با توجه به بروز عواملي مانند افزايش قيمت لامپ تصوير در جهان، اثبات مضرات اشعه تلويزيونهاي لامپي و مصرف بالاي برق اين نوع از تلويزيون، جلساتي با توليدكنندگان برگزار و قرار شد با اعمال سياستهاي تشويقي، از ميزان توليد تلويزيونهاي لامپي كاسته شده و توليد تلويزيونهاي LCD در كشور افزايش يابد.
محمود ليايي - مديركل دفتر صنايع برق، الكترونيك و فنآوري وزارت صنايع و معادن - در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب گفت: مصرف برق تلويزيونهاي لامپي نسبت به تلويزيونهاي مشابه حدود 55 درصد بيشتر است؛ ضمن اينكه تلويزيونهاي لامپي فضاي بيشتري را نسبت به انواع ديگر تلويزيون اشغال ميكنند.
وي افزود: در كشورهاي ديگر نيز توليد تلويزيونهاي LCD در حال افزايش بوده و با توجه به وجود مشكل برق در كشورمان، حركت به سمت توليد اين نوع از تلويزيونها امري كاملا ضروري است.
رايزني با وزارت نيرو براي اعطاي تسهيلات به توليدكنندگان تلويزيون
او همچنين توضيح داد: به وزارت نيرو پيشنهاد داديم كه با همكاري سازمان بهرهوري انرژي ايران (سابا) تسهيلات يارانهاي در اختيار توليدكنندگان تلويزيون قرار گيرد و در حال حاضر براي تحقق اين امر در حال رايزني با مسوولان وزارت نيرو هستيم.
توليدكنندگان اينچ تلويزيونهاي خود را كاهش ميدهند
اين مقام مسوول اظهار كرد: بين70 تا 80 درصد بهاي يك LCD، مربوط به قيمت پانل آن است؛ به همين دليل براي حل اين مشكل به توليدكنندگان پيشنهاد كرديم كه اينچ تلويزيونهاي LCD توليديشان را كاهش دهند كه اين پيشنهاد مورد قبول واقع شد.
وي اضافه كرد: در حال حاضر بيشترين ميزان توليد تلويزيون در كشور مربوط به تلويزيونهاي 32 اينچ بوده كه قصد داريم ميزان توليد 22 اينچ را افزايش دهيم.
طراحي مدارهايي براي كاهش مصرف برق تلويزيون
وي افزود: تلويزيون به طور متوسط 8 ساعت در روز روشن بوده و 16 ساعت نيز در حالت استندباي قرار گرفته و برق مصرف ميكند، در همين راستا توليدكنندگان داخلي در حال طراحي مدارهايي هستند كه ميزان مصرف برق تلويزيون را كاهش دهد.
تلويزيون دوم و بازاري گرم براي توليدكنندگان
ليايي با اشاره به تغيير الگوي مصرف تلويزيون در مناطق شهري ايران اظهار كرد: در حال با توجه به افزايش شبكههاي تلويزيوني در كشور مردم به استفاده از تلويزيون دوم، به ويژه در اتاق خواب روي آوردهاند.
وي ادامه داد: تلويزيون دوم ويژگيهايي مانند قيمت پايينتر و اينچ كمتر دارد و همين امر ميتواند به فرصتي مناسب براي توليدكنندگان داخلي براي توليد محصولات ارزانتر و با حجم كمتر تبديل شود.
صرفهجويي در حد يك نيروگاه اتمي!
مديركل دفتر صنايع برق، الكترونيك و فنآوري وزارت صنايع و معادن همچنين اعلام كرد: طي يك برنامه پنج ساله ميتوانيم فقط از محل كاهش توليد تلويزيونهاي لامپي در كشور و صرفهجويي در اين زمينه، معادل يك نيروگاه اتمي در كشور صرفهجويي برق انجام دهيم كه اين امر در صورتي محقق ميشود كه اعطاي تسهيلات تشويقي به توليدكنندگان هرچه زودتر عملي شود.
انتهاي پيام