پيكر سيدجعفر شهيدي لحظاتي پيش در خاك آرام گرفت.
به گزارش خبرنگار بخش ادب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، پيكر شهيدي پس از تشييع از مؤسسهي لغتنامهي دهخدا تا دانشگاه تهران، به امامزاده عبدالله شهرري انتقال يافت و آنجا پس از خواندن زيارت عاشورا و پيام تسليت مقام معظم رهبري به خاك سپرده شد.
شروع مراسم در مؤسسهي لغتنامهي دهخدا
مراسم تشييع شهيدي كه با حضور جمعيت زيادي همراه بود، صبح امروز چهارشنبه 26 ديماه با خواندن پيام مقام معظم رهبري در مؤسسهي لغتنامهي دهخدا آغاز شد. در پيام حضرت آيتالله خامنهاي، با ياد كردن از شهيدي بهعنوان علامهي بزرگوار، آمده بود: «ايشان اديبي فرزانه و مورخي ژرفنگر و انساني والا و باكرامت و در شمار مفاخر علمي اين زمان بودند و آثار قلمي باارزش و ماندگاري از خود به جاي گذاشتند. خداوند متعال اين مرد مؤمن صادق را مشمول رحمت واسعهي خود گرداند و با اجداد طاهرينش محشور فرمايد.»
حجتالاسلام والمسلمين سيدمحمد خاتمي - رييس مؤسسهي بينالمللي گفتوگوي فرهنگها و تمدنها - نيز با اشاره به خدمات ارزندهي دكتر شهيدي، گفت: استاد شهيدي از معدود و محدود انسانهايي بود كه در دو حوزهي بزرگ علمي يعني علوم ديني و دانشگاهي تا بالاترين سطوح تحقيق و دانايي پرورده شده و بالا آمده بود و منشأ خير و بركت براي هر دو حوزه بود.
خاتمي در ادامه با اشاره به اينكه شهيدي در اين زمينهي تاريخ كار بزرگ و عميقي انجام داده است، به تأليفات او در حوزهي زبان و ادب فارسي اشاره كرد و گفت: استاد به ادب و زبان فارسي هم كه رمز و راز هويت ما و سرمايهي فرهنگيمان است، توجه داشته و كارهاي بزرگي انجام داده است.
محمد دبيرسياقي هم در سخناني اظهار كرد: از شادروان استاد شهيدي در زمينهي تحصيلات حوزوي تا درجهي اجتهاد، تحقيقات ارزنده و ترجمههاي متقن همراه با كار دايم در لغتنامهي دهخدا، لغتنامهي فارسي و مؤسسهي مركز بينالمللي آموزش زبان فارسي بسيار گفتهاند و اين بر همهي كساني كه با او آشنا بودهاند، آشكار است.
اين پژوهشگر در ادامهي اين توضيح تصريح كرد: شهيدي راز و رمز كار دستهجمعي را خوب درك كرده بود و به آن احترام ميگذاشت. كار در لغتنامه با اهتمام تمام با واژهي «ما» انجام ميشد، كه به آن وفادار بود.
همچنين ايرج افشار گفت: عمر لغتنامه اگر از 1324 يعني 60 سال باشد، 40 سالش در اداره و كفايت دكتر شهيدي قرار داشت. نام شهيدي با دهخدا و معين عجين شده و در صدر مؤسسان لغتنامه در اين فرهنگ ميماند.
سپس شكوفه شهيدي - دختر سيدجعفر شهيدي - در سخناني از مقام معظم رهبري، رؤساي سه قوه، استادان دانشگاه، استادان زبان و ادبيات فارسي دانشگاه پكن، دوستان پدرش، تيم پزشكي و حاضران تشكر كرد.
مراسم دانشگاه تهران
به گزارش خبرنگار ايسنا، در ادامهي مراسم تشييع در دانشگاه تهران، پيكر شهيدي پس از طواف در مسجد دانشگاه تهران به داخل مسجد دانشگاه انتقال يافت و در آنجا حجتالاسلام محمد محمديان - رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها - پيام تسليت مقام معظم رهبري را خواند و گفت: حيف و تأسفبار است كه فضاي دانشگاه از چنين استادي خالي ميشود و اميدواريم شاگرداني بيايند و اين جاي خالي را پر كنند.
سپس محمدمهدي زاهدي - وزير علوم، تحقيقات و فناوري - در سخناني گفت: شهيدي اميد دانشگاهيان بود و سخن دربارهاش بسيار است. اطلاق عنوان علامه از سوي رهبر نشاندهندهي جايگاه رفيع علمي اوست.
وزير علوم افزود: او بحق استادي شاگردپرور بود كه شاگردان بزرگي را تربيت كرد. احسان شهيدي، فرزند مفقودالاثرش، نشان از آن دارد كه اين استاد عزيز، نه تنها در عرصههاي علمي و معنوي حضور داشت؛ بلكه عاشق نظام و انقلاب بود.
زاهدي يادآور شد: قرار است در ششم بهمن امسال اولين جشنوارهي بينالمللي فارابي برگزار شود و ما متأثريم كه جاي خالي استاد شهيدي را چگونه پر كنيم؛ زيرا داوران كه داوري بسيار سختگيرانهاي هم داشتهاند، مقام اول ادب فارسي را به علامه شهيدي اختصاص دادهاند. اميدواريم كه ياد و نام او بر قلب و دل و صحنههاي دانشگاهي باقي بماند.
در ادامه، پيكر استاد شهيدي به سمت دانشكدهي ادبيات و علوم انساني كه با پارچههاي سياه و عكسهاي شهيدي همراه شده بود، تشييع شد.
علي شيخالاسلامي - رييس دانشكدهي ادبيات و علوم انساني - در راهرو دانشكده گفت: استاد شهيدي علم را با عمل، دانش را با بينش، و ايمان را به عمل صالح درآميخته بود. فقدان بزرگ او را بايد به حوزه و دانشگاه تسليت گفت.
مراسم تشييع پيكر شهيدي با حضور چهرههاي مختلف فرهنگي، دانشگاهي و سياسي همراه بود.
انتهاي پيام