي بودن افراد اين نيست كه تمام مسايل فني و مهم يك بخش را فقط از زاويه‌ي سياسي ببينند.

مرعشي ابراز عقيده كرد: متأسفانه در دوره‌ي اخير سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، آقاي رحيم‌مشايي به‌دليل نزديكي با رييس‌جمهور در اصل نه به‌عنوان رييس سازمان، بلكه به‌عنوان وزير امور خارجه‌ي دولت نهم عمل مي‌كند و كاركنان اين سازمان كم‌تر توفيق يافته‌اند تا از مديريت او استفاده كنند.

وي هم‌چنين با بيان اين اعتقاد كه آنچه عملكرد ضعيف سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري مي‌خواند، در تصميم‌گيري نمايندگان مجلس براي الحاق اين سازمان به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مؤثر بوده است، اظهار داشت: پيشنهاد مي‌كنم، نمايندگان مجلس به‌دليل اهميت استراتژي‌هاي ترسيم‌شده در حوزه‌هاي ميراث فرهنگي و گردشگري با اين طرح با دقت بيشتري برخورد كنند و با تبديل كردن سازمان به وزارتخانه، هم ساختار آن‌را از آشفتگي نجات دهند و هم سطح برخورد نظارتي را با سازمان به‌طور مستقيم ترسيم كنند.

او تأكيد كرد: به‌عنوان كسي كه در تشكيل سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري مؤثر بود‌ه‌ام، آماده‌ام تا براي دفاع از جايگاه سازمان، ابقا و حتا تبديل آن به وزارتخانه به مجلس شوراي اسلامي بروم و دفاعيات خودم را در قالب نظرهاي كارشناسي ارايه كنم.

انتهاي پيام

  • دوشنبه/ ۲۵ شهریور ۱۳۸۷ / ۱۰:۴۷
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 8706-14167
  • خبرنگار :