يك مستندساز با ارسال نامهاي تحت عنوان «سينما حقيقت،شايد وقتي ديگر!» نكاتي را پيرامون چگونگي نمايش فيلم خود براي هيات انتخاب جشنوارهي سينما حقيقت مطرح كرده است.
در نامهي محسن خانجهاني به بخش سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، خطاب به محمد آفريده مدير مركز گسترش سينماي مستند و تجربي آمده است:«اينجانب فيلم اخيرم «سند آزادي» را طبق فراخوان اعلام شده جشنواره سينما حقيقت ـ البته با دو روز تاخير ـ به دفتر جشنواره ارايه كردم به اميد اينكه با توجه به موضوع فيلم كه مضمون آن قرآني است طبق برنامه و در روز مناسبي براي هيات انتخاب به نمايش درآيد و در عين حال ابتدا با شما مذاكره كردم كه اين تاخير باعث ارايه نشدن فيلم به هيات انتخاب نشود و خوشبختانه شما قول مساعد داديد كه اين اتفاق نميافتد.
اما در روزهاي پاياني كار هيات انتخاب متوجه شدم هنوز فيلم به هيات انتخاب ارايه نشده است و با پيگيريهاي بنده سرانجام گويا پس از پايان كار هيات انتخاب در حاليكه هيات انتخاب به جمعبندي نهايي رسيدند، فيلم براي هيات انتخاب به نمايش درميآيد.»
او معتقد است: «در شرايطي كه اينگونه، فيلمي براي هيات انتخاب به نمايش درميآيد من هم بهعنوان فيلمساز به اعضاي هيات انتخاب حق ميدهم كه اين فيلم را براي انتخاب نبينند، فيلمي كه در آخرين لحظه براي هيات انتخاب و به سفارش دبير جشنواره به نمايش درميآيد، بوي سفارشي بودن را ميدهد.»
كارگردان «من ليدر هستم» در بخش ديگري از نامهاش نوشته است:« امروز به عنوان فيلمسازي كه سعي داشتم مشغول كار فيلمسازي باشم و كمتر حاشيهها را به متن فيلمسازيام نزديك كنم اما اينبار به رسم روزگار ميخواهم حاشيههايي را كه به زعم بنده در متن قرار ميگيرند را براي شما بنگارم تا شايد اين اتفاق براي ديگر دوستان من در دورههاي بعدي اين جشنواره تكرار نشود.»
او خطاب به محمد آفريده اين ادعا را مطرح كرده است كه؛ «چطور ميشود كه شما علي رغم دستوري كه به مدير اجرايي جشنواره ميدهيد،دو فيلم «كليد» و «سند آزادي» در روزهاي اوليه براي هيات انتخاب به نمايش در نميآيد و بعد از دقيقه 90 و 2 روز بعد از جمعبندي نهايي فيلم نمايش داده ميشود؟
اين در حاليست كه، در سالهاي اخير در جشنوارههاي مختلف داخلي حضور داشتم اما در سابقهي اين حضورها به خاطر ندارم مدير اجرايي جشنوارهي خودش فيلمي در جشنواره داشته باشد! و چرا هيچ وقت فيلم دبيراجرايي جشنواره در لحظات آخر به نمايش نميآيد؟ و چرا هميشه فكر ميكنيم با پاسخي سرد تحت عنوان جوابيه مشكلات را حل كرديم؟ و چرا سعي در تقويت اصول مديريتي نداريم؟»
او همچنين اين پرسش را مطرح كرد كه «چرا در جشنوارهي كه اين عنوان را يدك ميكشد شرايطي براي حضور تعداد بيشتري فيلم فراهم نميشود؟ خودتان بهتر از ما ميدانيد كه سينماي مستند جايگاهي به جز جشنوارهها براي عرضه ندارد ..
پس اين سينما را دريابيد و تلاش كنيد برگزاري جشنوارههايتان در گرو ديدگاههاي شخصي عدهاي امكان عرضه را از برخي فيلمهاي مستند نگيرند.
اميدوارم روزي سينما حقيقت به معناي واقعي بازتاب حقيقت سينماي مستند در ايران باشد.»
او اعلام كرده است كه پيگير اين موضوع از طريق مجاري قانوني است.
محسن خانجهاني در پايان از هيات انتخاب فيلمهاي سينماي حقيقت تشكر كرده است و تاكيد كرده است كه؛«روي سخنم به هيچ عنوان با اين عزيزان نيست.»
خبرنگار ايسنا پيگير تماس با مدير مركز گسترش سينماي مستند و تجربي پيرامون مسايل مطرح شده است.
انتهاي پيام