گزارشي از ضيافت افطاري هنرمندان صفار هرندي: از حوزه‌ي فرهنگ رفع مظلوميت مي‌شود

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، رفع مظلوميت از حوزه فرهنگ و ارتقاي بودجه و زيرساخت‌هاي آن‌را نويد داد.

مظلوميت‌زدايي از حوزه‌ي فرهنگ

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمدحسين صفار هرندي شامگاه گذشته و در ضيافت افطاري هنرمندان حوزه‌هاي تجسمي، نمايشي و موسيقي در تالار وحدت با نويد بهبود وضعيت فرهنگ و هنر، تصريح كرد: بعد از اين كه مشخص شد فرهنگ ما جزو شاخه‌هاي مظلوم موضوعات كشوري است و از زماني كه اين موضوع ازسوي مقام معظم رهبري مطرح شد، قرار است از اين حوزه رفع مظلوميت شود كه يك وجه آن بهبود مسايل مالي و وجه ديگر آن تقويت زيرساختهاي فرهنگي و هنري است.

وي اضافه كرد: قرار است به‌زودي فهرستي از نام نيازهاي مهم حوزه‌هاي فرهنگ و هنر تهيه و طراحي هم براي سال آينده تدارك ببينيم و نتيجه آن را تقديم مجلس شوراي اسلامي كنيم.

او همچنين با استناد به سخنان رييس جمهور اظهار داشت: شخص رييس جمهور اعلام كرده‌اند كه مجموعه تالارهايي در حدود و اندازه كلان شهر تهران بسازيم تا دلبستگي‌هاي هنرمندان حوزه‌هاي مختلف به مجموعه‌هايي چون تئاتر شهر، وحدت و تا اين حد نباشد و به اين تالارها به‌عنوان تالارهاي دست دوم نگاه كنند.

وي در ادامه سخنان خود با اشاره به نشستي كه چندي پيش در كشور اسپانيا داشت، عنوان كرد: در اين جمع به دوستاني كه نگران تعامل فرهنگي ميان ملت‌هاي مختلف بودند، گفتيم كه اراده‌هاي مسلطي بنا دارند تا ملت‌ها نتوانند فرهنگ خود را عرضه كنند، در حالي‌كه بسياري از ستيزها ميان اقوام و ملت‌هاي مختلف به‌دليل ناديده گرفتن هويت ملت‌ها و دين آن‌هاست.

صفار هرندي سپس با اشاره به سازمان جهاني يونسكو و نقش آن، افزود: يونسكو براي حفاظت از ابنيه‌ي تاريخي مقررات خوبي دارد و اگر كشوري اين قوانين را زير پا بگذارد با آن‌ها مقابله خواهد كرد. ولي اين نهاد در رابطه با روح فرهنگ كه مبتني بر اخلاق و دينداري است، چنين سخت‌گيري را اعمال نمي‌كند.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه سخنان خود گفت: امروز چشم‌هاي زيادي متوجه ماست و پيام‌هاي شنيدني براي دنيا داريم، پس سپاس ويژه خود را نثار هنرمندان مي‌كنم كه با دريافت اين تقاضا و پيام مكرر به سراغ خلق آثار با ارزش رفته‌اند و در تمهيد آثار بعدي هستند و در كار خود استمرار دارند.

او سپس با اشاره به وضعيت فعلي هنر نمايش و موسيقي، ابراز كرد: امروز كارهاي بسيار خوبي در حوزه‌ي نمايش صورت گرفته است و با اجراي نمايش‌هاي مذهبي، كساني پايشان به تالارهاي تئاتر بازشده است كه حال گذرشان به اين سو نيافته بود.

به گمان وي، اين يك امتياز براي هنر مطلقا ديني تلقي مي‌شود، هر چند كه ما اصرار نداريم تا همه جنس كارهايشان ديني باشد و فقط تاكيد داريم تا هنرمندان نبايد كارهايشان سيلي به صورت كساني باشد كه افتخار به هنر مليشان مي‌كنند، زيرا كه هنر ما نبايد رو در روي مردم بايستد.

اهل تجسمي:

به گزارش ايسنا، در بخش بعدي اين مراسم، حبيب‌الله آيت‌اللهي - هنرمند نقاش و مدرس دانشگاه - به نمايندگي از هنرمندان حوزه تجسمي گفت: هنرهاي تجسمي به هنري اطلاق مي‌شود كه در بخشي از فضا به كمك از مصالح و مواد و براي درك مردم به‌كار مي رود.

وي اضافه كرد: هنرهاي تجسمي در باطن خود همواره تلاش دارد تا گوهر دروني هنرمند را براي مخاطب متسجم كند تا هنرمند خودش را بازسازي كند و در مقابل ديد ديگران قراردهد.

اهل موسيقي:

حميدرضا نوربخش، مدير عامل خانه موسيقي هم به نمايندگي از هنرمندان اين حوزه، ‌گفت: به همت خانه موسيقي و نهادهاي مختلف در عرصه موسيقي ايران شاهد رونق موسيقي در چند ماه گذشته بوديم، به‌گونه‌اي ‌كه سال 86 را مي‌توان نقطه عطفي در تاريخ فرهنگ و هنر كشور دانست.

او اين اتفاق را نشان‌دهنده اعتماد متقابل هنرمندان، جامعه و دولت دانست و گفت: اگر اين اتحاد، اعتماد و اتفاق متقابل وجود داشته باشد، همواره شاهد رونق موسيقي هستيم و از هم‌ اكنون اتفاقات خوبي را بعد از ماه مبارك رمضان نويد مي‌دهم.

نوربخش در ادامه با اشاره به قيمت بالاي بليت كنسرت‌ها و اعتراض مردم خطاب به وزير ارشاد گفت: قطعا قيمت بالاي بليت‌ها متاثر از هزينه كلان كنسرت‌هاست و اگر با همت وزارت ارشاد بتوانيم قيمت سالن‌ها، پرداختي نيروي انتظامي و ... را كاهش دهيم، قطعا دليلي براي قيمت بالاي بليت و اعتراض مردم وجود ندارد هر چند كه با چنين وضعيتي هم ما شاهد استقبال گسترده تماشاگران بوديم.

مديرعامل خانه‌ي موسيقي در بخش بعدي سخنان خود، گفت: خانواده موسيقي با بيش از 150 هزار فعال، بار مالي براي دولت ندارد و اگر بودجه‌ي موسيقي را با ساير بخش‌ها مقايسه كنيم، متوجه اين جفا نسبت به هنرمندان عرصه‌ي موسيقي مي‌شويم.

وي همچنين با اشاره به انتشار آثاري موسيقايي توسط نهادهاي مختلف، گفت: گاهي در جامعه شاهد ظهور و انتشار آثاري هستيم كه جامعه موسيقي آن‌ها را قبول ندارد و خانه موسيقي هم آن‌را نمي‌پذيرد، ولي با ناهماهنگي موجود نهادهاي ديگر اين كارها پخش و عرصه مي‌شود و اين دوگانگي باعث تناقض مي‌شود.

او اعلام كرد كه خانه موسيقي نسبت به اين اتفاق موضع گيري خواهد كرد و اطلاعيه دفتر موسيقي را مورد حمايت قرار مي‌دهد.

اهل تئاتر:

به گزارش ايسنا، در بخش پاياني اين مراسم، حسين پارسايي - مدير كل اداره هنرهاي نمايشي - نيز گفت: فارغ از تنگناهاي مالي كه وجود دارد، خانواده‌ي تئاتر دستاوردهاي موفق خود را كه متاثر از حركت جمعي هنرمندان اين حوزه است به‌نمايش گذاشت.

وي اضافه كرد: همراهي و هم‌دلي هنرمندان بزرگ تئاتر در تمام سطوح از تهران تا شهرستان، حرارت خاصي را در توليد آثار نمايشي ايجاد كرد كه دغدغه‌هاي نظام فرهنگي و مطالبات مردمي در حوزه‌ي نمايش را برآرده كرده است.

پارسايي تصريح كرد: بيش از 500 اجراي عمومي در سطح تهران و شهرستان، پرهيز از هرگونه شتاب‌زدگي و جشنواره‌زدگي، هويت بخشي تالارهاي نمايشي، توجه به مضامين ملي و مذهبي و همراهي مقام وزارت و معاونت، در تقويت اين آثار حركت كاروان نمايش را بيش از پيش شتابان كرده است.

او خطاب به وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به استقبال و تقاضاي بالاي هنرمندان تئاتر، عنوان كرد: اين اشتياق به قدري بالاست كه اين تعداد تالارهاي نمايشي پاسخ‌گوي اين نياز نيست و بسياري از گروه‌ها حتا دو سال در انتظار اجراي عمومي هستند، لذا اميدواريم كه توسعه فضاهاي نمايشي پيش از قبل مورد توجه قرار بگيرد و در كنار آن به تغيير كاربري برخي از سالن‌هاي نمايشي نيز كه بدون استفاده هستند توجه شود.

وي اظهار اميدواري كرد: كه به‌زودي انجمن هنرهاي نمايشي ايران بعد از فراز و نشيب‌هاي بسيار راه اندازي شود.

انتهاي پيام

  • چهارشنبه/ ۴ مهر ۱۳۸۶ / ۱۲:۳۵
  • دسته‌بندی: علمی2
  • کد خبر: 8607-02315
  • خبرنگار :