معاون علوم زيستي دفترهمكاري‌هاي فن‌آوري هشدارداد: فرصت‌سوزي‌ جدي با بي‌توجهي به نگراني‌هاي فعالان زيست‌فن‌آوري كشور تبعات ناگوارتصميمات غيركارشناسي دراين حوزه

معاون علوم زيستي دفتر همكاري‌هاي فن‌آوري رياست جمهوري با بيان اين كه در حال حاضر زيست‌فن‌آوري كشور از تبعات تصميمات غيركارشناسي در اين بخش رنج مي‌برد، تاكيد كرد: ابراز نگراني‌هايي كه از سوي متخصصان و فعالان زيست‌فن‌آوري كشور مطرح مي‌شود، به حق بوده و بي‌توجهي به آنها مي‌تواند فرصت‌سوزي‌هاي جدي را به دنبال داشته باشد.

به گزارش خبرنگار فن‌آوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر مجيد معنوي كه در نشستي خبري در حاشيه دهمين كنگره ژنتيك ايران و دومين كنگره ايمني زيستي سخن مي‌گفت، خاطرنشان كرد: در زيست‌ ‌فن‌آوري زمان به نفع ما نيست. در حوزه‌ «هاي تك»‌ (فن‌آوري‌هاي پيشرفته) گذر تحولات بسيار سريع است و با نگاه به گذشته توسعه بيوتكنولوژي مي‌بينيم كه در هر مقطع كه تصميم‌سازان كشور به هم نزديك شده‌اند، توانسته‌ايم تصميمات مناسبي بگيريم و گام موثري را به سمت جلو برداريم اما متاسفانه در برخي مقاطع بين تصميم‌سازان و تصميم‌گيران فاصله ايجاد شده كه ما را به تصميمات غيركارشناسي رسانده است كه امروز تبعات آن را شاهديم.

وي خاطرنشان كرد: جنس فن‌آوري‌هاي نوين، حضور و مشاركت بخش خصوصي و دسترسي به بازارهاي بين‌المللي را ايجاب مي‌كند كه با ناديده گرفتن اين دو ركن، شانس توفيق بسيار اندك است. از آنجا كه كشور ما در فاز گذر از سرمايه‌گذاري دولتي به سمت بخش خصوصي است احساس مي‌شود نوعي هماهنگي و پشتيباني جدي و موثري از طرف دولت از بخش خصوصي نياز است و اينجاست كه وجود ساختاري فراسازماني تحت عنوان شورا يا ستاد زيست‌فن‌آوري احساس شده و توقف اين پديده مي‌تواند خطر از دست دادن زمان را كه به ضرر ماست به دنبال داشته باشد.

دكتر معنوي تصريح كرد: براي تحقق نيات مثبت مسوولان به مراحل شناخت، تصميم، اقدام و نظارت و پيگيري نياز دارد اما گاه جاي اين مراحل در زنجيره عوض مي‌شود يعني قبل از رسيدن به تصميم دنبال فضاي نظارتي هستيم و يا با شناخت غيركارشناسي وارد مرحله تصميم‌گيري مي‌شويم. هر حركتي نياز به انطباق با واقعيت‌هاي آن موضوع دارد و در حوزه‌ «هاي تك» نمي‌توانيم با قوانين و ضوابط مستولي بر حوزه‌هاي فن‌آوري‌هاي سطح پايين راهبري كنيم. بلكه نيازمند به روزرساني، چالاكي، هماهنگي‌هاي بين بخشي و نگاه ملي هستيم.

انتهاي پيام

  • جمعه/ ۳ خرداد ۱۳۸۷ / ۱۳:۵۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 8703-01355
  • خبرنگار :