وزير كشور در آخرين مراحل شمارش آراي مرحله دوم انتخابات هشتمين دوره مجلس شوراي اسلامي و در آستانه ترك منصب وزارت، با حضور در يك نشست مطبوعاتي به پرسشهاي خبرنگاران خبر داد.
از همه تشكر ميكنم
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) حجتالاسلام و المسلمين مصطفي پورمحمدي با تشكر از حضور خبرنگاران در مراحل برگزاري انتخابات، گفت: خوشبختانه انتخابات مجلس هشتم به پايان رسيد و افراد راهيافته به مجلس در مرحلهي اول و دوم نهايي شدند، غير از سه حوزه كه آراي آن در مرحله اول ابطال شده بود، تاكنون نتيجه بقيه حوزهها مشخص شده است و بايد ببينيم شوراي نگهبان در ارتباط با مرحله دوم چه تصميمي خواهد گرفت.
وي همچنين با تشكر از مردم شريف ايران به خاطر حضور آگاهانه و هوشيارانه، اظهار كرد: در شرايطي كه در مرحله اول زمينه خوبي نداشتيم و در مواردي مثل قانون تبليغات و برخي مسائل جانبي ديگر پيش آمد، حضور مردم بسيار تعيينكننده، نقشآفرين و نشاندهنده اراده مستحكم آحاد شهروندان در جهت تداوم راه خود و تثبيت نظامي كه ميخواهند در آن آرمانهايشان را محقق كنند، بود.
وزير كشور همچنين از عوامل اجرايي و نظارتي تشكر كرد و گفت: اين نيروها در مرحله دوم به لطف خدا با دقت و اشتباهات كمتر و شكايتهاي كمتر و عوارض جانبي كمتر انتخابات را به سرانجام رساندند.
وي ادامه داد: بهويژه از خانواده بزرگ اطلاعرساني كشور، جامعه خبرنگاران و به ويژه رسانه ملي كه نقش مهمي را برعهده داشتند و آن را به خوبي ايفا كردند، سپاسگزاري ميكنيم. از همه مديران و مسوولان و در راس آن مقام معظم رهبري كه با توصيهها و راهنماييهايشان و هشدارهاي بجا و مناسب و هدايتهاي پيوستهشان جهت انتخابات را از شفافيت و سلامت و مشاركت اوليه مردممان لبريز كردند نيز سپاسگزاري ميكنيم.
پورمحمدي همچنين گفت: از همه دستگاههاي كشور و جناب آقاي رييسجمهور كه به مناسبتهاي مختلف در اين جهت نقش سازنده و ارزندهاي داشتند نيز سپاسگزاريم.
وي ادامه داد: همه گروهها به لطف خدا انتخابات مجلس هشتم را به بهترين شكل سامان دادند و نقش ارزنده خود را ايفا كردند.
بيش از 26 درصد شركتكننده در مرحله دوم
وزير كشور در ادامه با بيان اينكه " در سه انتخاباتي كه در دولت نهم برگزار شد در هر انتخابات با افزايش مشاركت عمومي روبهرو بوديم" افزود: در انتخابات شوراها مشاركت از 23 ميليون در دوره قبل به بيش از 28 ميليون نفر افزايش يافت و در انتخابات خبرگان كه در دوره قبلي مشاركت 18 ميليون نفر بوده است به بيش از 28 ميليون نفر رسيد. در انتخابات مجلس در دور اول 8 – 9 درصد نسبت به مجلس هفتم رشد داشتيم و مشاركت از 51 درصد به نزديك 60 درصد رسيد. در دور دوم هم با جمعبندي نهايي 1 / 21 درصد كه در دور دوم مجلس هفتم داشتيم، به بيش از 26 درصد شركتكننده در دور دوم مجلس هشتم رسيديم.
برگزاري انتخابات رايانهيي؛ تجربه بزرگي در شبكه گسترده اطلاعرساني
پورمحمدي در ادامه به ارائه گزارشي از فعاليتهاي وزارت كشور براي انجام انتخابات رايانهيي پرداخت و گفت: در ارتباط با شكل محتوا در نظام انتخاباتي تغييراتي رخ داد. همچنين شكل صندوقها از حالت سنتي خارج شد. در پوسترها، تراكتها و شعارهاي انتخاباتي شاهد تحولاتي بوديم. با فضاسازيهاي جديد و برخي تغييرات انتخاباتي در قوانين انتخابات روبهرو شديم. سن رايدهندگان افزايش پيدا كرد. قوانين تبلغيات انتخابات تغيير كرد و مهمتر از همه روش برگزاري انتخابات بود كه از روش رايانهيي همراه با روش سنتي و دستي استفاده كرديم.
وي با بيان اينكه " در اين دو مرحله تجربه خوبي به دست آورديم" افزود: خوشحالم كه كشور ما امروز داراي تجربه بزرگي در شبكه گسترده اطلاعرساني است كه با برگزاري انتخابات رايانهيي محقق شد.
وزير كشور همچنين با اشاره به قابليتهاي نرمافزاري انتخابات، گفت: در بازديدي كه خبرنگاران روز جمعه از ستاد انتخابات انجام دادند مشاهده كردند كه لحظه به لحظه از دورترين نقاط كشور و شعب اخذ راي اطلاعات به سيستم وارد و ارتباط برقرار ميشود. خود سيستم هم جمعبندي و نتايج را اعلام ميكرد. لحظه به لحظه كد شركتكنندگان ثبت ميشد و پاسخهاي لازمي كه توسط رايانه بايد ميداديم را ميديديم. همچنين ما نتايج را بر اساس روش سنتي اعلام ميكنيم و اين كار را انجام داديم، اما تجربه ما تكميل شد و جواب آن مثبت بود.
وزير كشور همچنين تصريح كرد: خيلي از زبدگان و كارشناسان با ترديد روبهرو بودند و نسبت به برگزاري انتخابات رايانهيي اطمينان خاطر نداشتند؛ اما باور ما اين بود كه كشور از رشد خوبي برخوردار شده است. جمعهشب از وزير ارتباطات دعوت كرديم فعاليتهاي ستاد را ملاحظه كردند و كار نرمافزار مورد تحسين ايشان قرار گرفت. ايشان گفتند اعضاي دولت بايد نسبت به اين امكانات بيشتر توجيه شوند كه ما اين قابليتها را داريم.
تغيير در خدماترساني به شهروندان
وزير كشور با بيان اينكه " اين كار نظام ارتباطي كشور را تسهيل كرد و كليد دولت الكترونيك زده شد" افزود: ما ميتوانيم از امسال كه سيامين سال پيروزي انقلاب است تغييري در خدماترساني به شهروندان داشته باشيم و با اين اقدام نشان داده شد بستر آن آماده است و وجود دارد.
پورمحمدي در ادامه از تهيه كارت هوشمند ملي در آينده نزديك خبر داد و گفت: بانك اطلاعاتي كارت هوشمند ملي آماده و براي انجام كارهاي آن مناقصات انجام و شركت برنده نيز اعلام شده است. همچنين در مرحله اجرايي عمليات كارت هوشمند ملي هستيم كه خود آن تحولي در نظام اداري و خدمات اداري به شهروندان خواهد بود.
وي اظهار كرد: در مرحله دوم انتخابات تقريبا همان روندي طي شد كه در مرحله اول داشتيم. 3 / 48 درصد از شركتكنندگان را زنان و 16 / 51 درصد را مردان تشكيل ميدادند، 71 / 40 مربوط به جوانان بين 18 تا 33 سال بوده است كه حكايت از حضور فعالانه جوانان در انتخابات دارد. شعب اخذ راي حدود 18 هزار شعبه بوده است كه 16 هزار و 280 شعبه آن به صورت آنلاين متصل بوده است
حدود 69 درصد اصولگرا، 38 / 16 درصد اصلاحطلب، 29 / 14 درصد افراد مستقل
به گزارش ايسنا وزير كشور در ادامه گفتوگوي خود با خبرنگاران اظهار كرد: تاكنون تكليف 287 كرسي نمايندگي مجلس مشخص شده است و با توجه به آمار، حدود 69 و چند درصد نمايندگان موسوم به طيف اصولگرا هستند. 38 / 16 درصد موسوم به طيف اصلاحطلب و 29 / 14 درصد افراد مستقل هستند.
پورمحمدي با بيان اينكه " ما در سه حوزه كرمانشاه، تبريز و شهر ري در كنار شمارش دستي شمارش رايانهيي داشتيم و بعد از آن نتايج شمارش رايانهيي را با نتايج شمارش دستي تطبيق دادهايم" گفت: مثلا در تبريز اختلاف شمارش دستي و رايانهيي
3 / 1 درصد بود. البته ما آمار شمارش دستي را اعلام كرديم ولي بايد حكم به نفع شمارش رايانهيي داد. در واقع در اين سه حوزه كه شمارش كرديم، حكم به نفع شمارش رايانهيي از نظر صحت است. ولي ما رسما شمارش دستي را اعلام كرديم و اختلاف مابين اينها ناچيز و غيرمعنادار بود.
وي خاطرنشان كرد: هر صندوق راي را ما در شمارش رايانهيي، به صورت ميانگين در مدت يك ساعت و نيم شمارش كرديم. در واقع تجربهاي اوليه براي انتخابات رايانهيي را كسب كرديم و اين تجربه نشان داد كه كشور ظرفيت لازم را براي برگزاري انتخابات رايانهيي دارد و بايد در مراحل بعدي از اين تجربيات استفاده كنيم.
وي همچنين گفت: شمارش آراي شهر ري را چون تاييديه نهايي هيات نظارت و هيات اجرايي اين شهرستان براي ما ارسال نشده، اعلام نكردهايم و آمار تهران همان تركيبي است كه قبلا در اختيار شما خبرنگاران قرار دادهايم و تغييري در آمار ايجاد نشده است.
سوال انتخاباتي بپرسيد كه جواب بدهم
پورمحمدي سپس از خبرنگاران خواست كه سوالهايشان را بپرسند و تاكيد كرد: بيشتر سوالات در مورد انتخابات، نتايج انتخابات و قانون انتخابات باشد و سوالاتي كه مربوط به وزارت كشور و موارد مرتبط با آن است را بعدا بپرسيد. در مورد اين مسائل در جاي خود با شما صحبت ميكنم.
تخلفات كم بود
وزير كشور در پاسخ به سوالي درباره گزارشي از تخلفات انتخاباتي گفت: گزارشهايي ارائه شده است ولي غيرقابل توجه بود. نه اينكه تخلفي نيست، طبيعي است كه درانتخابات برخي به خاطر اينكه كانديداهايشان راي بياورد، دست به اقداماتي ميزنند كه ممكن است تخلف باشد ولي نسبت اين تخلفات كم است.
70 درصد كرسيهاي مجلس در دست جريان اصولگرا
وي در ارزيابي از گرايش مجلس هشتم و تحليل از كيفيت آراي مردم گفت: گرايش مجلس هشتم مشخص است و طبق آمار نزديك به 70 درصد كرسيهاي مجلس را جريان اصولگرا به دست آورده است. ارزيابي من از مجلس آينده اين است كه مجلس هشتم توانمندتر و داراي ظرفيت كارشناسي قويتر است و اميدوارم با تعامل دو طرفه و قوي دولت و مجلس ما شاهد باشيم كه اين تعامل منشاء خدمات خوبي به مردم شود.
وي همچنين در پاسخ به خبرنگاري كه پرسيد گفته ميشود در نزيكي يكي از حوزههاي انتخابيه در مشهد بمبي قرار داده شده بود، گفت: بگذاريد اگر اين اتفاق افتاده مسوولان امنيتي خود توضيح بدهند. بنده اطلاعات قابل ارائهاي درباره اين موضوع ندارم.
بايد نظام انتخاباتي كاملي داشته باشيم
وزير كشور در پاسخ به سوالي مبني بر مهمترين تجربهاش از برگزاري انتخابات گفت: 30 سال از عمر انقلاب ميگذرد و ما شاهد برگزاري انتخابهاي متعددي بودهايم و كشوري كه بر اساس مردمسالاري اداره ميشود بايد نظام انتخاباتي كاملي داشته باشد و در آن حرف و حديث و اختلاف و نگراني وجود نداشته باشد. نبايد اينگونه باشد كه مثلا يكي از بزرگان آمده و گفته است آقاي پورمحمدي در موقع انتخابات در وزارت كشو ركاملا مستقر باشند و كليد كليه اتاقها را با خود ببرند. منظورم اين است كه نبايد حرف و حديثي باشد. بايد از اين وضعيت خارج شويم و در مورد مساله انتخابات، افكار عمومي، دستاندركاران اجرايي و نظارت نبايد دچار نگراني، استرس شوند به نحوي كه به آنها فشار رواني وارد شود؛ البته خواهي نخواهي نفس انتخابات التهابآور است ولي نبايد سيستم و روش به گونهاي باشد كه به اين التهابات بيافزايد.
پورمحمدي گفت: از مدتها قبل معتقد بودم كه نظام جامع انتخاباتي در كشور بايد اصلاح شود، در اين ارتباط وزارت كشور نظرات و پيشنهادات خود را ارائه كرد و مجموعهاي تنظيم كرديم و بر روي سايت وزارت كشور قرار داديم و احزاب و دستگاههاي مختلف نظرات خود را مطرح كردند، ولي در مرحله تصميمگيري باز ايستاد و البته من در مورد اين مجموعه با بزرگان نظام از جمله رييسجمهور صحبت كردهام و آنها نيز نظرات خود را مطرح كردند. با شوراي نگهبان، نمايندگان مجلس و كميسيون مربوطه نيز بحث و گفتوگو كردم و اين دوستان نيز پيشنهادات خود را اارائه كردند. با مجمع تشخيص مصلحت نظام نيز دراين ارتباط صحبت شد و قرار بود بعد از انتخابات مجلس هشتم بنشينيم و نظام جامع انتخاباتي را طراحي كنيم.
وي ادامه داد: قوانين انتخابات ضعفهايي دارد. من نقدهاي جدي به نظام نظارتي در كشور دارم و بايد اين نظام شفاف، قانونمند و غيرقابل تغييرباشد و هيچ مرجعي نبايد مجاز به تفسير آن باشد و بايد طبق تعريف شفافي كه از آن شده همه به وظايف خود عمل كنند. نظام تاييد صلاحيتها بايد از اين شناوري كه در حال حاضر وجود دارد خارج شود و ثابت باشد. در نظام برگزاري انتخابات، ما بايد ضعفهايي كه وجود دارد برطرف كنيم و به سمت استفاده ازسيستم رايانهيي برويم و بايد از اختلافاتي كه بعضا ممكن است به وجود آيد، پرهيز كنيم مثلا در يك حوزه انتخابيه به سبب اختلافي كه در شمارش آراء وجود داشت متاسفانه درگيري رخ داد و تعدادي از هموطنان ما آسيب ديدند و گزارش اوليه نيز حاكي از دست دادن يكي دو نفر از هموطنانمان است و اينكه تعدادي نيز مجروح شدهاند. ما نبايد شاهد اينگونه اختلافات در كشو باشيم و بايد نظام انتخاباتي در كشور سامان پيدا كند.
وي همچنين گفت: قوانين تبليغاتي نقض جدي دارد. نبايد اينگونه باشد كه اين قوانين هر دفعه تغيير كند، يعني اينكه مثلا نمايندگان يك دوره مجلس بيايند نظام تبليغات را تغيير دهند و مثلا تصويب كنند كه سن راي دهندگان از 15 سال به 16 برسد يا اينكه در قانون تغييراتي ايجاد كنند. بايد از اين وضعيت خارج شد تا قانون شكل ثابتي به خود بگيرد و نظام انتخاباتي را تدوين كنيم كه مورد تاييد عناصر انتخابات باشد.
وزير كشور اظهار كرد: زمينه و بستر اين كار فراهم است و فضاي خوبي وجود دارد كه ما از فرصت استفاده و نظام انتخاباتيمان را تكميل كنيم.
مسوول باشم، صددرصد انتخابات بعدي را رايانهيي برگزار ميكنم
پورمحمدي همچنين در پاسخ به سوالي مبني بر آمادگي و ظرفيت كشور براي برگزاري انتخابات رياست جمهوري آينده به صورت رايانهيي گفت: اگر بنده مسوول برگزاري انتخابات باشم صددرصد انتخابات بعدي را رايانهيي برگزار ميكنم. به اين اميد كه ديگر دوستان از جمله عزيزان در شوراي نگهبان در اين ارتباط همكاري بيشتري بكنند.
وي گفت: من در اين ارتباط حرفهاي زيادي دارم كه مشروح آن را به شما ميگويم.
توسط فرمانداريها به منتخبان اعتبارنامه خواهيم داد
به گزارش ايسنا، وزير كشور در ادامه در پاسخ به خبرنگاري كه پرسيد «پس از اين مرحله تا زمان تشكيل مجلس هشتم در هفت خرداد، فعاليتهاي وزارت كشور به چه شكل خواهد بود؟» گفت: ما توسط فرمانداريها به افرادي كه انتخاب شدهاند اعتبارنامه خواهيم داد؛ البته كساني را كه به مرحله دوم راه يافتهاند، شوراي نگهبان بايد تاييد كند كه از كار ما جداست، در صورتي كه شوراي نگهبان آنها را تاييد كند ما اعتبارنامه آنها را صادر خواهيم كرد تا اين كه در زمان افتتاح مجلس، وزير كشور گزارش انتخابات را در مجلس ارائه كند.
وي همچنين در پاسخ به پرسشي اعلام كرد كه انتخابات دور اول در سه حوزه ورزقان، چابهار و دشتستان از سوي شوراي نگهبان ابطال شده است.
مگر ميشود انتظار چنين روزي را نداشت
پورمحمدي كه اخباري مبني بر آخرين روزهاي حضورش ردر وزارت كشور مطرح است، در ادامه در پاسخ به اين پرسش كه آيا روزي كه در مجلس از برنامههاي خود دفاع ميكرديد، خود را براي چنين روزي آماده كرده بوديد؟ گفت: مگر ميشود انتظار چنين روزي را نداشت، اينكه طبيعي است؛ اما تصوير فعلي من از انتظار اوليه امروز شفافتر است، فكر ميكنم بهتر از آن چيزي است كه تصوير خودم بود.
وي توضيح داد: پايان دوره ماموريت به طور طبيعي با انتقادات، نقدها و مشكلات زياد و ناكاميها مواجه است. هميشه فردي در دورههايي ممكن است با عدم اقبال عمومي مواجه شود، فكر كند موفق است اما اقبال عمومي متوجه او نباشد يا در اصطكاك با مجموعههاي زيادي دورهاش را به پايان برساند، بنده الان در موقعيتي هستم كه فكر ميكنم از موضوعاتي كه ذكر كردم به لطف خدا ارزيابي مثبتي دارم.
عجله نكنيد هنوز حكمي ابلاغ نشده است
يكي از خبرنگاران پرسيد« مراسم توديع شما دقيقا چه زماني برگزار ميشود» كه پورمحمدي گفت: شما چقدر عجله داريد. زمان توديع و معارفه زماني است كه آقاي رييسجمهور كسي را به عنوان سرپرست معرفي كند و حكم بدهد و يا حكم به ما ابلاغ شود. تا الان بنده از چنين حكمي اطلاع ندارم، منتظريم اگر تصميمي باشد ابلاغ شود كه تا كنون ابلاغ نشده است. پس از آن زمان توديع معين خواهد شد و به اطلاع خواهد رسيد.
725 هزار نفر در مرحله دوم از تهران شركت كردند
پورمحمدي همچنين در پاسخ به اين پرسش كه واجدان شرايط راي دادن در تهران چند نفر بودهاند؟ گفت: در تهران بين 5 ميليون و 200 هزار واجد شرايط رايدادن داريم كه از اين تعداد 725 هزار نفر در مرحله دوم شركت كردند. در مرحله اول نيز نزديك به دو ميليون نفر شركتكننده داشتيم.
انتخابات رايانهيي در برابر دغدغهها
به گزارش ايسنا يكي از خبرنگاران پرسيد « با توجه به برگزاري انتخابات رايانهيي به صورت آزمايشي، ارزيابي شما از اجراي اين روش چيست و تا چه اندازه انتظارات شما را برآورده كرد؟» پورمحمدي پاسخ داد: برگزاري رايانهيي انتخابات، عمليات بزرگ و گستردهاي بود و مراحل مختلف و متعددي داشت؛ چنان كه 45 هزار شعبه داشتيم و يكي از دغدغههاي شوراي نگهبان نيز مشكل نبود كاربر بود كه در اين زمينه تفاهم و همدلي كرديم.
وي ادامه داد: البته من معتقدم ظرفيتهاي كشور ما بسيار زياد است و امكان انجام اين كار وجود داشت؛ اما به هر حال تصويري كه ما از كشور داريم خيلي قويتر از ديگر مجامع است، از طرفي تهيه تجهيزات نيز مقداري با تاخير روبهرو شد اما در نهايت تجهيزات را رسانيدم كه اين امر نيز دغدغه شوراي نگهبان بود؛ از اين رو تصميم گرفته شد انتخابات با دو روش موازي برگزار شود. دغدغه ديگر بحث نرمافزار انتخابات بود كه نگران ويروسدار شدن آن بودند؛ اما در نهايت نظر ما اين بود در دنياي امروز بايد از امكانات اينترنت استفاده كنيم، مگر ميتوان كشور را از امكانات اينترنت محروم كرد. شوراي نگهبان اطمينان نداشت كه اين كار ميتواند انجام شود اما به هر صورت اقداماتي را انجام داديم.
ادعا نداريم كه در انتخابات تخلف نبوده است
خبرنگاري پرسيد « رسانههاي بيگانه قصد داشتند در اين دوره از انتخابات، با طرح مسائلي مثل تخلف، آن را مخدوش كنند» پورمحمدي در پاسخ اظهار كرد: ما ادعا نداريم كه در انتخابات تخلف نبوده و هيچ اشتباهي نشده يا كانديداها و طرفدارانشان هم هيچ اشتباهي انجام ندادهاند؛ اما اين ادعا را قاطعانه اعلام ميكنيم كه ميزان صحت انتخابات، كاهش تخلفات، شكايات و شفافيت عمليات انتخاباتي به نسبت دورههاي گذشته رشد و ارتقا داشته است.
وزير كشور تصريح كرد: بهترين قاضي، داور و صاحبنظر براي قضاوت در مورد عمليات ما اعتماد ملي است، ما فكر ميكنيم مردم ما در حد قابل قبولي به فرآيندهاي انتخاباتي در كشور اعتماد دارند و هر روز كه جلوتر ميرويم اين امر بهتر ميشود؛ بهويژه با به كارگيري ابزار و تجهيزاتي كه پيوسته آنها را تجهيز ميكنيم.
داستانهاي پرغم و غصه سرنوشت انتخابات رايانهيي
خبرنگاري پرسيد « مهمترين وظيفهاي كه در دوره حضورتان در وزارت كشور داشتيد چه بود و با آن چگونه برخورد كرديد؟» پورمحمدي در پاسخ اظهار كرد: تجربيات بسيار زيادي را در همين دورهاي كه طولاني هم نبوده، پشت سر گذاشتيم؛ اما به تعبير ابوعليسينا به كيفيت زمان معتقديم نه طول زمان. ما تجربههاي بسيار ارزشمندي را به دست آورديم كه يكي از صحنههاي بسيار مهم و تعيينكننده مديريت و سهميهبندي سوخت و اجراي عمليات آن بود؛ صحنهاي عظيم و حساس كه در تاريخ كشور قابل توجه است و آثار بسيار بزرگي داشت و جسارت عملياتي و اراده انجام اين كار اگر به وجود نميآمد با چنين دستاورد بزرگي روبهرو نميشديم.
وي تاكيد كرد: نقش بيبديل وزارت كشور در اين عرصه كاملا روشن است.
پورمحمدي افزود: موضوع دوم نفس انجام انتخابات رايانهيي به همين شكل موازي است، اگر زماني داستانهاي پرغم و غصه سرنوشت انتخابات رايانهيي را بيان كنم تصديق خواهيد كرد كه بر ما چه گذشت. براي انجام اين تجربه لطف خدا و همت همكاران، سختكوشي و نوآوري آنها و جسارتشان و مختصر همراهيهاي بنده، انتخابات رايانهيي را به انجام رساند؛ اما ما در وزارت كشور موضوعات بسيار زيادي براي ارائه داريم كه انشاءالله سعي ميكنم به وقت آن، تجربيات را منتقل كنم.
ياد ندارم چيزي از همكارانم خواسته باشم و كسي پاسخ مرا ندهد
به گزارش ايسنا وزير كشور همچنين در پاسخ به سوالي مبني بر امتناع از دستور وي از سوي فرمانداري تهران در دور اول انتخابات در ارائه اطلاعات دو صندوق گفت: من با همكارانم در دوره فعاليتهايم بسيار صميمي بوده و هستم. نظام مديريتي كه تعقيب ميكنم اساسش بر صميميت و صداقت با همكاران است. نظم و دقت و سلسله مراتب اداري در آن با آهنگي كاملا قوي و روشن و شفاف وجود دارد. صميميت، همچنين رفاقت به نهايت دقت و انضباط و امربري هم به كمال و تمام وجود دارد. تاكنون ياد ندارم چيزي از همكارانم خواسته باشم و كسي پاسخ من را ندهد. بنابراين چنين چيزي نبوده است.
در وزارت كشور نوآورترين مجموعه بودهايم
پورمحمدي در پاسخ به سوالي درباره اظهارات رييسجمهور در وبلاگ شخصي خود مبني بر اينكه بعضي از مديران در برابر نوآوري مقاومت ميكنند و دليل اصلي تغييرات كابينه و همچنين همراهي وزارت كشور با نوآوريها گفت: فكر ميكنم منظور آقاي رييسجمهور من نيستم. من، وزارت كشور و همكارانم و مجموعه همكاران را جزو نوآورترين مجموعه اداري – مديريتي كشور ميشناسم. تازه بخش اعظمي از تئوريهايمان عملياتي نشده است. اگر مجال اجراي بسياري از ايدههايمان را پيدا ميكرديم، فكر ميكنم مجموعه خودمان و مجموعههاي ديگر كشور با تحولات بسيار بزرگتري روبهرو ميشد. به احتمال بسيار قوي احساسم اين است كه نظر جناب آقاي رييسجمهور، من نيستم.
يكي از خبرنگاران پرسيد: پس علت اختلاف نظر شما با رييسجمهور چه بوده است؟
پورمحمدي پاسخ داد: اين از آن سوالهايي است كه بعدا جواب ميدهم.
استفاده از همه ظرفيتها و استعدادهاي كشور
وي در پاسخ به سوالي درباره انتشار اخباري مبني بر به كارگيري بعضي از نمايندگان مجلس هفتم كه راي نياوردهاند، براي تصدي پستهاي اجرايي گفت: بايد از همه ظرفيتها و استعدادهاي كشور به خوبي استفاده كنيم. به هر حال آنها سابقه كار و شناخت دارند.
وي افزود: وزارت كشور هم بايد مثل نهادهاي ديگر كارمندها و مديرانش را ارزيابي و تجديدنظر كند و تغييراتي انجام دهد. اما با لحاظ اين مساله كه بنده به دليل اعتقاد به ثبات مديريتي، چندان موافق تغيير بهخصوص مديران نيستم و تا آنجا كه امكان دارد بايد مديران را هدايت، راهنمايي و حمايت كرد. بايد عوامل اجراييشان را تقويت كرد. راهكارهاي اصلاح و بهبود روش را به آنها ياد داد، اما از تغيير مديران بايد پرهيز كرد. تغير مديران در نظام اجرايي كشور در هر سطحي چندان مفيد نيست مگر اينكه تغيير اجتنابناپذير باشد. از اين جهت اين ايده من در وزارت كشور بوده است و سعي كردهام آن را تعقيب كنم. فكر ميكنم روشي است كه قابل دفاع و مورد قبول همه صاحبنظران و دستاندركاران مديريتي و اجرايي است.
وزير كشور درباره تاثير بحث تغيير كابينه در زمان بين دو انتخابات در كيفيت انتخابات پاسخ داد: اگر قرار بود بنده اين كار را انجام دهم، اين كار را انجام نميدادم. سعي كردم با رفتار و حضور و توضيحات خودم كاري كنم كه آثار اين مطلب را به حداقل برسانم. فكر ميكنم تا حدي جلوي آثار اين مساله در روند انتخابات و مشاركت مردم گرفته شد اما نميتوانم ادعا كنم آن را به طور كامل كنترل كردهام.
به گزارش ايسنا پورمحمدي ادامه داد: از شما اصحاب رسانه تشكر ميكنم. از صميميتهايي كه داشتيد و روابط خوبي كه با وزارت كشور و رسانهها برقرار بود. ارزيابي من در اين دوره در زمينه ارتباط وزارت كشور با رسانهها خوب است و فكر ميكنم بنا بر اظهارات برخي از اصحاب رسانه، اين دوره بسيار مثبت بوده است. در هر حال از همكاري شما و حسن نيتهايتان متشكريم.
حرف نگفته فراوان دارم
پس از پايان مصاحبه مطبوعاتي، وزير كشور با انبوه سوالات خبرنگاران در ارتباط با علت تغييرش روبهرو شد.
پورمحمدي عليرغم اصراري كه براي رسيدن به برنامه بعدياش ـ كه مرتب ميگفت دير شده است ـ داشت، به بخشي از سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر علت تغييرش و بيان خاطراتي از مسايلي كه تا كنون مطرح نشده است، گفت: من در زندگيام به دليل مسووليتهاي فراواني كه داشتهام و جايگاه شغليام حرف نگفته فراوان دارم و بعيد ميدانم بخش اعظمي از اين مطالب در سن خودم و حياتم گفته شود. من آنچه كه خير و مصلحت كشور است و مفيد است توضيح ميدهم و اين هم مصلحت است. از دورههاي مختلف حرفهاي گفتني زيادي دارم. من در اطلاعرساني و آگاهيبخشي هيچگاه مضايقه نكردهام اما طبق گفته سعدي، دو چيز طيره عقل است؛ دم فرو بستن به وقت گفتن، و گفتن به وقت خاموشي. من به آرامش در كشور اعتقاد جدي دارم و معتقدم اگر قرار باشد در مقايسه با حق شخصي من و منافع ملي يك كدام را انتخاب كنم، ترجيح ميدهم حق شخصيام مخدوش شود، نه منافع ملي. خداوند بزرگ است و هيچگاه حق كسي را نه ضايع كرده و نه ضايع خواهد كرد. اينها در زندگي انسان مسالهاي نيست. آنچه مهم است اين است كه انسان انجام وظيفه كند و آنچه مهمتر است اين است كه انسان جامعهاش را به سوي كمال همراهي كند.
وي در پاسخ به خبرنگار ديگري كه باز هم در ارتباط با علت تغيير سوال كرد و گفت ما هنوز چيزي نميدانيم، گفت: شايد خود من هم ندانم.
انتهاي پيام