لاريجاني/كامل/: *دشمن تراشي در داخل معنايي ندارد *سه‌شنبه در رم با سولانا ديدار مي‌كنم *پوتين حامل نظر خاصي بود كه درحال بررسي است

علي لاريجاني در پاسخ به سوالي مبني بر اين كه آيا پوتين پيام خاصي را براي ايران در سفر به تهران داشته است؟ گفت: بله؛ نظر خاصي را بيان داشتند و ديدگاهي را مطرح كردند كه در حال بررسي است.

به گزارش خبرنگار انرژي هسته‌يي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، ‌دكتر علي لاريجاني، دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان در حاشيه هشتمين همايش سراسري روحانيون ارتش جمهوري اسلامي ايران با اشاره به مذاكرات هفته آينده‌اش با خاوير سولانا گفت: سه‌شنبه آينده در رم با سولانا ديدار مي‌كنم.

وي گفت: كار اصلي ما در بحث هسته‌يي در حال حاضر با آژانس است. ما درحال حاضر وارد اجراي مداليته همكاري با آژانس شده‌ايم.

لاريجاني با اشاره به سفر پوتين به ايران و رفع مشكلات بر سر نيروگاه بوشهر گفت: بحث‌هاي خوبي در اين زمينه انجام شد؛ اينكه چگونه مراحل كار در نيروگاه بوشهر انجام شود و نظر پوتين در اين زمينه بسيار روشن بود كه چه وقت كار بايد صورت گيرد. فكر مي‌كنم به زودي كارهاي مربوط به نيروگاه بوشهر انجام شود.

وي گفت: قبلا كارشناسان بر روي مراحل كار مذاكراتي را داشتند.

دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان در پاسخ به اينكه آيا توافق جديدي را در زمينه بوشهر در اين مذاكرات روز گذشته به انجام رسانده‌ايد؟ گفت: مسايل اصلي كار انجام شده و مباحثي اداري باقي مانده است.

وي در پاسخ به اينكه پوتين اعلام كرده است سه ماه قبل از راه اندازي نيروگاه سوخت ارسال مي شود در حالي كه قبلا اعلام كرده بودند شش ماه قبل از راه اندازي سوخت بايد ارسال شود گفت: كار نيروگاه بوشهر در سطح بالايي پيش رفته است و ما زمان زيادي نداريم. الان فقط بايد رفتار مالي و همكاري‌هاي عملياتي‌شان مشخص شود.

لاريجاني در پاسخ به اين سوال كه آيا پوتين پيام خاصي را براي ايران با توجه به اظهارات مقام معظم رهبري مبني بر اينكه بر روي پيشنهادات روسيه تامل مي‌كنيم داشته است گفت: بله نظر خاصي را بيان داشتند و ديدگاهي را مطرح كردند كه در حال بررسي است.

وي در خصوص پيام پوتين به ايران اظهار داشت، وي در خصوص اينكه آيا پيام پوتين درباره مساله هسته‌يي بوده است گفت: بله اين مساله هم بوده است.

لاريجاني از ارايه توضيحات بيشتر در اين خصوص خودداري كرد و توضيحات بيشتر در اين خصوص را به زمان ديگر و موقعي مناسب موكول كرد.

وي در خصوص مذاكرات ايران و آژانس گفت: مذاكراتي كه در هفته گذشته انجام شد مذاكرات خوبي بود. سوالات مطرح شده است و بنا شده اين نظرات در حضور كارشناسان يك بار ديگر بررسي شود.

به گزارش ايسنا، همچنين علي لاريجاني در سخنراني خود در اين همايش با اشاره به تحولات عراق، پيروزي حماس و جنگ رژيم صهيونيستي عليه مردم لبنان گفت: در جنگ 33 روزه آنقدر وراجي سياسي كردند كه براي بازسازي كارهاي خود با مشكل مواجه شدند.

دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان در سخناني در هشتمين همايش سراسري روحانيون ارتش جمهوري اسلامي ايران گفت: ارتش يكي از سرمايه هاي مهم ملي ايران است. چرا كه از ساختاري به هم تنيده متشكل از نظامي‌گري و روحيه جهادي است.

وي گفت: امروز بسياري از مشكلات آمريكا در عراق به علت نداشتن فكر مسلط در محيطي است كه در آن گرفتار شده، است. اساسا نيروي مسلح مزدور كار قوي نمي‌تواند انجام دهد. آنها از تفكري سيال و ذهنيت قوي در كاري كه مشغول به آن هستند برخوردار نيستند.

لاريجاني با اشاره به شرايط محيط بين‌الملل اظهار داشت: امروز خاورميانه بيش از هر زمان ديگري به يك نقطه كانوني و تمركز ذهن‌هايي كه بر مسايل بين‌المللي متمركزند تبديل شده‌ است.

وي با اشاره به سابقه تاريخي حضور قدرت‌ها در منطقه و خاورميانه اظهار داشت: اواخر قرن بيستم آمريكا نقش تاثيرگذاري را در منطقه به دست آورد. آمريكا براي امنيت اسراييل، كشورهايي كه حافظ منافعش هستند و مساله انرژي به اين منطقه آمد؛ به همين دليل بعد از جنگ جهاني دوم شاهد حضور آمريكا در دكترين‌هاي مختلف از جمله نيكسون، موازنه قوا و سياست‌هاي در چارچوب فروپاشي شوروي سابق و 11 سپتامبر هستيم.

وي گفت: تئوري محافظه كاران در دولت بوش الگوي ساختاري جديدي را ايجاد كرده است. شناخت اين رفتار براي ايران بسيار مهم است.

لاريجاني گفت: سياست نومحافظه كاران يك هژموني تهاجمي را تعريف مي‌كند گرايش به اقدامات يك جانبه گرا و سپس اقدامات پيش دستانه از سياست‌هايي است كه آمريكا در هر مرحله پيش گرفت.

وي با اشاره به ديدگاه آمريكا مبني بر نيت خواني اقدامات كشورهاي ديگر گفت: اين يك توحش خطرناك است كه در قرن جديد با آن مواجهيم كه تا جرمي اتفاق نيفتاده است عده‌اي مي‌خواهند با آن مقابله كنند؛ حتي خداوند هم كه از همه چيز آگاه است چنين چيزي را تجويز نمي‌كند.

دبير شوراي عالي امنيت ملي اظهار داشت: آمريكايي‌ها به اين چارچوب ذهني رسيده‌اند كه زمان فعلي زمان طلايي براي نهادينه كردن قدرت آمريكا در دنياست. در اين راستا 70 پايگاه نظامي از شاخ آفريقا تا تركيه، پاكستان و افغانستان را تعريف كرده‌اند كه 11 پايگاه آن در عراق عملياتي شده است و نيز تعدادي در كشورهاي خليج فارس.

وي ادامه داد: آنها تحت عنوان اينكه امنيت دنيا و خودشان در خطر است براي اقداماتشان توجيه پيدا مي كنند؛ اين در حالي است كه اين همه اقدامات به خاطر ايجاد هژموني مسلط در دنياست.

لاريجاني گفت: آنها سياست ها را در چارچوب رسانه‌اي و عمومي در يك چهره بزك كرده به دنيا معرفي كردند. آمريكا با ژست يك حاكم قلدر اما انسان دوست وارد شده است. اما بايد بدانند كه اين هرزه‌دراني رسانه‌يي كه به راه انداخته‌اند موثر نبوده است و نتوانست زمينه عملي پيدا كند.

دبير شوراي عالي امنيت ملي اظهار داشت: اين آش آن قدر شور بود كه توني بلر هم به سخن آمد و در سفري كه به بصره داشت و در همان مقطع بحث اتمي در تهران در خصوص تعليق مطرح بود گفت كه امروز ما ميوه اشغالي عراق را در ايران چيديم.

وي گفت: آنها فكر مي‌كردند سايه اشغال عراق بر منطقه مسلط خواهد شد اما شرايط افكار عمومي به زودي در منطقه تغيير پيدا كرد. روحيه بيداري انقلاب اسلامي در شيعه و سني در منطقه افزايش يافت و در بسياري از نظرسنجي‌ها 90 درصد مردم منطقه از رفتار آمريكايي ها تنفر دارند.

وي با اشاره به آنكه از سوي وزير امور خارجه آمريكا در خصوص شرايط خاورميانه مبني بر اينكه منطقه در حال زايمان است و طرح خاورميانه بزرگ را مطرح مي‌كردند گفت: ايشان توجه نداشتند كه يك زايمان طبيعي 9 ماه وقت نياز دارد و اگر فشار بياوريم سقط جنين مي‌شود.

به گزارش ايسنا،دبير شوراي عالي امنيت كشورمان در ادامه با بيان اينكه حادثه لبنان تكان محكمي را به آمريكا وارد كرد به وضعيت عراق اشاره و افزود: وضعيت آنها به شكلي نيست كه تبليغ مي‌كنند؛ در حال حاضر 146 هزار سرباز در عراق و 150 هزار شركت امنيتي فعال است.

لاريجاني ادامه داد: آنها مي گويند كه براي ضربه زدن به ترويسم و القاعده و حزب بعث به عراق آمده‌اند، اما كارشان اين شده است كه در پشت صحنه با عزت الدوري جلسه بگذارند و با گروه‌هاي تروريستي مذاكره كنند و براي تفرقه و نشانه گرفتن اسلحه به سمت شيعيان در عراق به آنها سلاح بدهند؛ آنها انتظار دارند مردم عراق با اين وضعيت آنها را باور كنند. وقتي به عراق حمله كردند همه وزارتخانه‌ها غارت و تخريب شد؛ به جز وزارت نفت، معلوم است كه براي چه چيز به عراق آمده‌اند.

لاريجاني با اشاره به سخنان يكي از مقامات كشورهاي مقتدر منطقه اظهار داشت كه به وي گفته است آمريكا همانطور كه شما مي‌گوييد شيطان اكبري است كه جثه‌ي بزرگي دارد، اما عقل ندارد.

وي با تاكيد بر اينكه مساله حياتي آمريكا ساختن يك هژمون از خود است گفت: آنها به صراحت مي‌گويند كه بايد در صحنه بين‌الملل يك قدرت صاعقه وجود داشته باشد تا شرايط را بتواند متوازن كند كه كسي جز آمريكا نيست. آنها معتقدند براي جلوگيري از آنارشي در صحنه بين‌الملل يك لوياتان نياز دارند كه جز آمريكا نيست. آمريكايي‌ها به دنبال محور نظم بخشي در دنيا هستند. و چون از نظر نظامي قدرت برتر است فكر مي‌كند بايد به لحاظ فرهنگي و اقتصادي و سياسي دنيا را كنترل كند. اختلاف نظر آنها با چين بر سر تايوان و يا مسايل حقوق بشر نيست. آنها مي‌گويند چيني‌ها بيش از حد رشد اقتصادي داشتند و بايد با ما هماهنگ شوند. آنها براي ايجاد اين هژموني در مناطق مختلف سياست تفرقه را دنبال مي‌كنند. حتي در ميان دوستانشان به اين سياست نيز معتقدند.

وي گفت: نومحافظه كاران معتقدند كه زمان زيادي براي ايجاد اين هژموني نداريم؛ به همين دليل است كه هنوز يك جنگ تمام نشده جنگ ديگري را راه مي‌اندازند. البته اين مساله دليل ديگري هم دارند و آن براي خروج از بن‌بست به وجود آمده ناشي از جنگي است كه به آن مشغولند. آنها معتقدند آمريكا مي‌خواهد امپراطوري خيرخواه را در دنيا به وجود آورد. به رغم آنكه آمريكا يك نظام توتاليته است؛ اما براي برخي كشورها اين نظام را خطرناك مي‌دانند.

دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران با اشاره به استراتژي امنيت‌گراي آمريكا گفت: مجبورند براي تحقق امپراطوري خيرخواهانه فضاي امنيت گرايي را به وجود آورند. نومحافظه كاران معتقدند بايد يك هدف عملياتي را براي ايجاد چنين فضايي تعريف كنيم. آنها معتقدند تهديد و نحوه مقابله با آن بايد از سوي آمريكا تعريف شود.آنها هيچ گونه ائتلاف منطقه‌اي را بر نمي‌تابند. مثل مخالفتي كه با سازمان شانگهاي دارند.

لاريجاني گفت: آنها فضاي دنيا را امنيتي مي‌كنند و به دنبال هژموني براي خود هستند؛ خلع دشمنان جديد نيازهاي امينتي براي ايجاد اين هژموني است.

لاريجاني با اشاره به سخنان بوش مبني بر اينكه گاهي مايوس مي شود و سرش را روي شانه خدا مي‌گذارد و دعا مي‌كند گفت: خب پسر جان چرا شيطاني مي‌كني كه گريه كني!

وي با بيان اينكه آنها سياست نابودسازي خلاقانه را دنبال مي‌كنند اظهار داشت: آنها معتقدند حتي دموكراسي را بايد با زور ايجاد كرد و يا در برخي كشورها انقلاب مخملي كرد. آنها در مورد ايران هم چنين تئوري را دارند اما براي اجراي آن مشكل دارند. آنها مي‌گويند بايد در درون ايران زمينه فشار را ايجاد كنيم و از سوي نهادهاي بين‌المللي از فضاي ايراني اعمال فشار كنيم.

لاريجاني با اشاره به حادثه 18 تير گفت: اين حادثه خيلي وسيع نبود. اما بوش پيامي داد مبني بر اينكه فرصتي رخ داده است و بايد در اين خصوص اقدامي را سامان داد. اين رفتار آمريكا نوعي ديپلماسي وحشيگرايانه است.

لاريجاني با اشاره به برخي مناقشات در داخل ايران گفت: اگر انفعال و وادادگي داشته باشيم آنها جلوتر مي‌آيند؛ در صحنه بين‌الملل نجابت سياسي معني ندارد و آن را به انفعال تعبير مي‌كنند. بايد وزن استراتژيك خود را بالا ببريم تا آنها مجبور به تغيير رفتار شوند.

مسوول پرونده هسته‌يي كشورمان گفت: با لطف و محبت و گفت‌وگوي صرف، مسايل قابل حل نيست چرا كه آنها اهل گفت‌وگو نيستند.

وي در خصوص چگونگي بالا بردن وزن استراتژيك كشور گفت: بايد خصوصيت الهام بخشي انقلاب اسلامي را در داخل و خارج از كشور تعميق داد.

لاريجاني با اشاره به توصيه رهبر معظم انقلاب اسلامي مبني بر انسجام اسلامي گفت: اين گام مهمي است كه صرفا نبايد يك شعار پنداشته شود.

وي ادامه داد: انقلاب اسلامي ما فكري توليد كرده است. توجه به احساسات ديني و عميق‌تر كردن آن كليد كار ماست. در حالي كه آنها برعكس دنبال رواج اباحي گري هستند كه بايد مولفه‌هاي دروني و بيروني آن را بشناسيم.

به گزارش خبرنگار ايسنا، لاريجاني سپس با بيان اينكه اتحاد ملي لق لقه لساني نيست تاكيد كرد: رفتار حاكم بر كشور بايد با آغوش باز افكار مختلف را جب كند تا آنها فكر كنند كه در يك مسير همگي در حركتند. دشمن تراشي در داخل معنايي ندارد.

وي گفت:همه كساني كه به اين آب و خاك علاقمندند، به قانون اساسي وفا دارند و تحت رهبري نظام هستند همه بايد بتوانند فكر خود را توليد و حركت كنند و احساس مشاركت داشته باشند.

لاريجاني با تاكيد بر لزوم تثبيت و تقويت قدرت اقتصادي اظهار داشت: همچنين تقويت قدرت علمي كشور از عوامل موثر در بالا بردن اين وزن است.

وي گفت: منازعه امروز ما بر سر مساله هسته‌يي در ظاهر به سبب نگراني از بمب اتمي است اما در اصل اين است كه ما از دانش و فناوري برتر محروم بمانيم آنها معتقدند ما بايد آب معدني توليد كنيم نه تكنولوژي برتر.

لاريجاني گفت: تقويت نيروهاي مسلح از جمله عوامل ديگر است.

وي گفت: آمريكايي ها بسياري از حرف‌ها را درباره ايران مي گويند كه گزافه گويي و رجز خواني است اما نيروهاي مسلح بايد با تيزبيني آنها را بررسي كنند.

وي عامل ديگر را در بهره گيري از موقعيت ژئوپولتيك ايران دانست و گفت: ديپلماسي هوشيارانه با تدبير و فعال مي تواند اين قدرت و موقعيت را به قدرتي برتر براي ما تبديل كند.

دبير شوراي عالي امنيت ملي تاكيد كرد: با نصيحت نمي‌توان كسي را كه در صحنه بين‌المللي ديپلماسي وحشيگرايانه دارد نرم كرد. آنها سعي دارند شرايط ايران را مشوح جلوه دهند و در ابعاد مختلف ظرفيت هاي ايران را به چيز ديگري تبديل كند.

لاريجاني با اشاره به برخي اقدامات آمريكا در عراق گفت: ما كد اطلاعاتي داريم كه در عراق سلاح مي‌دهند به فرقه‌هاي شيعه و سني تا در ميان آنها جنگ راه ‌اندازند.

مسوول پرونده هسته‌يي كشورمان با اشاره به مساله هسته‌يي اظهار داشت: ايران كشوري است كه روي پاي خود ايستاده است و وزن و شان خاص خود را دارد و در مواجهه با پرونده هسته‌يي آگاهانه گام بر مي دارد. آنها در اينكه به چه چيز بايد فشار بياورند درمانده شده‌اند. راهبرد ما دانش صلح آميز هسته يي است. خلاف آنچه در صحنه عمومي مي گويند در جلسات خصوصي به ما مي‌گويند كه نمي خواهيم شما دانش هسته‌يي داشته باشيد چرا كه ممكن است شما با آژانس همكاري داشته باشيد اما اين احتمال وجود دارد كه يك روزي به سمت بمب برويد.

لاريجاني تاكيد كرد: دانش هسته‌يي وزن استراتژيك ايران را بالا مي‌برد.

وي گفت: تعليق عاملي است تا ما را از دانش هسته‌يي دور كند وگرنه هيچ جايگاهي ندارد؛ چرا كه ايران عضو ان. پي. تي است. بازرسان آژانس به ايران رفت و آمد دارند و همكاري كاملي با آژانس داريم. پس مشكل چيست؟

دبير شوراي عالي امنيت كشورمان خطاب به كشورهاي مخالف برنامه صلح آميز هسته‌يي ايران گفت: ايران با پايمردي و ايستادگي از اين مرحله عبور كرده است. البته آنها دو قطعنامه براي ايران صادر كردند كه مهم نيست امروز آنها دو راه بيشتر ندارند يا خودشان را معطل كنند يا ايران را با دانش هسته‌يي‌اش بپذيرند و وارد تعامل شوند.

لاريجاني افزود: اگر نگراني از انحراف دارند ما قبلا هم گفته ايم مي‌توانيم نگراني‌هايشان را در مذاكرات بشنويم و نسبت به حل آنها اقدام كنيم. براي رفع ابهامات ايران و آژانس مداليته همكاري را مدون كردند و امروز اين مداليته در حال اجراست، اما متاسفانه شاهد هستيم كه دايم جلوي اين مذاكرات سنگ مي‌اندازند.

به گزارش ايسنا، لاريجاني در ادامه با اشاره به بهانه گيري هاي جديد برخي كشورها از جمله فرانسه و آمريكا درباره مذاكرات ايران و آژانس اظهار داشت: امروز مي‌گويند همكاري هاي ايران و آژانس همه‌ي كار نيست، بلكه بايد كارهاي ديگري هم انجام شود.

وي با ابراز تاسف از اينكه وقتي ايران يك گام مثبت براي همكاري با آژانس برداشت با حرف هاي عجيب و غريب مقامات فرانسه و آمريكا مواجه شد افزود: اين رفتار ماجراجو بودن آنها را بيشتر نشان داد.

وي گفت: ما با مذاكره موافقيم اما در مذاكره بايد ابتكاري نو مطرح شود چرا كه امروز شرايط تغيير كرده است.

لاريجاني گفت: شما نمي‌توانيد امروز صحبت از ديروز بكنيد. در آن زمان نيامديد كاري را انجام دهيد و امروز شرايط عوض شده است و امروز همه در موقعيت‌هاي جديد هستيم، ما خواهان ابتكارات نو هستيم. سخن كهنه همراه با غرش براي پيرزن‌هاي عجوزه است؛ شما اگر حرفي نو داريد ما گوش مي‌دهيم.

وي با بيان اينكه دو سال است پيش شرط تعويق را مطرح كرده‌اند؟، گفت: آنها شرطي را گذاشتند كه اساسا با وجود آن مذاكره شكل نگيرد. آنها خودشان اين اقدام را انجام دادند چرا به ما خورده مي‌گيرند؛ احتمالا اين "الياس" اين ها را قدري سر به هوا كرده است. هر حرفي داريد در مذاكره بزنيد چرا بي جهت غرش مي‌كنيد؟

به گزارش ايسنا، لاريجاني در خصوص اجلاس سران كشورهاي حاشيه درياي خزر در تهران نيز گفت: اين اجلاس كار خوبي بود از مدت ها قبل سازماندهي شده بود. مذاكرات در خصوص نظم امنيتي و نظام همكاري اقتصادي و بيانيه 25 ماده‌اي از نكات مثبت اين اجلاس بود.

وي با بيان اينكه اين اجلاس گامي مثبت بود اظهار داشت: مذاكرات خوبي بين ايران و روسيه صورت گرفت و هم در خصوص نيروگاه بوشهر و هم مساله هسته‌يي و مسايل منطقه‌اي دراز مدت حركت سازنده‌اي صورت گرفت.

انتهاي پيام

  • چهارشنبه/ ۲۵ مهر ۱۳۸۶ / ۱۷:۱۰
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 8607-14338
  • خبرنگار :