رييس امور اوپك وزارت نفت تاكيد كرد: اجلاس سران اوپك معمولا مسائل كلان را بررسي ميكند و بررسي افزايش توليد براي بررسي به اجلاس وزيران در ابوظبي موكول شده است.
جواد يارجاني در گفتوگو با خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به رياض، با بيان اينكه سياستهاي توليد اوپك در نشست امروز بررسي نميشود و بررسيها به نشست ابوظبي موكول شده است، افزود: اجلاس ابوظبي با وجود اينكه نام فوقالعادهاي را با خود يدك ميكشد از قبل در برنامهريزيها مطرح بوده و به قيمتهاي كنوني نفت در بازار ارتباطي ندارد.
به گفته وي جلسه عادي بعدي اوپك نيز در اسفندماه برگزار خواهد شد، ولي در صورتي كه شرايط بازار حكم كند، ممكن است قبل از نشست آتي بعدي نيز اعضاي اوپك خواستار برگزاري نشست ديگري شوند.
رييس امور اوپك وزارت نفت در خصوص پيشبيني خود از تصميم اعضاي اوپك در نشست ابوظبي نيز گفت: واقعيت اين است كه هنوز براي تصميم گيري زود است.
او خاطرنشان كرد: نگرانيها درباره وضعيت اقتصادي آمريكا زياد ميشود و اين طور پيشبيني شده كه زمستان امسال بدتر از پارسال باشد كه اين امر منجر به افزايش تقاضاي نفت خواهد شد و از سوي ديگر مسائل مربوط به اقتصاد دنيا را داريم كه امكان دارد رشد اقتصادي به خصوص در آمريكا كاهش چشمگيري پيدا كند و علاوه بر اينها مسائل ژئوپولتيك هم وجود دارد كه بايد همه اينها تا نشست ابوظبي مورد بررسي قرار گيرد.
يارجاني همچنين در پاسخ به سوال ديگر خبرنگار ايسنا در خصوص تاثير كاهش ارزش دلار براي توليدكنندگان نفت گفت: تاثير منفي كاهش ارزش دلار بر قدرت خريد كشورهاي توليدكننده و صادركننده نفت از سوي هيچ كس قابل كتمان نيست.
وي افزود: در قيمتهاي فعلي نفت اگر مبنا را سال 2000 در نظر بگيريم، شايد بتوان گفت كه قيمت واقعي نفت حدود 53 دلار است، بنابراين قدرت خريد يك بشكه نفت با توجه به تورم و كاهش ارزش دلار كم شده، ولي اينكه به چه نحوي در نشست سران اوپك به اين موضوع پرداخته شود، هنوز نظرات متفاوت است.
او در ادامه تاكيد كرد: احتمالا مساله كاهش ارزش دلار به نحوي در بيانيه مطرح خواهد شد و وزيران اقتصادي كشورها بايد آن را پيگيري كنند؛ هرچند حساسيتهايي وجود دارد كه مطرح شدن اين مساله در بيانيه ميتواند به كاهش بيشتر ارزش دلار بيانجامد.
انتهاي پيام