اينكه امسال ايران هيچ اثري را براي ثبت در فهرست آثار جهاني ندارد، پس از سالها وقفهاي كه دليل آنرا شرايط بحراني و جنگي كشور عنوان ميشد، خسراني است كه بهواقع هيچگاه جبران نخواهد شد. دليل اين اتفاق در شرايطي كه كشور بحراني را در سطح كلان نداشت، به گفتهي برخي مسؤولان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، ارايهي ديرهنگام پروندهي ثبت قرهكليسا به يونسكو و تغيير و تحولهايي بود كه سال 1384 در سازمان رخ دادند و رد پرونده را در آن سال سبب شدند.
رييس پيشين سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري دربارهي رد پروندهي قرهكليسا، گفت: پروندهي قرهكليسا براي ثبت در فهرست ميراث جهاني پيشنهاد شد، اما چون در زمان مشخصشده ازسوي يونسكو نواقص پرونده رفع نشدند، ايران امسال اثري را براي ثبت در فهرست آثار جهاني نداشت.
حسين مرعشي در گفتوگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به اينكه بيستون در سال 1385 در فهرست ميراث جهاني ثبت شد و پروندهي قرهكليسا نيز يكسال پيش از آن ارايه شده بود، اظهار كرد: بهدليل كوتاهي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، ايران امسال اين فرصت را از دست داده است و اين كوتاهي به يكسال عقب افتادن ايران از سهميهي خود در ميراث جهاني منجر شد.
در اينباره، سرپرست دفتر بينالملل و سازمانهاي تخصصي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ـ محمدكاظم خلدينسب ـ و مدير كل دفتر ثبت آثار فرهنگي، تاريخي و طبيعي ـ حسينعلي وكيل ـ در پاسخ به اين پرسش كه به چه دلايلي ايران اين فرصت جهاني را از دست داد، اظهار بياطلاعي كردند!
انتهاي پيام