مديرعامل سازمان توسعه‌ برق درگفت‌وگوباايسنا: از گزارش بانك مركزي درمورد خاموشي‌ها بي‌اطلاعم پيش‌بيني هواشناسي آنگونه كه بايد اتفاق مي‌افتاد، نبود!

ظرفيت نصب شده‌ امسال نيروگاه‌ها 11 درصد است، در حالي كه ميانگين ظرفيت نصب شده سال‌هاي گذشته بين 6 تا 7 درصد بوده است.

محمد بهزاد - مديرعامل سازمان توسعه‌ برق - در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،‌ در پاسخ به سوالي در مورد اين‌كه بانك مركزي كه اعلام كرده بود علت خاموشي‌ها،‌ به موقع وارد نشدن نيروگاه‌هاي بخاري و گازي به مدار است، اظهار بي‌اطلاعي كرد و با بيان مطلب فوق گفت: مشكلات خاموشي بيشتر به علت عدم توليد نيروگاه‌هاي برق‌آبي است، چرا كه با يك خشكسالي بسيار بي‌سابقه روبه‌رو بوديم.

وي درباره اين‌كه با توجه به قابل پيش‌بيني بودن خشكسالي امسال و در نتيجه كمبود در نيروگاه‌هاي برق‌آبي، چرا اين امر پيش‌بيني نشد يا اگر پيش‌بيني شد، چرا به درستي برنامه‌ريزي نشد كه خاموشي نداشته باشيم؟ اظهار كرد: اين بحث مربوط به حوزه‌ آب است و در اين مورد تخصص ندارم، ولي تا آنجا كه مي‌دانم پيش‌بيني هواشناسي آنگونه كه بايد اتفاق مي‌افتاد، نبود.

او با بيان ‌اين‌كه در سال گذشته نيز انرژي توليدي از نيروگاه‌هاي برق‌آبي كمتر از سال 1385 بود، در مورد انتقاد نمايندگان كميسيون انرژي مجلس مبني بر اين‌كه مشكل مديريتي از عوامل خاموشي‌هاست، اظهار كرد: مديريت لازم توسط وزارت نيرو به خوبي انجام شد و با كمترين مشكل اين دوره پشت سر گذاشته شد، زيرا اگر كار وارد شدن نيروگاه‌ها در سال اخير به مدار به تاخير مي‌افتاد، مشكلات به مراتب بيشتر مي‌شد.

بهزاد در مورد وضعيت رزرو برق در شبكه سراسري توضيح داد: طبق استانداردهاي جهاني مقدار اين رزرو در شبكه بايد بين 15 تا 25 درصد باشد كه اگر تا افق برنامه‌ي چهارم توسعه، سالي يك درصد توليد از مصرف پيشي گيرد، مي‌تواند 17 درصد برق در شبكه ذخيره شود، ولي در هر حال بايد بيشتر در صنعت برق سرمايه‌گذاري شود.

به گزارش ايسنا، بانك مركزي به تازگي با انتشار آمار توليد برق كشور، از كاهش فزاينده رشد توليد برق در كشور خبر داده و اعلام كرده كه رشد توليد برق كشور كه در سال 1383 معادل 8.9 درصد بوده است، در سال 1384 به 8.1 درصد و در سال 1385 به 7.4 درصد كاهش يافته و اين روند منفي در سال 1386 به 6.9 درصد رسيده است.

بر اساس گزارش بانك مركزي، بيش از 85 درصد برق كشور در سال 1386 توسط نيروگاه‌هاي بخاري و گازي تأمين شده است كه علت اصلي كمبود برق در سال جاري نيز ناشي از كاهش شديد رشد توليد در اين بخش‌هاست؛ چراكه رشد توليد نيروگاه‌هاي بخاري از 3.8 درصد در سال 1383 به 2.5 درصد در سال 1386 رسيده است و رشد توليد برق نيروگاه‌هاي گازي و سيكل تركيبي نيز از 20.5 درصد در سال 1383 به 13.5 درصد در سال 1386 كاهش يافته است.

گزارش بانك مركزي مي‌افزايد: كاهش رشد توليد برق كشور كه در سال 1387 نيز ادامه داشته، علت اصلي كمبود برق در سال جاري است و در صورتي كه روند رشد توليد 9 درصدي برق در سال 1383 ادامه پيدا مي‌كرد، اكنون به رغم خشكسالي، كشور با كمبود برق روبه‌رو نبود.

انتهاي پيام

  • دوشنبه/ ۴ شهریور ۱۳۸۷ / ۱۲:۰۳
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 8706-01110
  • خبرنگار :