در شرايطي كه نقدينگي كشور بسيار زياد شده در اين وضعيت نياز به انتشار اسكناس درشت و چك بيشتر احساس ميشود.
دكتر محمد طبيبيان ـ رييس سابق موسسه عالي بانكداري ـ در گفتوگو با خبرنگار بانك و بيمه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه ارزش گذاري پول ملي به ميزان تورم بستگي زيادي دارد گفت: با كارهاي نمايشي مثل حذف سه صفر و پايين آوردن قيمت دلار مشكلات اقتصادي كشور حل نميشود.
وي ادامه داد: دولت به جاي حذف صفرها بهتر است به چاپ اسكناس درشت اقدام كند كه در اين صورت آثار اجتماعي منفي آن نيز كمتر ميشود.
رييس سابق موسسه عالي بانكداري تصريح كرد: در شرايطي كه نقدينگي كشور طي20 سال دهها برابر شده، در اين شرايط نياز به انتشار اسكناس درشت احساس ميشود.
وي با بيان اينكه ارزشگذاري پول ملي يك عبارت مبهم است و ارزش واقعي پول كشور به مكانيزم توليد و تورم داخلي در مقايسه با تورم جهاني بر ميگردد افزود: ارزشگذاري پولي ملي به بازرگاني خارجي، سياستهاي پولي و نرخ تورم بر ميگردد كه وقتي اقتصاد كشور به خوبي اداره شود ارزش پول ملي نيز به خودي خود تنظيم ميشود.
اين كارشناس بانكي با بيان اينكه كاهش ارزش دلار با توجه به فرمول ppp يك شاخص اقتصادي به شمار ميآيد گفت: ppp يك بررسي محاسباتي براي مقايسه قدرت خريد است و در هيچ كجاي دنيا مبناي سياستهاي ارزي قرار نميگيرد و به طور كلي كاهش ارزش دلار موجب كاهش هزينه واردات ميشود.
به گفته او در صورت ارزان شدن دلار توليدات داخلي قدرت رقابت با كالاهاي خارجي را نخواهد داشت و واردات جايگزين توليد در كشور خواهد شد.
وي در پايان خاطرنشان كرد: سياستهاي كلان اقتصادي بايد همراه با منطق باشد و اقتصاد كشور ما بايد يك روند كارآمد، سيال و معقولي داشته باشد و روابط ما با دنيا بايد تعريف شده، ملايم و دوستانه باشد تا ارزش پولي ملي تقويت شود.
ارزش گذاري پول ملي يكي از هفت بند طرح تحول اقتصادي است كه از سوي رييسجمهور در تيرماه امسال اعلام شده است.
انتهاي پيام