مالك عمارت بهبهاني (صميمي) در شهرستان رامهرمز تصريح كرد: اين عمارت، پس از ثبت در فهرست آثار ملي تخريب شده است. اين درحالي است كه ازسوي سازمان ميراث فرهنگي به من گفتند كه خودمان تعمير ميكنيم و بودجه ميدهيم و شما به هيچ عنوان دست نزنيد؛ اما تاكنون هيچ مبلغي از سازمان نگرفتهام.
اردشير بهبهاني در گفتوگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خوزستان، اظهار داشت: من با ميل و رغبت در سال 1380 عمارت خود را به نام عمارت بهبهاني به ثبت آثار ملي رساندم و روي قول مساعد سازمان ميراث فرهنگي مبني بر كمك براي ترميم و احياي اين عمارت حساب كردم كه متأسفانه عملي نشد.
او بيان كرد: نفوذ آب، سقف عمارت بهبهاني را پايين ريخته است. علاوه بر اين، دو تا سه ستون از اين عمارت ريزش كردهاند.
مالك عمارت بهبهاني ادامه داد: من آمادگي خود را براي فروش بنا اعلام كردهام، ولي سازمان ميراث فرهنگي نه آنرا ميخرد و نه به ما اجازه ميدهد، در كنار آن، يك خانهي كوچك براي اسكان خود بسازيم.
وي گفت: من اشتباه كردم كه اين عمارت را در فهرست آثار ملي به ثبت رساندم تا آنرا بازسازي كنم و مانع از تخريباش شوم. دليل اين پشيماني من هم بدقولي مسؤولان دربارهي وعدههاي خود و ايجاد مشكل براي اسكان خود و خانوادهام و در نهايت، تخريب عمارت است.
بهبهاني يادآور شد: ما تكتك خرابيها را به ادارهي ميراث فرهنگي اعلام ميكرديم و علاوه بر آن، در طوماري كه توسط انجمن دوستداران تهيه شد و پنجهزار امضا داشت، اعتراض خود را مبني بر بيتوجهي به عمارت و تخريب آن اعلام كرديم كه متأسفانه تاكنون هيچ نتيجهاي حاصل نشده است.
او همچنين به فرستادن نامهاي به رياست جمهوري مبني بر تلاش نكردن براي حفظ اين عمارت اشاره كرد و افزود: از آن نامه نيز هيچ نتيجهاي حاصل نشده است.
وي تأكيد كرد: اگر هرچه زودتر اقدامي براي ترميم عمارت بهبهاني نشود و بودجهاي به آن اختصاص داده نشود، در آيندهي نزديك از بين خواهد رفت. هرچند تاكنون از آن ويرانهاي بيشتر نمانده است.
در اينباره، معاون حفظ و احياي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان خوزستان از تخصيص 50 ميليون تومان اعتبار براي عمارت بهبهاني و انجام اقدامات اضطراري حفظ و احيا در اين عمارت خبر داد.
عاطفه رشنويي به خبرنگار ايسنا گفت: ما امسال توانستيم، از اعتبارات عمراني سال 1387، 50 ميليون تومان اعتبار را به عمارت بهبهاني اختصاص دهيم. پس از اينكه به ما ابلاغ اعتبار شد، يكسري كارهاي مطالعاتي و پس از آن، اقدامات بعدي را براي بازسازي و مرمت عمارت بهبهاني انجام خواهيم داد.
وي ادامه داد: تقسيم اعتبارات در استان، چند مرجع دارد كه ما امسال بالاخره توانستيم، اعتباري را براي عمارت بهبهاني اختصاص دهيم تا اقدامات اضطراري آنرا آغاز كنيم.
به گفتهي رشنويي، وعدههايي كه ميراث فرهنگي براي ثبت اثر در فهرست آثار ملي به مالك عمارت بهبهاني داده، شامل مرمت نبوده، بلكه براساس ارزش ساختمان بوده است.
معاون سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان خوزستان دربارهي اقدامات انجامشده براي جلوگيري از تخريب ادارهي گذرنامهي قديم آبادان نيز گفت: چون اين ساختمان به ثبت نرسيده است، اقدام چنداني دربارهي آن نميتوان انجام داد. ما فقط يك نامه مبني بر ارزشمند بودن ساختمان نوشتيم و به مالك آن ابلاغ كرديم.
انتهاي پيام