رييس انجمن زيستي ايران با انتقاد از لايحه ايمني زيستي و بازدارنده خواندن بندهايي از آن اظهار كرد: پيشنهاد اساسي ما اين است كه لايحه ايمني زيستي بازپس گرفته شده و با اجماع انجمنهاي علمي ذيربط و سازمان حفاظت محيطزيست و وزارت جهاد كشاورزي و وزارت بهداشت لايحهاي رو به جلو براي ايمني زيستي نوشته شود كه مقررات آن مانعي براي پژوهشگران و توليد كنندگان محصولات زيستفنآوري ايجاد نكند.
به گزارش خبرنگار فنآوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر بهزاد قره ياضي كه در نشستي خبري در حاشيه دهمين كنگره ژنتيك ايران و دومين كنگره ايمني زيستي سخن ميگفت، خاطرنشان كرد: ما كشوري هستيم كه براي توسعه فنآوري و دستيابي به فنآوريهاي نو و استفاده از دانش هم تكليف داريم و هم تصميمان را گرفتهايم.
در حال حاضر در زمينه شبيهسازي حيوانات در آسيا تنها كره با پژوهشكده رويان برابري ميكند و در كل آسيا تنها كشوري هستيم كه گوسفند را شبيهسازي كردهايم. در مهندسي ژنتيك گياهان، چغندر تراريخته و پنبه تراريخته را توليد كردهايم و برنج تراريخته را هم براي اولين بار در 15 سال پيش توليد و در چهار، پنج سال پيش به بازار عرضه كرديم.
وي با اشاره به حمايتها و تاكيدات قاطع و راهگشاي مسوولان عالي نظام در زمينه پيشرفتهاي علمي و فنآوري گفت: در بخش مديريت ارشد كشور همواره اين عزم وجود داشته كه كشور در بيوتكنولوژي پيشرفت كند و بايد هزينه آن را هم بپردازيم، اما متاسفانه در سطح مديريت مياني دچار مشكل هستيم.
اين پژوهشگر زيستفنآوري خاطرنشان كرد: مجموعه عملكردهاي نامناسب در اين حوزه باعث شده كه ما به بيوتكنولوژي دست پيدا نكرده، مصوبه هيات وزيران مبني بر كشت محصولات تراريخته در كشور عملياتي نشود، برخي متخصصان بيوتكنولوژي ايراني ترك وطن كرده و بروند، نارضايتيهايي در قشر دانشگاهي و پژوهشگران برتر ايجاد شود كه اين روند قطعا به نفع كشور نيست.
وي گفت: در چنين شرايطي در حالي كه فعاليت شوراي عالي زيستفنآوري متوقف شده، شوراي ايمني زيستي كه ماهيت بازدارنده دارد به شدت فعال است. گويي كسي عجلهاي ندارد كه براي توسعه بيوتكنولوژي قانوني بنويسد اما براي بازدارندگي بيوتكنولوژي و مهندسي ژنتيك، لايحه ايمني زيستي كشور توسط سازمان حفاظت محيطزيست تهيه شده و بعد از تاييد هيات دولت، تحويل مجلس شوراي اسلامي شده است. لايحهاي كه هرگز حاضر نشدند جواب بعضي مكاتبات انجمن ايمني زيستي را در خصوص آن بدهند در حالي كه ما وقت بسياري از دانشمندان كشور را براي نقد پيشنويس لايحه در اختيارشان قرار داديم.
رييس انجمن ايمني زيستي با پيشنهاد بازپسگيري و بازنگري در لايحه ايمني زيستي خاطرنشان كرد: از طرف ديگر با توجه به تعطيلي شوراي عالي زيستفنآوري بر پيشنهاد انجمن بيوتكنولوژي تاكيد ميكنيم كه در صورتي كه شوراي عالي زيستفنآوري فعال نميشود، ستاد ويژه توسعه بيوتكنولوژي زير نظر معاون علمي و فنآوري رييس جمهور تشكيل شود.
به گزارش ايسنا، قرهياضي خاطرنشان كرد: كشور ما عزم كرده به قلل رفيع دانش و فناوري در حوزه بيوتكنولوژي دست يابد و اين كار را هم خواهد كرد، اگرچه برخي در حوزه پژوهشي كارشنكي و سنگاندازي ميكنند كه بايد به سرعت شناسايي و حذف شوند.
وي، يكي از اولويتدارترين كارها را غربالگري مجدد در بين مديران پژوهشي پژوهشكدههاي مرتبط با بيوتكنولوژي خواند كه به گفته وي برخي از آنها فاقد كيفيتهاي پژوهشي بوده و با روابط خاصي در اين مسووليتها قرار گرفتهاند و توان پياده كردن اهداف و برنامههاي اين بخش را ندارند.
انتهاي پيام