حدادعادل در ادامه مستقل برگزار شدن جشنوارهي مطبوعات از جشنوارهي كتاب را گامي براي توجه بيشتر به مطبوعات دانست و افزود: به نظر ميرسد دوستان ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به اين نتيجه رسيدهاند كه ميتوانند اين طفل 14 ساله را از مادرش يعني كتاب جدا كرده و ساماني مستقل برايش فراهم كنند.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، رييس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به مشكلات ابتدايي مستقل برگزار شدن اين جشنواره، تأكيد كرد: مطبوعات بايد اعتماد مردم را جلب كنند و بايد به نحوي عمل كنند كه مردم به خواندن روزنامه شوق داشته باشند.
رييس مجلس شوراي اسلامي در اين راستا ضرورت توجه به آسيبهاي متوجه مطبوعات را يادآور شد و با بيان اينكه رعايت منافع ملي، مصالح ملي و وحدت ملي بسيار مهم است، خاطرنشان كرد: كساني كه در مطبوعات دستي به قلم دارند بايد اوضاع و احوال جهاني را بشناسند و بدانند كه موقعيت كشور ما چه موقعيتي است و هميشه وظيفهي مطبوعاتي خود را با آگاهي درستي از شرايط ايفا كنند.
وي مسألهي مهم را مشخص بودن مرز تحليل از خبر دانست و گفت: عيبي ندارد كه احزاب و تشكلها براي خود روزنامه داشته باشند، اين لازمهي كار تشكيلاتي و سياسي است. طبيعي است كه روزنامهها هر كدام ترجمان مرام سياسي يك جريان سياسي باشند اما بايد اين توازن و تعادل ميان تعهد به يك جريان سياسي و تعهد به واقعيت و حقيقت رعايت شود و اينطور نباشد كه اگر روزنامهاي مايل است رقيب خود را در عرصهي سياست شكست دهد، به قيمت هزينه كردن از كيسهي منافع ملي اين كار را انجام دهد و يا پا روي حقيقت بگذارد.
رييس قوهي مقننه با بيان اينكه اين نمونهها در مطبوعات ديده ميشود، به برخي مطالب كه اخيرا در روزنامهها در خصوص وي منتشر شده اشاره كرد و با بيان اينكه اين مسأله مطلقا صحت ندارد، گفت: گاه ميبينيم كه تيترهاي درشت با عكسهاي مربوط به گذشته و داستانسراييهايي به نام انتشار خبر نقل ميشود. البته اين امر عموميت ندارد و قصدم از بيان مطلب اين نيست كه همهي مطبوعات را داراي چنين عيبي معرفي كنيم ولي اين آسيبها معمولا در مطبوعات ديده ميشود.
به گفتهي حدادعادل، گاه كسي آرزو، تحليل و تخيلي دارد و به جاي آنكه در قالب تحليل، مقاله بنويسد آن را به صورت خبر بيان ميكند، اين امور باعث ميشود كه حيثيت مطبوعات صدمه ببيند.
وي گفت: گاه تيترها طوري انتخاب ميشود كه صد در صد در نقطهي مقابل مقصود گوينده است.
رييس مجلس بر لزوم آسيبشناسي دقيق آفات مطبوعاتي و رسانهاي تأكيد و خاطرنشان كرد: اگر خود اهالي مطبوعات از حريم مطبوعات پاسداري كنند اين از هر حمايتي كه مجلس، دولت و قوهي قضاييه بخواهد از مطبوعات بكند، باارزشتر است.
وي در اين خصوص به اين ضربالمثل كه احترام امامزاده را متولي امامزاده بايد نگه دارد اشاره كرد و گفت: موظفيم از آزادي پاسداري كنيم، افتخارمان اين است كه در كشوري زندگي ميكنيم كه انتقاد به مسوولان، دولت و حكومت خيلي طبيعي و رايج است. مطبوعات هر چيزي كه به نظرشان ميرسد اشتباه است اعم از اينكه اشتباه باشد يا نه، بيان ميكنند البته قضاوت نهايي با مردم است.
رييس قوهي مقننه، افزود: اگر ديديد رسانهاي هيچ حسني از يك دستگاه نميبيند و يك سره عيبها را منعكس ميكند معلوم ميشود كه نميخواهد واقعيتها را بيان كند و اين ربطي به دولت و مجلس فعلي ندارد.
حدادعادل تأكيد كرد كه رسانهها بايد منصفانه ببينند يعني آنچه را خوب است بيان كنند و آنچه را بد است با ذكر دليل منعكس كنند.
رييس مجلس شوراي اسلامي در پايان با تشكر از مسوولان و دستاندركاران برگزاري اين نمايشگاه، اظهار اميدواري كرد كه مستقل برگزار شدن اين جشنواره سرآغاز راه تازهاي در مطبوعات باشد.
انتهاي پيام