سردار محمد کرميراد از يادگاران هشت سال دفاع مقدس جمهوري اسلامي است که در طول اين دوران در قسمتهاي مختلف جبهه و جنگ حضور و در اين مدت در پستهايي از جمله فرمانده قرارگاه رمضان، فرمانده لشکر اميرالمومنين(ع)، فرمانده تيپ نبياکرم(ص) و چندين ديگر خدمت كرده است.
وي که داراي دکتري علوم استراتژيک از دانشگاه امام حسين (ع)است بعد از اتمام جنگ نيز در مناصب مختلفي خدمت کرده که آخرين آنها مسئوليت پژوهشکده علوم دفاعي و رييس مرکز مطالعات و تحقيقات جنگ سپاه بوده است.
در هفته دفاعمقدس فرصتي دست داد تا در خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه کرمانشاه، در گفتوگويي سه ساعته مسائل مختلف اين دوران غرورآفرين را با اين يادگار سالهاي حماسه و دلاوري به بحث بنشينيم.
چرايي اصلي تحميل جنگ به ايران را بايد در پيروزي انقلاب اسلامي و به خطر افتادن منافع هر دو بلوک غرب و شرق دانست
اين فرمانده دوران دفاع مقدس با گراميداشت ياد و خاطره شهداي هشت سال دفاع مقدس و امام شهداء از اين دوران به عنوان يکي از افتخارات بزرگ ملت ايران ياد کرد و بر لزوم پاسداشت هر چه با شکوهتر اين ايام و گراميداشت ياد خاطره رشادت رزمندگان اسلام تاکيد کرد.
وي گفت: بايد ناگفتههاي جنگ براي نسل جوان امروز بازگو شود تا هيچ ابهامي در اذهان باقي نماند، چرا که اين دوران از پرافتخارترين روزهاي تاريخي اين کشور است.
رييس سابق پژوهشکده علوم دفاعي، در بررسي چرايي جنگ تحميلي هشت ساله بر عليه ايران، مهمترين عامل تعيين کننده در اين خصوص را پيروزي انقلاب اسلامي در بهمن سال 1357 دانست و اظهار داشت: پيروزي انقلاب اسلامي با محوريت روحانيت و رهبري خميني کبير(ره) نقطه آغازين و حرکت تحولزاي بسيار مهمي در سطح دنيا بود.
وي گفت: طبيعي است در شرايطي که بعد از جنگ جهاني دوم نظام دوقطبي در روابط بينالملل حاکم شده بود و هر يک از بلوکهاي اين دو قطب و کشورهاي اقماري آنها در رقابت تسليحاتي و مقابله با سياستهاي يکديگر قرار داشتند، ايجاد يک انقلاب در هر نقطهاي از جهان ميبايست در حمايت يک بلوک و در تعارض با طرف مقابل ميبود، که انقلاب اسلامي ايران اين ساختار را شکست.
سردار كرميراد از دوران دفاع مقدس به عنوان يک واقعه منحصر به فرد در تاريخ انقلابهاي جهان ياد و تصريح کرد: انقلاب اسلامي با هدايت امام راحل و تلاش اقشار مختلف مردم انقلابي توانست رژيم ستمگر شاهنشاهي را در ايران سرنگون کرده و با سردادن شعارهايي چون "استقلال، آزادي، جمهوري اسلامي" و "نه شرقي نه غربي جمهوري اسلامي " در شرايط آن ايام، علاوه بر اعلام ايستادگي و اتکا به خود، موجب شکلگيري بارقههاي اميد براي مسلمانان جهان و بسياري از کشورها شود که بروز برخي حرکتهاي ولو کوچک به تبع تحولات انقلاب ايران در اين کشورها موجب نگراني شديدي براي حاکمان مستکبر آن زمان و سردمداران آنها به واسطه صدور انقلاب اسلامي شد.
رييس سابق پژوهشکده علوم دفاعي سپاه پاسداران، سقوط رژيم شاهنشاهي پهلوي به دست انقلابيون ايراني را عاملي براي ايجاد خلاء در اين منطقه استراتژيک خاورميانه ارزيابي و يکي ديگر از ريشههاي احساس خطر آمريکا و شوروي از انقلاب اسلامي را در اين مقوله مورد ارزيابي قرار داد.
کرميراد گفت: ايران در سالهاي پاياني حکومت محمدرضا پهلوي بر اساس سياست دو ستوني (ايران و عربستان) نيکسون و کسينجر به عنوان ژاندارم منطقه به ايفاي نقش در حمايت از منافع غرب مي پرداخت که اين کار علاوه بر ايجاد منافع گسترده براي آمريکاييها، مستلزم تجهيز هرچه بيشتر ايران به لحاظ تسليحاتي از سوي آنها نيز بود.
وي با بيان اينکه ايران در نقش ژاندارمي خود در زمان پهلوي علاوه بر وظيفه سودرساني به کمپانيهاي بزرگ توليد سلاح در آمريکا وظيفه مقابله با بلوک شرق ( شوروي سابق) و کشورهاي اقماري آن را نيز به عهده داشت، تصريح کرد: تمايلات شخصي محمدرضا به آمريکاييها نيز عاملي در تقويت اين سياست بود که منجر به ايجاد منافع کلاني براي آمريکاييها در ايران شده بود و از سويي نيز با غارت منابع نفتي ايران همراه بود.
وي گفت: در مورد شوروي سابق نيز با توجه به آرزوي ديرينه آنها براي اتصال به جهان آن روز به واسطه دستيابي به آبهاي گرم خليج فارس، ايران از اهميت بالايي برخوردار بود و لذا فروپاشي نظام شاهنشاهي و پيروزي انقلاب اسلامي موازنه قدرت در منطقه را بر هم زد.
آزمون اغلب توطئهها براي سرنگوني انقلابي که منافع غرب را با تهديد مواجه کرده بود
رييس سابق مرکز مطالعات و تحقيقات جنگ سپاه، ترس غرب از به خطر افتادن امنيت اسرائيل به واسطه قوت گرفتن بحث بنيادگرايي اسلامي را از ديگر دلايل هراس دو بلوک غرب و شرق از پيروزي انقلاب ايران برشمرد و اظهار داشت: با در نظر گرفتن همه اين عوامل غرب به خصوص آمريکا که استراتژي بلندمدت خود در ايران و خاورميانه را به واسطه پيروزي انقلاب اسلامي شکست خورده ميديد، بعد از مدت کوتاهي از روي کار آمدن انقلابيون شروع به راه انداختن انواع توطئهها و دسيسهها براي سرنگوني اين نظام نوپا کرد که ايجاد درگيريهاي قومي با طرح مسائلي از جمله خلق عرب و تجهيز آنها با حمايت علني رژيم عراق، خلق کرد با ايجاد ناامني از ابتداي انقلاب در کردستان، مهاباد و پاوه، خلق ترکمن، خلق بلوچ، غائله آمل، طرح کودتا، ترور شخصيتها، بمبگذاري، آتش زدن خرمن کشاورزان،حمله به طبس و دهها مساله ديگر در اين راستا صورت گرفت.
کرميراد خاطر نشان کرد: با اين که همه اين توطئهها با وجود نوپا بودن انقلاب يکي پس از ديگري برملا و نقشه بر آب ميشد، ولي وقوع يکي از آنها در هر کشوري براي سرنگوني آن کفايت ميکرد.
وي در خصوص دلايل عدم کارآيي توطئهها در سرنگوني نظام نوپاي اسلامي در قبل از شروع جنگ، مقاومت مردم، تعهد، دلسوزي، عشق و علاقه آنها به قرآن، مذهب، انقلاب، نظام و رهبري را از دلايل آن ذکر و خاطرنشان کرد: در قبل از انقلاب اسلامي ملت ايران طعم تلخ برخورد با مسائل مذهبي و روند دينزدايي در حکومت پهلوي را چشيده بودند؛بنابراين صبورانه و مقاوم با همه سختيها جنگيده و در برابر همه آنها مانند کوه مقاومت كردند.
اين فرمانده دوران دفاع مقدس در ادامه به عکسالعمل شوروي سابق در بعد از پيروزي انقلاب اسلامي اشاره کرد و گفت: شوروي به عنوان سردمدار گروه شرق در واکنش به انقلاب اسلامي با ادعاي حمايت از دولت کمونيستي افغانستان بلافاصله ارتش سرخ را وارد اين کشور کرد، در حالي که اصلي ترين دغدغه آنها نيز بحث صدور انقلاب بود چرا که آواي پيروزي انقلاب ايران در بسياري از کشورهاي آسياي ميانه که جمعيتي بالغ بر 70 ميليون مسلمان را شامل ميشدند، پيچيده و موجبات نگراني و هراس شديد روسها را باعث گرديده بود.
وي افزود: از طرفي نيز شاکله حکومت اسلامي را دين اسلام تشکيل ميداد و انقلاب نيز با اين نام معرفي شده بود، در حاليکه کمونيستهاي شوروي بر اساس آموزههاي خود دين را افيون جامعه معرفي ميکردند؛بنابريان از اين جنبه نيز با آن به مخالفت برخاستند.
وي گفت:در مجموع پيروزي انقلاب اسلامي به لحاظ تاثيرات بينالمللي و منطقهاي موجبات نگراني و هراس دو بلوک شرق و غرب و نگراني سران حکومتهاي منطقهاي به واسطه پيشرفت و صدور انقلاب را فراهم آورده بود.
تحميل جنگ بر ايران اولين نقطه تلاقي غرب و شرق
سردار محمد کرميراد در ادامه گفتوگوي خود با ايسنا در خصوص نحوه آغاز جنگ و تحريک صدام در حمله به ايران گفت: براي آغاز جنگ براي اولين بار يک اتفاق نامبارک در تلاقي نقطهنظر غرب و شرق (نظام دو قطبي آن زمان) صورت گرفت و آن چيزي جز اجماع آنها در مقابله با انقلاب اسلامي از طريق تحميل جنگ بر عليه اين نظام نبود.
وي افزود: دو قدرت آمريکا و شوروي که از بعد از جنگ جهاني دوم در تمامي عرصه در حال رقابت و ستيز با يکديگر بودند، براي اولين بار در مورد تجهيز و تحريک صدام و نابودي نظام جمهوري اسلامي به وحدت و همگرايي رسيدند چرا که در واقع انقلاب ما منافع هر دوي آنها را با خطر مواجه ساخته بود.
فرمانده قرارگاه رمضان در دوران دفاعمقدس با اشاره به روحيات شخصي صدام در جاهطلبي،زياده خواهي، جنگستيزي و تجاوزگري اظهار داشت: رژيم عراق با توجه به پايان ژندارمي ايران در منطقه از خلاء موجود بهره جست و با نزديک کردن مواضع خود به غرب و در پيش گرفتن رويکرد سياسي جديد از آن به عنوان يک فرصت استثنايي استفاده و به فکر تجاوز به ايران اسلامي و به اصطلاح پر کردن خلاء موجود در تامين منافع غرب در منطقه شد.
کرميراد ادامه داد: صدام همزمان با شکست توطئههاي غرب در ايران با چراغ سبز دو بلوک شرق و غرب و با کمک مالي و تسهيلاتي آنها شروع به تجهيز خود و تدارک حمله به ايران شد و در نهايت با زير پا گذاشتن معاهدات بينالمللي در حالي که کمتر از 20 ماه از پيروزي انقلاب سپري شده بود در 31 شهريورسال 59 به ايران اسلامي حملهور شد.
حمله عراق به ايران نقض آشکار معاهدات بينالمللي و سکوت مجامع جهاني
اين پژوهشگر و تحليلگر مسائل جنگ در ادامه با اشاره به نقض قرارداد 1975 الجزاير در حمله عراق به ايران تصريح کرد: شخص صدام با طرح اين ادعا که اين قرارداد در زمان ضعف به عراق تحميل شده آن را به طور يک طرفه نقض کرد و با 18 لشکر و 20 تيپ مستقل به ايران حملهور شد.
وي افزود: صدام علاوه بر طمع پر کردن خلاء ژاندارم منطقه و مدافع منافع غرب شدن،با طرح شعارهاي پان عربيسم از خلا وجودي يک رهبر ناسيوناليست مانند جمال عبدالناصر استفاده کرد و داعيه رهبري امت عرب را نيز بر سر زبانها انداخت.
كرميراد با اشاره به تأکيدات موجود در منشور حزب بعث عراق در خصوص دفاع از کشورهاي عربي، شاهد اين مسئله را در تاکيد صدام در ديدار "ابراهيم يزدي" وزير خارجه وقت ايران در هاوانا و اصرار وي بر حقانيت امارات متحده عربي در مورد حاکميت جزاير سه گانه ذکر و تصريح کرد: در اسناد تاريخي و گفتههاي صدام و ساير سردمداران عراقي بارها دفاع از امت عرب قابل مشاهده است که در راستاي معرفي صدام به عنوان رهبريت اعراب مطرح مي شد.
فرمانده اسبق لشکر اميرالمومنين (ع) گفت: در آن ايام صدام موازنه قدرت را به نفع خود ميديد، چرا که علاوه بر حمايت تام و کمال دو بلوک شرق و غرب از خود، ارتش ايران را در جايگاه ضعف و با توجه به درگيريهاي داخلي ايران نيرويي را در مقابل خويش نميديد ضمن آنکه متاسفانه مسؤولان وقت آن روز نيز از جمله بنيصدر به عنوان فرمانده کل قوا تحليل درستي از تهديد دشمن نداشت و در حق اين ملت دائما خيانت ميکرد.
همه اسناد موجود دلالت بر عدم آمادگي دفاعي ايران در زمان حمله عراق دارد
رييس سابق مرکز مطالعات و تحقيقات جنگ سپاه با تاکيد بر اين که ايران اسلامي عليرغم تهديد منفي دشمن در اين زمينه، هيچ گونه آمادگي دفاعي در آغاز جنگ نداشت، اظهار داشت:برخلاف آنچه که در تبليغات مسموم صدام به دنيا در مورد اين که ايران آغازکننده جنگ بود مشاهده ميشود، شواهد و قرائن و اسناد موجود حاکي از مسائلي خلاف اين ادعاست.
سردار کرميراد در ادامه گفتوگوي خود با ايسنا منطقه کرمانشاه، با بيان اينکه برژنسکي وزير خارجه آمريکا در تيرماه 1359 در مرز اردن چراغ سبز را به عراق براي حمله به ايران نشان داد،تصريح کرد: جنگ توسط صدام و با هدف براندازي نظام مقدس جمهوري اسلامي بر ما تحميل شد.
محور غرب هدف اصلي عراق در نفوذ به ميهن اسلامي
وي با تاکيد بر اهميت محور غرب در تحقق استراتژي عراق در حمله به ايران، استفاده از دهليز بغداد، خانقين،خسروي، قصرشيرين، کرمانشاه و همدان براي رسيدن به تهران را اصليترين محور مدنظر رژيم بعث در راستاي تحقق هدف براندازي نظام جمهوري اسلامي در آغاز جنگ دانست و افزود: در ابتداي جنگ هدف و محور اصلي عراق در نفوذ به ميهن اسلامي در منطقه غرب بود که با رشادت و ايستادگي معدود رزمندگان اسلام مستقر در اين مرز و مردم بومي منطقه که در حراست از مرزها خللي به خود راه نداند، جلو آنها در مراحل اوليه سد شد که متأسفانه در تحليلها کمتر به آن توجه ميشود.
وي ادامه داد: به واسطه مقاومتهاي صورت گرفته صدامي که در ابتدا ادعاي فتح پنج روزه تهران را سر ميداد، از اين محور نااميد و تمرکز خود را بيشتر به جنوب متوجه ساخت و ما شاهد بوديم که با توجه به اهميت محور غرب در پايان جنگ نيز با تجهيز و حمايت منافقين همان هدف براندازانه را از اين محور دنبال کرد که با لطف خداوند در اين زمينه نيز ناکام ماند.
وي علاوه بر براندازي نظام،تجزيه ايران را از ديگر اهداف استراتژي صدام در حمله به کشور ايران ذکر و تصريح کرد:بعد از ناکامي اوليه نيروهاي عراق در پيشروي از غرب به عنوان اصليترين محور آنها در براندازي نظام توجه آنها به جنوب متمرکز شد و در اين بخش به استناد اظهارات فرماندهان عراق در مدت دو يا سه روز 80 کيلومتر پيشروي و تا دروازهاي شهر اهواز جلو آمدند،اما در اين نقطه نيز با مقاومت مردم روبرو شدند.
وي افزود:صدام که در آن روزها داعيه رهبري اعراب را داشت با هدف جداسازي استان خوزستان و نامگذاري عربستان بر آن قصد داشت با طرح اين ادعا که اين منطقه متعلق به اعراب است،آن را به عنوان يکي از استانهاي جديد عراق معرفي کند.
وي تصريح کرد: صدام در اين بين علاوه بر آنکه چشم طمعي نيز به منابع عظيم نفتي اين بخش از ميهن اسلامي دوخته بود،سعي داشت تا ضعف ژئوپولوتيکي خود را در دستيابي به آبهاي گرم مرتفع سازد.
اولين مقاومتها
سردار محمد کرميراد در ادامه گفتوگو با خبرنگار فرهنگ و حماسه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه کرمانشاه، به تشريح مسائل روزهاي آغازين جنگ در استان کرمانشاه پرداخت و گفت: عراقيها در 31 شهريور با عبور از مرزهاي رسمي از سمت خسروي،قصرشيرين،سرپل ذهاب، گيلانغرب،نفتشهر و سومار يورش خود به ايران را آغاز کرده و با شکست مقاومتهاي اوليه پس از تصرف کامل قصرشيرين به سرپل ذهاب و از سمت ديگر تا دروازههاي شهر گيلانغرب پيشروي كردند.
وي با بينظير خواندن ملت ايران در خلق حماسههاي دفاع مقدس و با اشاره به از خودگذشتگي، دلاوري و رشادت مردم اين ديار اظهار داشت: در آن ايام خبر حمله عراقيها در کرمانشاه پيچيد و در کمترين فرصت تعداد زيادي از مردم اين شهر در مقابل استانداري سابق تجمع کردند و تنها درخواست آنها دريافت سلاح و اعزام به منطقه براي دفاع بود.
رييس سابق مرکز مطالعات و تحقيقات جنگ سپاه، با بيان اين که امکان يافتن نمونهاي از چنين لحظه هايي را در هيچ کشوري از دنيا نميتوان مشاهده کرد، افزود: در آن روز و روزهاي بعد، موج عظيم نيروهاي مردمي از پير و جوان، محصل و دانشجو ، روحاني و بازاري و عشاير غيور منطقه غرب براي جانفشاني در راه دفاع از اسلام و انقلاب قابل مشاهده بود که بايد براي هميشه در يادها باقي بماند.
وي، با گراميداشت ياد و خاطره چهارمين شهيد محراب گفت: در آن روز آيتالله شهيد اشرفي اصفهاني که به عنوان نماينده حضرت امام خميني (ره) در استان حضور داشت، با حضور در خيل جمعيت حاضر در مقابل استانداري کرمانشاه از مردم خواست که با هر وسيله و سلاحي که در اختيار دارند به جبههها اعزام و به دفاع از کشور بپردازند که بعد از آن شاهد حضور گسترده مردم استان در اين عرصه بوديم و مقاومت و دفاع اوليه به اين صورت شکل گرفت.
کرميراد، با اشاره به نقش مؤثر خلبانان هوانيروز کرمانشاه در دفاع اوليه از ايران اسلامي و گراميداشت ياد شهداي اين نيرو از جمله شهيدان شيرودي، کشوري، شمشاديان و کاوياني افزود: در کند کردن روند پيشروي دشمن در جبهه غرب، خلبانان هوانيروز نقش ارزندهاي را ايفا کردند و با انجام پروازهاي مختلف و هدف قراردادن ادوات دشمن سهم به سزايي را در اين مقطع از جنگ و ادامه آن به منصه ظهور رساندند.
اين فرمانده دوران دفاع مقدس با اشاره به حضور خود در ساعات اوليه حضور نيروهاي عراق در شهرهاي مرزي استان کرمانشاه، گفت: زماني که ما به نزديک شهر سرپل ذهاب رسيديم، تانکهاي عراقي داخل شهر بودند و به صورت مستقيم مراکز مهم و اداري شهرستان را مورد هدف قرار ميدادند و اين شهر را به ويرانهاي تبديل کردند که در اين بين به مردم بومي منطقه اعم از زن و کودک و پيرمرد و پيرزن نيز رحم نميکردند.
وي تصريح کرد: مقاومتها عليرغم اقل امکانات و تسليحات ممکن شکل گرفت، اما اين واقعيتي بود که ما آمادگي جنگ نداشتيم و بدون هيچ سازماندهي خاصي در مقابل دشمن تا بن دندان مسلح ايستاديم.
دفاع ما در اقل امکانات ولي با همت بالا انجام شد
فرمانده لشکر اميرالمومنين (ع)در دوران دفاع مقدس افزود: بعد از 16 روز مقاومت در منطقه "کوره موش" سرپل ذهاب يک قبضه توپ ارتش در پشت سر ما مستقر و موجب ايجاد شور و شعفي غيرقابل مثال در بين رزمندگان شد و با اضافه شدن پشتيباني توپخانه در روزهاي بعد نيروهاي اسلام بيش از پيش روحيه گرفته و بعد از مدتي توانستند با صفآرايي سازماندهي شده در مقابل دشمن، به تدريج به فکر بيرون راندن آنها از خاک ميهن اسلامي شده و اين کار را انجام دادند.
وي گفت: بعد از مدتي که صدام اهداف اوليه خود را غيرقابل دسترس ديد در حالي که ما از ضعف رسانهاي در رنج بوديم، شروع به دروغپردازي و عمليات رواني کرد و مجددا اتهام شروع جنگ را به ايران نسبت داد.
كرمي راد در مورد عکسالعمل سازمان ملل متحد و ديگر مجامع بينالمللي در اين مورد با تاکيد بر عملکرد ضعيف آنها در اين زمينه اظهار داشت: به همين شکل که در حال حاضر سازمان ملل تحت سيطره و نفوذ سردمداران زورگوي جهان قرار دارد و به دروغ و اجبار در حال غيرقانوني نشان دادن فعاليتهاي صلحآميز هستهاي در مورد جمهوري اسلامي است، در زمان جنگ نيز موضعگيري اين مجامع به جاي آنکه بر اساس منشور ملل در محکوم کردن متجاوز و برخورد با آن باشد محدود به درخواست از دو طرف براي آتش بس و رفع مخاصمه ميشد.
وي ادامه داد: زماني که بعد از جنگ با ايران، صدام به کويت حمله ور شد (يعني همان چيزي که امام راحل به جهت دارا بودن ديد وسيع، کشورهاي منطقه را بارها نسبت به آن هشدار داده بود) 29 کشور از جمله خود کشورهاي عربي منطقه متحد شدند که عراق را از کويت بيرون کنند، در حالي که در جنگ تحميل شده از سوي عراق به ايران به جز حمايت معنوي چند کشور انقلابي همه بر عليه ما بودند، اما اين ملت با امداد الهي و همت مردان و زنان بزرگ خود مانند کوه ايستاد و پيروز شد.
کرميراد گفت: در جريان جنگ، گروههاي ميانجيگر زيادي براي حل و فصل موضوع جنگ آمدند، اما متأسفانه در موضعگيريهاي مغرضانه خود هيچ يک حق را به ما نميدادند و اين در حالي بود که بنا به تأکيد امام خميني (ره)، ما در اين راه چهار شرط؛ تعيين متجاوز، برگشت آوارهها به مناطق خود، بازگشت نيروهاي مسلح به سرحدات مرزي و تنبيه متجاوز را هميشه مورد تاکيد قرار ميداديم و تا آخر نيز بر موضع خود ايستاديم.
تقدس دوران دفاع مقدس در عاشورايي جنگيدن رزمندگان اسلام بود
رييس سابق پژوهشکده علوم دفاعي سپاه در ادامه، عاشورايي جنگيدن رزمندگان اسلام را الهام گرفته از مکتب امام حسين (ع) و دليلي براي مقدس ناميدن دفاع هشت ساله مردم ايران دانست و با اشاره به حمايتهاي مالي، انساني، تسليحاتي و سياسي بيشتر کشورهاي دنيا از رژيم عراق در طول جنگ با ايران گفت: بسياري از تجهيزات و تسليحاتي که از سوي حاميان صدام در اختيار او قرار ميگرفت، جزو پيشرفتهترين و به روزترين سلاحهاي آن زمان بود و اين حمايت در طول جنگ استمرار داشت.
حمايت تام و کمال از عراق؛ انواع تحريمها عليه ايران
وي با تأکيد بر اين که در جنگ عراق عليه ايران دنيا از صدام پشتيباني ميکرد، اظهار داشت: همه يکصدا و متحد شده بودند تا ايران پيروز نشود و انقلاب اسلامي سرکوب گردد و در اين هدف شوم خود لحظهاي از پاي ننشستند،اما با وجود ميل باطني آنها نه تنها جنگ با آنچه ما ميخواستيم به پايان رسيد، بلکه امروز ايران اسلامي در اقتدار کامل به عنوان يک الگو براي کشورهاي مسلمان و انقلابي جهان مطرح است.
وي تصريح کرد: در زماني که عراق در معرض انواع حمايتها قرار داشت، نظام جمهوري اسلامي با انواع تحريمها مواجه بود و در اين زمينه حتي به کشورهاي آسياي شرقي نيز جهت فروش لاستيک لودر و سيم خاردار به ما فشار وار ميشد و از اين کار نيز ممانعت به عمل ميآمد.
اين پژوهشگر و استاد دانشگاه افزود: اعمال فشار در موضوعات مختلف به ايران تنها به اين جهت بود که صدام با شکست مواجه نشود،چرا که شکست صدام در جنگ به معناي شکست استراتژي دو قدرت آمريکا و شوروي به عنوان ابرقدرتهاي آن روزها و به وجود آمدن قطب جديدي با محوريت اسلام ناب محمدي (ص) در ايران بود.
تحريم ايران در جنگ عاملي براي ايستادن بر روي پاي خود و کسب افتخارات امروز
وي با اشاره به پايين نگه داشتن قيمت نفت براي ضربه زدن هر چه بيشتر به ايران اسلامي و کاهش قدرت خريد کشور در طول دوران جنگ از سوي کشورهاي استکباري، خاطرنشان كرد: عليرغم اين که با وجود همه مشکلات و تحمل مردم سختيهاي مربوط به تحريمها از جمله بمباران مراکز اقتصادي، جنگ شهرها و جنگ نفتکشها سپري شد، اما مهمترين نکته مثبت آن اين بود که باعث شد ملت ايران و نيروهاي مسلح ما بر روي پاي خود بايستند.
کرميراد ايستادگي، مقاومت و خودباوري را از مهمترين دستاوردهاي دوران دفاع مقدس برشمرد و افزود: رزمندگان در زمان جنگ به دليل کمبود تجهيزات و سلاح، تاکتيکهاي مختلفي براي از کار انداختن آتش دشمن و گرفتن غنيمت هرچه بيشتر را به کار ميگرفتند که اغلب با انجام تک در شب و يا حمله به عمق مواضع دشمن و از کار انداختن آتش عقبه آن همراه بود.
وي با بيان اين که دنيا در طول جنگ از فروش ادوات و تسليحات به ما خودداري ميکرد،گفت:در جنگ بخش اعظمي از تجهيزات و تسليحات لازم نيروهاي خودي به واسطه غنيمت گرفتن آنها از دشمن در عملياتهاي بزرگ به دست ميآمد که به طور مثال ادوات زرهي لشکر 27 مکانيزه حضرت رسول (ص)، لشکر هشت زرهي نجف و بسياري ديگر از يگانها از اين راه تامين ميشد.
طراحي عملياتهاي بزرگ رزمندگان، حيرت بزرگان جنگ دنيا را به همراه داشت
فرمانده لشکر اميرالمومنين(ع) در دوران دفاع مقدس، طراحي عملياتهاي صورت گرفته از سوي سپاه اسلام در طول جنگ را خارقالعاده خواند و با اشاره به عمليات والفجر هشت گفت: آزادي "فاو" باعث شد بسياري از تئورسينهاي بزرگ نظامي دنيا انگشت حيرت به دهان گرفته و تا مدتها از بزرگي کار رزمندگان اسلام در شگفتي و تعجب باشند.
وي ادامه داد: دوران دفاع مقدس مملو از اقدامات بينظيري است که عملي شدن آنها تنها با اتکا به خداوند و رسيدن به مراتب بالاي ايمان امکان پذير بود که درمجموع اين اقدامات بود که با انجام عملياتهاي موفق در دوران دفاع مقدس رزمندگان توانستند معادلات نظامي دنيا را به هم زده و از اين ميدان بزرگ سربلند خارج شوند.
رييس سابق پژوهشکده علوم دفاعي، با اشاره به تحولات پايان جنگ و قبول قطعنامه از سوي جمهوري اسلامي ايران، گفت: بعد از قبول قطعنامه نيز صدام افلغي دست از خصومت برنداشت و حمله گسترده اي را در جبهههاي جنوب و غرب کشور آغاز کرد و در ادامه نيز با تحريک، تجهيز و پشتيباني کامل از منافقين،آنها را به داخل خاک کشور ايران اسلامي هدايت کرد که اين بار نيز عنايت حق تعالي شامل حال مردم ايران شد و سيل خروشان ملت "مرصاد" را خلق کرد.
وي اظهارداشت: استکبار جهاني، صداميان و منافقين کوردل در اين مقطع نيز با اين تصور خام که مردم از جنگ خسته شدهاند، يورش به خاک ايران را در دستور کار خود قرار دادند و اين بار نيز ملت به فرمان ولي امر خود چنان حضوري در جبههها از خود به نمايش گذاشتند که در هيچ نوشتاري قابل توصيف نيست و در نهايت اين توطئه آنها نيز خنثي شد.
اقتدار امروز ايران اسلامي از برکت دفاع مقدس است
اين مدرس دانشگاه از دفاع مقدس به عنوان يک فتح عظيم ياد کرد و با اشاره به اثرات داخلي و خارجي اين پيروزي گفت: بزرگترين افتخار اين دوران اين بود که اين ملت براي اولين بار در طول تاريخ در جنگ با يک کشور بيگانه حتي اجازه جدا شدن يک وجب از خاک ميهن را به دشمن نداد و ما امروز به اين مفتخريم و به خود ميباليم.
وي، خودباوري را مهمترين رهاورد داخلي دفاع مقدس دانست و پيشرفتهاي فعلي کشور در عرصه هاي علمي، فني و تکنولوژيک را در اين راستا مورد ارزيابي قرار داد.
کرمي راد تصريح کرد: امروز ما علاوه بر اين که در بخش داخلي کشور در تمام زمينهها خودکفا شدهايم و روي پاي خود ايستادهايم در بخش هاي علوم نوين نيز حرفي براي گفتن داشته و مدعي هستيم و همه اينها از برکت دفاع مقدس است.
وي ساخت انواع موشکهاي دوربرد، تانک، نفربر، بالگرد، هواپيماهاي جنگي، مهمات مدرن و ساير تجهيزات و ادوات دفاعي را از افتخارات بزرگ ايران در بخش دفاعي دانست و افزود: با توجه به پيشرفتها و توسعه تکنولوژي دفاعي کشور، امروز ايران اسلامي جزو قدرتمندترين کشورهاي خاورميانه به لحاظ نظامي است.
كرميراد، وجود دو ساختار ارتش و سپاه در نيروهاي مسلح را يک نقطه قوت عنوان و خاطرنشان کرد: هر يک از اين نيروها با مأموريت مشخص و به عنوان بازوان رهبر در آمادگي کامل جهت اجراي سياستهاي دفاعي کشور ايران اسلامي هستند.
وي با اشاره به توفيقات علمي کشور در بحث دستيابي به چرخه سوخت هستهاي به همت جوانان غيور اين مرز و بوم، قوت و قدرت امروز نيروهاي مسلح را عاملي بازدارنده براي اين موضوع حياتي دانست و اظهار داشت: خوشبختانه امروز با درايت رهبري و دقت نظر تيم مذاکره کننده، شوراي حکام به عنوان مرجع اصلي در بررسي پرونده هستهاي را در مقابل يک عمل انجام شده از مواضع اصولي خود قرار داديم.
كرميراد اظهار داشت: ما به فرموده رهبر و مقتداي خود تا زماني که جوانان باغيرت و دلير اين مرز و بوم را داريم،هيچ نيازي به سلاح هستهاي نخواهيم داشت و خوشبختانه امروز خود مراجع حقوقي ذيصلاح در اين موضوع نيز با بررسيهاي دقيق به اين نتيجه رسيدند که هدف ايران استفاده صلحآميز از دانش هستهاي است.
كرمي راد، الگو گرفتن نهضتهاي آزاديبخش جهان را از مهمترين اثرات بيروني دفاع مقدس در ايران اسلامي عنوان کرد و افزود: همه دنيا شاهد بود که حزبالله لبنان با الگو گرفتن از ايران اسلامي بعد از دوران دفاع مقدس چگونه با دست خالي ارتش مدعي اسرائيل را از جنوب لبنان بيرون کرد.
وي افزود: در مقاومت 33 روزه اخير نيروهاي حزبالله لبنان نيز شاهد نمايشي از ابعاد جنگ نامتقارن بوديم که توانست به ادعاي خود آنها چهارمين ارتش دنيا را به زانو درآورد و اين بزرگترين دستاورد براي ماست.
آمريكا از تعدي به ايران ميترسد
وي به تهديدات دشمنان اشاره كرد و افزود:آمريکا که با سناريوي از پيش تعيين شده خود و با خلق حادثه 11 سپتامبر به دو کشور افغانستان و عراق در خاورميانه لشکرکشي کرد و به زعم خود امروز در اطراف ايران اسلامي داراي پايگاه و مقر نظامي است، اما از تعدي به ايران وحشت دارد.
اين پژوهشگر علوم نظامي، نتيجه فرآيند سياست آمريکا در خاورميانه را همراه با شکست آنها ارزيابي کرد و گفت:ايران امروز با تجربه گرانقدر کسب شده از هشت سال دفاع مقدس، استقلال کامل در زمينه تجهيزات نظامي و دفاعي و اتکا به فرزندان غيور خود در بالاترين سطح آمادگي قرار دارد و با تمام قدرت پوزه هر متجاوزي را به خاک خواهد مالاند.
وي به آمريکاييها توصيه کرد: بهتر است هرچه زودتر از عراق خارج شده و حاکميت اين کشور را به مردم آن واگذار کنند.
انتهاي پيام