سيدعلي حسيني گفت: در يك فضاي آرامتر و مدت زمان بهتري ميتوان بحث قرار گرفتن سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي را مورد بررسي قرار داد.
يك عضو كميتهي فرهنگ و گردشگري مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در خصوص تهيه طرحي از سوي نمايندگان براي قرار گرفتن سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري زير نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: مشكلي در ارتباط نمايندگان و رابطهي آنها با معاونين رييسجمهور در خصوص نظارت وجود دارد.
وي افزود: از يك طرف قانون نمايندگان را ناظر بر دستگاههاي اجرايي كرده و ميتواند به آنها تذكر دهد و يا آنها را به مجلس فرا بخواند و عملكرد آنها را مورد نقد و بررسي قرار دهد. از سوي ديگر برخي از امورات اجرايي از جمله سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و سازمان تربيت بدني و سازمان جوانان مستقيما زير مجموعهي رييسجمهور قرار دارد.
وي تصريح كرد: اينها دستگاههايي هستند كه كار اجرايي انجام ميدهند و نمايندگان نيز به هيچ عنوان نميتوانند به آنان تذكر دهند و تذكرات در مورد آنها بايد به رييسجمهور داده شود، كه اين مساله نيزخود يك پروسهي دشوارتري را ميطلبد و در عين حال با توجه به اين كه رييسجمهور وسعت كاري زيادي دارد، پاسخ دادن به همه اين تذاكرات براي وي مشكل است، اما در عين حال اين خلا وجود دارد.
نماينده مردم نيشابور در خانه ملت خاطرنشان كرد: اما از سوي ديگر اين موضوع باعث نميشود عجولانه در خصوص سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و يا سازمانهايي كه نام برده شد تصميم گرفته شود. در حالي كه تفكيك سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و صنايع دستي از وزارت ارشاد را در دو الي سه سال اخير داشتهايم.
اين نماينده مجلس گفت: از سوي ديگر نيز برخي از نمايندگان براي ادغام سازمان تربيت بدني در وزارتخانه ديگري امضاء جمع ميكنند. در حالي كه تصميمگيري سريع در اين خصوص هم اشكال دارد. در اين راستا بايد اين گونه موارد را با دقت
و حوصلهي بيشتر پيگيري كنيم، مخصوصا در خصوص سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري كه تازه اين تفكيك انجام شده و سالها زير مجموعهي وزارت ارشاد بوده و آن زمان نيز مشكلاتي به جهات تنوع و حيطهي كاري وزارت ارشاد متوجه اين بحث بود.
به نظر حسيني، بيشترين تبعات منفي از اين نظر را زير مجموعهي اين گونه سازمانها ميبرند. در واقع بحث تفكيك و ادغام به دفاتر خدماتي و جهانگردي و مواريث فرهنگي و هنرمنداني كه زير مجموعه صنايع دستي هستند، ضرر خواهد زد. لذا ما نبايد به اين سرعت به اين موضوع بپردازيم و اين مساله كار كارشناسي بيشتر نياز دارد، و در يك فضاي آرامتر و منطقيتر و در عين حال با يك طرح جامعتر بايد مورد بحث قرار گيرد.
وي گفت: اين كه مشايي نتوانسته نمايندگان را در مورد سخنان اخير خود راضي كند و يا نمايندگان نميتوانند او را استيضاح كنند دليلي بر اين نيست كه يك مساله مهم كشور كه تازه هم از تفكيك آن ميگذرد، به همين سرعت بخواهد تغيير كند. البته خلاء قانوني كه عنوان شد در اين راستا وجود دارد.
به نظر نماينده نيشابور، در خصوص معاونتهاي رييسجمهور و مسائل اجرايي اين گونه، بايد به اينها در يك فضاي آرام در يك فرصت زماني مناسب پرداخته شود و يا آن خلاء قانوني رفع شود. به طور مثال ميتوان معاونين رييسجمهور كه كار اجرايي انجام ميدهند و رييس سازمان هستند از باب اين كه رييس يك سازمان كاربردي و اجرايي بوده را مانند وزير بتوان استيضاح كرد. در واقع ميتوان اين بخش را نيز حل كرد.
انتهاي پيام