دوربين عكاسي در هر زاويهاي در محدودهي زايندهرود و در كنار هريك از پلهاي تاريخي اصفهان كه تنظيم شود، آسمانخراشهاي تازهساز و درحال ساخت حتما در آن جا ميگيرند و بالاخره از يك گوشهي عكس سر درميآورند. اين ساختوسازها در محدودهي يكي از مهمترين مناطق تاريخي ـ فرهنگي شهر اصفهان بهحدي است كه به قول يكي از كارشناسان مرمت آثار تاريخي، گاهي حتا گردشگران خارجي نيز به اين ساختوسازها اعتراض ميكنند.
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان اصفهان در گفتوگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اينباره بيان كرد: ارتفاعي كه در حاشيهي زايندهرود داده شده است، بيشتر بدون استعلام از سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان اصفهان بوده و اين سازمان در گذشته، اعتراضهايي را به اين قضيه كرده، ولي هنوز كار آنها متوقف نشده است.
احمد امينپور تأكيد كرد: صدور پروانهي اين ساختوسازها خلاف قانون بوده است. هرچند در سطح مديريت سازمان با اين كار مخالفت و پيگيري اداري نيز در اين زمينه انجام شده است، ولي هنوز برخي آسمانخراشهاي اصفهان كه در محدودهي زايندهرود قرار دارند، بهصورت چراغخاموش كار ميكنند.
وي گفت: با كمك مديريت استان، استانداري و ايجاد تفاهم با شهرداري بايد جلوي اين ارتفاعسازيها گرفته شود. يكسري مشكلات مديريتي وجود دارند كه شهرداري بايد براي رفع آنها كمك كند. بايد بيشتر به ارزش زايندهرود و سيماي حاشيهيي آن اهميت داد تا اين مسايل حل شوند.
او دربارهي ضوابط ارتفاعسازي در حريم زايندهرود و پلهاي تاريخي، توضيح داد: در طرحي كه مشاور طرح تفصيلي براي ارتفاع تهيه كرده، برخورد منطقي و خوبي با مسألهي ارتفاع ساختمانها شده است. اگر اين طرح در كميسيون مادهي پنج به تصويب برسد، ميتوانيم خوشبين باشيم كه اين اتفاقهاي ناهماهنگ ديگر در آينده پيش نيايند.
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان اصفهان همچنين دربارهي يك مجتمع مسكوني درحال ساخت در كنار پل تاريخي مارنان نيز اظهار كرد: مالك اين ساختمان از شهرداري پروانه دارد و طبيعي است كه براساس پروانهاي كه گرفته، كار خود را ادامه ميدهد. البته سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان اصفهان اعتراض خود را نسبت به اين مسأله بيان كرده است.
امينپور ادامه داد: پيگيري حقوقي اين قضيه نيز با حكم دادگاه و قاضي پرونده درحال پيگيري است و با حكم دادگاه كار آنرا ميتوانيم متوقف كنيم.
وي در پاسخ به پرسش خبرنگار ايسنا دربارهي ميزان پيگيري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان اصفهان براي متوقف كردن ساختوساز در حريم زايندهرود، چندبار تأكيد كرد كه پيگيري ميكنيم.
براساس كتاب «ميراث فرهنگي در حقوق داخلي و بينالمللي» كه تدوين آنرا يونس صمدي برعهده داشته است، حريم يك اثر فرهنگي ـ تاريخي غيرمنقول، عبارت است از بخشي از اراضي و املاك پيرامون اثر كه به منظور حفاظت از عين اثر و كمال انتفاع فرهنگي از آن، تعيين و ضوابط علمي و فني لازم براي استفاده از اراضي و املاك واقع در حريم تعيين ميشود.
انتهاي پيام