رضا ميركريمي گفت: امشب ضيافت جشني را برپا ميكنيم كه نه فقط براي برگزيدگان احتمالي جشن و براي پاسداشت زحمات كانديداها، بلكه به احترام سينماي ايران همه دور هم جمع شدهايم و جشن برگزار ميكنيم. بنابراين در انتهاي برگزاري اين جشنها همه برنده هستيم و من به همه تبريك ميگويم.
به گزارش خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، وي بهعنوان يك كارگردان كه موقتا در مديرعاملي خانه سينما حضور دارد، در ادامه، سخنانش را به اين نهاد صنفي متمركز كرد و گفت: از ابتداي حضورم در خانهي سينما با خود عهد كرده بودم، كمتر حرف بزنم. نميخواهم مثل برخي از مديران كه ميگويند، ويرانهي تحويل گرفتم يا بخواهم به رخ بكشم كه زندگي شخصي و خصوصيام به خطر افتاده بنابراين اين دو جمله كليشهي را مطرح نميكنم. چون قبل از من زحمات زيادي كشيده شده بود و در ادامهي راه، آبرو و عزت و سرمايهاي كه به هر كدام از ما داده شده است را سعي كرديم، سهمي از آن را براي كل سينما و حركت صنفي هزينه كنيم و فكر ميكنم هيات مديره با چنين تصوري اين مسئوليت را بر عهده گرفت.
مير كريمي گفت: قصد ندارم در اين مراسم بيلان كاري ارايه بدهم. چون اين سخنان در حوصلهي اين مراسم نيست. من معتقدم آنچه ميشود، حس كرد را نبايد مطرح كرد. اگر اتفاقي افتاده است، اعضا خودشان متوجه ميشوند و اگر اتفاقي نيفتاده است، قطعا با حرف زدن درست نميشود.
وي رويكرد هيات مديره را تدبيري توام با آرامش در اين مدت دانست و گفت: وقتي يك عدهي كوتاهتر از همه ميبينند، البته بلندتر از همه حرف ميزنند ما قصد كرديم وارد جريانات ژورناليستي آنها نشويم و صحه صدر را به عنوان دستور كار قرار داديم و هيات مديره از اين جهت بلند نظرانه سكوت و خويشتنداري كرده است. چون اميدوار است روزي فرا برسد كه اين دوستان متوجه باشند كه به حق يا ناحق كشتي كه در آن هستند را دارند سوراخ ميكنند.
وي در بخشي ديگر از سخنانش، يكي از اهداف هيات مديرهي خانهي سينما را ارايه تصويري به عنوان يك نهاد قدرتمند در نزد مسئولين در حوزهها ديگر دانست و گفت: فكر ميكنم در اين زمينه اين اعتماد سازي انجام شد و خيلي خوب هم انجام شد كه اين شخصيت صنفي مورد اعتماد قرار بگيرد و حمايتهاي ويژهاي از آنها انجام شود.
ميركريمي تاكيد كرد: هيچ صنفي قدرتمند نيست ،مگر در خانه يك وفاق و همدلي اتفاق بيافتد. ما سعي كرديم در اين مدت صنوف را فعال كنيم و در همين راستا آموزش صنفي، مراسم بزرگداشت برگزار كرديم كه به نظرم در اين زمينه اتفاقات خوبي افتاده است. از جمله تجمع29 خرداد ماه كه تجمع دفاع از حقوق سينمگران را برپا كرديم.
مديرعامل خانهي سينما به تمايز خانه سينما با ديگر تشكلات صنفي اشاره كرد و گفت: "هويت صنفي" در آن مترادف با "هويت ملي" است. به عنوان يك رسانه قدرتمند كه فرهنگ ساز است، هر حركت صنفي در
خانه سينما معناي ملي دارد و وظيفه اعضا بسيار خطير است، بنابراين مراقبت جدي ميطلبد.
وي به سخنان چندي قبل مقام معظم رهبري دربارهي مظلوميت فرهنگي اشاره كرد و گفت: از اين جمله تعابير زيادي ميتوان داشت و تصور بنده اين است كه مظلوميت فرهنگي واژهي معناداري است كه
هماكنون دچار آن هستيم. آن سياست و اقتصاد زدگي مفرط و به رسميت نشناختن جايگاه فرهنگ و بياعتنايي به اهالي اين حوزه، ميتواند بسياري از هزينهها را تحميل كند.
وي افزود: ما درون جامعهي خودمان ـ جامعهي سينمايي ـ هم مظلوم هستيم. چون اندكي از جامعهي ما تيريبونهاي در اختيار دارند كه شناسنامه بيروني جامعه سينمايي كشور شدهاند و خانوادهي متين سينما در حاشيه آن قرار گرفتند، كساني كه با هياهو به غير خودي بودن خودشان افتخار ميكنند.
مير كريمي گفت: به همان ميزان كه دستمايه قرار دادن بدبختي مردم و انعكاس آن درجشنوارههاي جهاني درست نيست، به همان ميزان بازي كردن با اعتقادات و باورهاي مردم و پايين آوردن آسمان روندي كه اين روزها دچارش هستيم، نامناسب است. اين افراط و تفريط سينماي ايران باعث شد، بدنه فهيم سينما به دليل بياعتمادي مظلوم واقع شوند. بنابراين كسي كه مورد اعتماد قرار نميگيرد، نميتواند كار خلاق انجام بدهد و حاصل اين بياعتمادي حاصلي جز مظلوميت، دخالت به جاي نظارت، مشاركت به جاي حمايت و بياعتمادي به هنرمندي كه جزو مهمي از جامعه است، نميتواند باشد.
وي خطاب به هنرمندان گفت: يكسال ماموريت خود را درخانهي سينما پشت سر گذاشتم و يكسال ديگر ماموريت داريم، اگر كوتاهي انجام شده است، سهوا يا در موارد ديگري چون منافع جمع مد نظر بوده است من پوزش ميخواهم. حلالمان كنيد.
ميركريمي اظهار اميدواري كرد: آنچه به عنوان آبرو براي سينما ميپسنديم، اتفاق بيافتد. كساني كه به دنبال حاشيه سازي هستند به عقل بيآيند.
مديرعامل خانهي سينما در پايان گفت: در مراسم روز سه شنبه فقط به خاطر سينماي ايران و عزت سينماي ايران بياييم و جشن بگيريم.
انتهاي پيام