وزيران امور خارجهي آمريكا و عربستان در يك كنفرانس مطبوعاتي مشترك حمايتشان را از طرح اتحاديهي عرب براي حل بحران لبنان اعلام كردند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از خبرگزاري كويت، سعود فيصل، وزير امور خارجهي عربستان در كنفرانس مطبوعاتي مشترك با كاندوليزا رايس، همتاي آمريكايياش در رياض ضمن محكوم كردن انفجار روز سهشنبه در لبنان تاكيد كرد: اين اقدامات هرگز بر روند ادامهي رايزنيها جهت حل بحران لبنان و طرح كشورهاي عربي جهت حل بحران سياسي اين كشور تاثير نخواهد گذاشت.
وي ابراز اميدواري كرد كه اين حادثه موجب تشويق احزاب لبناني جهت حل بحران سياسي اين كشور شود.
وزير امور خارجهي عربستان افزايش تلاشها جهت حل بحران منطقهيي و بينالمللي به ويژه مسالهي فلسطين را خواستار شده و از پايبندي آمريكا به تعهداتش جهت تحقق توافقنامهي صلح تا پيش از پايان سال جاري ميلادي تقدير كرد.
فيصل از اسراييل خواست تا با جديت هر چه بيشتر به تعهداتش در قبال طرح نقشهي راه پايبند باشد تا شرايط تحقق صلح عادلانه در منطقه فراهم شود.
وي ابراز حسن نيتهاي اسراييل را جهت تحقق صلح و عادي سازي روابط ضروري دانست و پابيندي كشورش را به تعهداتش در ادامهي روند صلح اعلام كرد.
وزير خارجهي عربستان همچنين با اشاره به پروندهي هستهيي ايران تاكيد كرد: ايران كشور همسايه و مهم ما در منطقه است و ما نميخواهيم كه اين كشور با مشكل روبهرو شود.
وي ابراز اميدواري كرد: ايران با پاسخگويي شفاف به درخواستهاي بينالمللي در خصوص برنامهي هستهيياش از روبهرو شدن منطقه با بحرانهاي جديد جلوگيري كند.
وزير امورخارجهي عربستان در خصوص اصلاحات سياسي در كشورش نيز گفت: عربستان به تلاشهايش جهت پيشبرد اين روند ادامه ميدهد و حضور جورج بوش، رييس جمهور آمريكا در رياض بر پيشرفت عربستان در اين خصوص دلالت دارد.
فيصل همچنين با اشاره به اوضاع عراق تاكيد كرد: عربستان به تعهدات سياسي و اقتصادياش جهت كمك به عراقيها و تحقق آشتي ملي در اين كشور ادامه ميدهد.
سعود الفيصل همچنين به ادامهي تلاشهاي كشورش جهت بازگشايي سفارت عربستان در بغداد خبر داد.
رايس نيز ضمن محكوم كردن انفجار لبنان حمايتش را از طرح كشورهاي عربي براي حل بحران سياسي اين كشور اعلام كرده و دادن فرصت به لبنانيها جهت انتخاب رييس جمهور جديد را به دور از دخالتهاي خارجي خواستار شد.
وي به ديدگاه مشترك آمريكا با طرح كشورهاي عربي براي حل بحران لبنان اشاره كرد.
وزير امور خارجهي آمريكا در خصوص پروندهي هستهيي ايران گفت: اين پرونده همواره براي بررسي مقابل آمريكا باز است.
وي افزود: ما دشمنان دايمي نداريم و ايران نيز راهي براي بهبود روابط با آمريكا در اختيار دارد كه همان پايبندياش به قطعنامههاي شوراي امنيت مبني بر توقف فعاليتهاي هستهيي و همكاري با آژانس بينالمللي انرژي هستهيي است.
وزير امور خارجهي آمريكا همچنين استفادهي صلح آميز از انرژي هستهيي را حق ايران دانست.
وي در ادامه بار ديگر بر تعهدات كشورش جهت تحقق صلح در منطقه و تكميل مذاكرات نهايي صلح بين فلسطين و اسراييل تاكيد كرده و افزايش حمايتهاي كشورهاي عربي را جهت پيشبرد روند صلح ضروري دانست.
رايس همچنين از تصميم عربستان مبني بر بازگشايي سفارت اين كشور در بغداد استقبال كرده و تاكيد كرد: در جريان سفر غير منتظره به عراق در خصوص مقدمات تحقق اين امر گفتوگو كرده است.
وي در ادامه موضوع اصلاحات و دموكراسي را يكي از مهمترين موضوعات در جدول كاري جورج بوش براي تمامي كشورهاي خاورميانه از جمله عربستان دانست و تاكيد كرد: مذاكرات استراتژيك و شفاف در خصوص اين مساله عربستان را به آمريكا نزديك ساخته است.
رايس پيش از اين در كنفرانس مطبوعاتي مشترك با هوشيار زيباري، وزير امور خارجهي عراق در بغداد، آمريكا را يك قدرت مهم جهت تحقق ثبات در منطقه و خليج فارس دانسته بود.
وي در اين كنفرانس مطبوعاتي تاكيد كرد: عراق بايد به كشورهاي همسايه تاكيد كند كه يك كشور خواهان صلح است.
رايس هم چنين عنوان داشت: روند مصالحهي ملي در عراق با سرعتي كه واشنگتن انتظار آن را داشت پيش نميرود.
وي افزايش نيروهاي آمريكايي در عراق را فرصت مناسبي براي بهبود وضعيت امنيتي اين كشور و فراهم كردن شرايط مناسب جهت تحقق مصالحهي ملي دانست.
وزير امور خارجهي آمريكا با اشاره به تصويب قانون دادخواهي و عدالت در پارلمان عراق آن را گامي روبه جلو براي پيشبرد مصالحهي ملي در عراق دانسته و بر ضرورت تصويب ديگر قوانين مهم مورد بحث از جمله قانون نفت و گاز تاكيد كرد.
وي عنوان داشت: عراق نيازمند تصويب هر چه سريعتر قانون نفت و تقسيم عادلانهي اين ثروت ملي بين عراقيهاست.
وي اظهار داشت: عراق دموكرات و متحد به رغم تمامي تهديدها باقي ميماند، موفق ميشود و هم چنان رو به جلو پيش ميرود.
وي از بهبود اوضاع امنيتي عراق تقدير كرده و بار ديگر حمايت كشورش را از دولت و مردم عراق جهت رويارويي با افراط گرايان و تروريستها اعلام كرد.
رايس در خصوص كاهش نيروهاي امريكايي در عراق گفت: رييس جمهور آمريكا بنا به توصيههاي فرماندهان ميداني آمريكايي در عراق و ارزيابي شرايط حاكم بر اين كشور و توانمندي نيروهاي عراقي در اين خصوص تصميمگيري خواهد كرد.
وي از حضور شوراهاي بيداري در الانبار و تلاشهاي سياسي كه در سطح استانهاي اين كشور بوجود آمده تقدير كرده و افزود: براي تحقق دستاوردهاي بيشتر نياز به تلاشهاي بيشتر داريم.
وزير امور خارجهي آمريكا هم چنين تصويب بودجهي سال 2008 عراق را جهت حل مشكلات اقتصادي اين كشور ضروري دانست.
وي عنوان داشت كه كشورش به دنبال روابط بلند مدت با عراق است و هدف از امضاي توافقنامههاي طولاني مدت بين عراق و آمريكا فقط تحقق مسايل امنيتي نيست، بلكه اين اقدام در راستاي تحقق ثبات منطقه صورت ميگيرد.
وي از ادامه مذاكرات بين دو كشور جهت امضاي اين توافقنامه خبر داد.
وزير امور خارجهي آمريكا در جريان سفر غير منتظره به عراق علاوه بر ديدار با نخست وزير، رييس جمهور و رييس منطقهي كردستان عراق با سيد عبدالعزيز حكيم، رييس مجلس اعلاي اسلامي عراق نيز ديدار كرد.
زيباري نيز با اشاره به پيشرفتهاي امنيتي و سياسي در عراق اظهار داشت كه كشورش از كشورهاي عربي انتظار دارد نقش پر رنگتري را در عراق ايفا كنند.
وي با اشاره به طرح اتحاديهي عرب براي فعال سازي مصالحهي ملي در عراق آن را نشانهي تمايل آشكار كشورهاي عربي براي كمك به دولت عراق دانست.
انتهاي پيام