در ميزگرد ايسنا با عنوان " بررسي جايگاه وبلاگها در نمايشگاه رسانههاي ديجيتال و نرم افزارهاي چند رسانهاي "، انتقادهاي فعالان عرصهي وبلاگنويسي از نمايشگاه از جمله تعداد كم بازديدكنندگان، عدم حضور بخش بزرگي از جامعهي وبلاگنويسي در اين جشنواره و تلبيغات نامناسب مطرح شد و مسوولان جشنواره و نمايشگاه به اين انتقادها پاسخ دادند و گذاشتن سنگ بناي چنين جشنوارهاي را مهمترين نتيجهي برگزاري آن عنوان كردند.
به گزارش خبرنگار سرويس نگاهي به وبلاگهاي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين ميزگرد در غرفهي ايسنا، با حضور عماد هنر پرور، مدير اجرايي پرشين بلاگ، محمد كامبد، دبير همايش و جشنواره توسعه مجازي ايران ، عليرضا شيرازي، مدير بلاگفا، محمد رضا فخري، مدير پارسي بلاگ، حميد ضيايي پرور، پژوهشگر حوزهي وبلاگ، نيما اكبرپوروبلاگنويس و داور مسابقات مختلف وبلاگنويسي، رضا وليزاده، مدير سايت بازنگار، محمد صادق افراسيابي، مدير روابط عمومي جشنواره، عبداللهي، مشاور رسانهاي روابط عمومي، مصطفي حريري مسوول كميتهي سايتها و وبلاگها و مجتبي طالبي دبير بخش وبلاگ جشنواره رسانههاي ديجيتال از سوي اين خبرگزاري برگزار شد.
مدير اجرايي پرشين بلاگ:
بازديد كنندگان جشنواره كم، اما شركت كنندگان بسيار مشتاق هستند
به گزارش ايسنا درابتداي اين نشست عماد هنرپرور، مدير اجرايي پرشين بلاگ توجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به بحث وبلاگها را مثبت ارزيابي كرد و اظهار داشت:«البته وبلاگها، با برگزاري جشنوارهي وبلاگ فارسي در گذشته، مدت زيادي است كه به رسميت شناخته شده، اما توجه وزارت ارشاد نيز ميتواند در اين راستا مثبت باشد.»
وي افزود: «بازديد كنندگان جشنواره كم، اما شركت كنندگان بسيار مشتاق هستند، به نظر ميرسد دليل استقبال كم، تبليغات نامناسب بوده است و بيشك اطلاع رساني بهتر، باعث افزايش بازديد كنندگان ميشد، چرا كه وبلاگ جذابيتهاي خاص خود را براي مخاطب دارد.»
دبير همايش و جشنواره توسعه مجازي ايران:
تبليغات جشنواره كليشهاي بود و جذابيت خاصي براي كاربران ايجاد نكرد
در ادامهي اين نشست محمد كامبد، در ارزيابي بخش وبلاگ جشنواره رسانههاي ديجيتال، گفت: «وبلاگنويسي يكي از موضوعاتي است كه وب فارسي هميشه به آن افتخار كرده است. ولي در بيشتر جشنوارهها با محوريت آي تي ( نرمافزار و سختافزار ) وبلاگنويسي جايگاه مناسبي ندارد. براي مثال از برگزاري اولين نمايشگاه الكامپ تا كنون برخي سرويسدهندهها براي اولين بار در جشنواره شركت كرده و حتي ساير سرويس دهندهها نيز حضور پررنگي در جشنواره نداشتهاند، اين در حالي است كه اين سرويس دهندهها داراي چندين هزار كاربر است؛ بنابراين چرايي رخ ندادن اين جنب و جوش در جشنواره بايد بررسي شود.»
وي در عين حال گفت: «به نظر ميرسد بدترين جاي نمايشگاه به وبلاگها اختصاص يافته است و اگر سالن بهتري به وبلاگها ا ختصاص مييافت، قطعا وضعيت بهتر بود.»
كامبد با انتقاد از تبليغات جشنواره افزود: «تبليغات جشنواره بر روي وب سايتهاي مختلف كليشهاي بوده و جذابيت خاصي را براي كاربران ايجاد نكرده است.»
مدير بلاگفا: بخش بزرگي از وبلاگها نمايندهاي در نمايشگاه ندارند
به گزارش ايسنا درادامهي اين نشست، عليرضا شيرازي، مدير بلاگفا تاكيد كرد: «اصولا وبلاگها و وب سايتها نيازي به حضور در نمايشگاه به صورت حقيقي ندارند، چرا كه وبلاگها انديشهي نويسندگان خود به صورت آنلاين هستند و نيازي ندارند كه به شكل ديگري معرفي شوند. اما در عين حال حضور فيزيكي آنها، ميتواند نشانهي به رسميت شناخته شدن اين عرصه باشد.»
وي با بيان اين مطلب كه تعداد زيادي وبلاگ در اين جشنواره حضور دارند، در عين حال تصريح كرد: «آيا واقعا اين وبلاگها نمايندهي كل جامعه وبلاگهاي ما و انديشههاي وبلاگي ما هستند؟ مجموعه از وبلاگهاي خاص با گرايشهاي خاص در اين جشنواره شركت كردند، اما بخش بزرگي از وبلاگها نمايندهاي در نمايشگاه ندارند.»
وي افزود: «وبلاگهاي تخصصي و علميبسياري وجود دارد كه اكنون در اين جشنواره نيستند و يا حضور فعالي ندارند، در حالي كه بايد با حمايت وزارت ارشاد، مشمول وبلاگهاي تخصصي نيز ميشد.»
وي اظهار داشت: «انتقادها از جشنواره بيان ميشود تا جشنوارههاي بعدي با ديد بهتر برگزار شود، اميدواريم اين جشنواره نيز كلاس درسي براي مسوولان باشد تا در آينده، آنها وبلاگها را به شكل بهتري ببينند و از خود نمايش بهتري نشان دهند.»
مدير بلاگفا در بخش ديگري از اظهارات خود با گلايه از توجه مسوولان جشنواره به مشورت با فعالان عرصهي وبلاگنويسي گفت:« تمام جلسهها با سرويس ما يك هفتهي آخر بود كه هيچ كدام از موارد مطرح شده نيز عملي نشد.»
اكبرپور: آيا جشنواره برگزار ميكنيم كه فقط خودمان را ببينيم؟
در ادامهي اين نشست، نيما اكبر پور نويسندهي وبلاگ " عصيان " تاكيد كرد: « وبلاگ بنا به ساختار خود نيازي به متولي ندارد.»
وي گفت: «ما جشنواره برگزار ميكنيم كه فقط خودمان، خودمان را ببينيم در حالي كه بايد به وبلاگ، اين رسانهي مردميكه افراد آن را اداره ميكنند، استفاده شود.»
اكبر پور تاكيد كرد: «بيشك تبليغات تلويزيوني و راديويي ميتوانست افراد بيشتري را به اين جشنواره و نمايشگاه بكشاند.»
وي به استقبال كم وبلاگها از جشنواره اشاره و ابراز عقيده كرد: «آن قدر نخستين جشنوارهي برگزار شده كه هيچ گاه به دومي نرسيده است، به همين دليل مردم نيز دوست ندارند به دنبال همين " نخستينها " بيايند.»
اكبرپور به استقبال گستردهي از اولين نمايشگاه وب و نشريات الكترونيك اشاره كرد و گفت: «فضاي كنوني وبلاگها پس زننده است.»
وي با اشاره به طرح ساماندهي وبلاگها و وب سايتها ادامه داد: «اين طرح در فضاي وب فارسي، فضاي منفي را ايجاد كرده است، لزوم ثبت وبلاگها باعث ميشود آنها اصولا از هر ثبت شدني پس زده شوند.»
وي نيز با انتقاد از عدم حضور اقشار مختلف وبلاگنويسان در اين نمايشگاه، افزود:«آيا جشنوارهها برگزار ميشود كه فقط خودمان را ببينيم؟ و صرفا نمايش براي خود هستند؟ در حالي كه بايد از رسانههاي مردميبراي معرفي استفاده شود.»
ضياييپرور:
گرچه هدف جشنواره حمايت از توليد محتواي فارسي عنوان شده، اما ساز و كار حمايت تعيين نشده است
به گزارش ايسنا حميد ضيايي پرور، پژوهشگر حوزه وبلاگها در ابتداي سخنان خود از عدم حضور بلاگفا و مهدي بوترابي مدير پرشين بلاگ در جشنواره ابزار تاسف كرد و اين مساله را از ديد كلي براي فضاي وبلاگستان نقطه آسيب خواند.
وي اظهار كرد: «دولت نهم براي اولين بار با برگزاري اين جشنواره با ديدي مثبت و حمايتي به وبلاگها نگاه كرد و با صرف هزينه فضايي را براي مطرح شدن وبلاگها ايجاد كرد.»
وي افزود: «شركت در جشنواره براي وبلاگهايي كه صاحبان آنها شناخته شده نباشند، تجربهي مفيد و موثري است، آنها براي حضور در جشنواره فضايي را در اختيار دارند كه به نفع جامعه است.»
ضيايي پرور در عين حال تصريح كرد: «گرچه هدف برگزاري جشنواره حمايت از توليد محتواي فارسي عنوان شده، اما ساز و كار حمايت و مكانيزم مشخصي براي نوع حمايت تعيين نشده است.»
وي به طرح ساماندهي وبلاگها و وب سايتها اشاره كرد و گفت: «اين طرح ابهامات بسيار دارد، در ابتدا با موضوع اجباري بودن ثبت وبلاگها، اين طرح با واكنشهاي گستردهاي مواجه شد اما پس از برداشتن شرط اجباري بودن ثبت براي وبلاگها، بسياري در اين فضا عقب نشستند، با اين حال شفافيت اين موضوع ضروري است.»
ضيايي پرور گفت: «برگزاري چنين نشستها و جشنوارهها و نمايشگاههايي بخشي از پتانسيل وبلاگنويسي را آزاد ميكند و به جامعه نشان ميدهد. بي شك پتانسيلهاي زيادي در اين عرصه وجود دارد كه ساز و كار صحيح ارايه آنها بايد بررسي شود.»
وي يادآور شد: «متاسفانه براي برگزاري اين جشنواره با وبلاگنويسان و سرويس دهندهها صحبت نشد. در حالي كه بايد پيش از برگزاري آن، هم انديشيهايي صورت ميگرفت. همچنين جشنواره در ساير سايتها و وبلاگها فاقد حداقل لينكهاست.»
فخري: تنور وبلاگهاي جشنواره گرم نيست
سيد محمدرضا فخري، مدير پارسي بلاگ، در ادامهي اين نشست با اشاره به گرم نبودن تنور وبلاگهاي جشنواره گفت: «اشكالاتي به لحاظ شكلي و محتوايي به جشنواره وارد است، ولي چيدمان غرفهها و امكانات، مناسب است. اما از سويي ديگر جايگاه سالن و تبليغات صدا و سيما در سطح مطلوبي نبود.»
وي گفت: «چرا بايد پس از 10 سال، امكان اتصال به اينترنت در ايران، اين جشنواره برگزار شود؟ چرا هنوز مسوولان ديد صحيحي نسبت به وبلاگها و محتواي آنها ندارند؟ در لايههاي بالاي مديريتي، ديد جامع و واقع بينانهاي نسبت به اينترنت وجود ندارد و آنها هنوز دست به عصا و با احتياط حركت ميكنند. تا به حال كار موثري محتوايي روي اينترنت و همچنين برنامهاي براي مديريت و تعاملات اينترنتي متناسب با قوانين صورت نگرفته است، به اين ترتيب آن چنان مشكل از جشنواره نيست، بلكه نگاه مديريتي كشور نسبت به اين پديده بايد عميق تر شود، بدون شك با برگزاري اين جشنواره، قدمهاي بهتري برداشته ميشود.»
مدير سايت بازنگار:
جشنوارهاي با موضوع وبلاگ، كه در وبلاگها از آن صحبت و يا حتي انتقاد نشود، محكوم به فناست
به گزارش ايسنا در ادامهي اين ميز گرد رضا ولي زاده، مدير سايت " بازنگار " و نويسندهي وبلاگ " ايستگاه " گفت: «برگزاري جشنوارهاي كه به فعاليتهاي مجازي مربوط ميشود، بايد با ساير جشنوارهها تفاوتي داشته باشد. اين در حالي است كه حضور وبلاگها و سايتها در نمايشگاه تفاوت و مزيت خاصي نسبت به حضور كاربر در منزل و استفاده از وبلاگها ندارد. چه تفاوتي ميكند كه فرد همان سايتي را كه ميتواند خودش مشاهده كند، بيايد و در جشنواره ببينند؟»
وي افزود: «تمام تبليغات و محتواي منتشره شده در خصوص جشنواره در محيط وب، به همان كادر تبليغاتي در سرويس دهندهها محدود شده و اين امر براي وزارت ارشاد بسيار نامناسب است.»
به گفتهي وي، در اين جشنواره هيچ خبري از اثر گذارترين وبلاگها، سرويسها و يا سايتهاي مرتبط با وبلاگنويسان نيست، لذا اين جشنواره نتوانسته همهي طيفها را در برگيرد.
مدير سايت بازنگار تاكيد كرد: «جشنوارهاي كه با موضوع وبلاگ برگزار شود، اما در وبلاگها از آن صحبت و يا حتي انتقاد نشود، محكوم به فناست.»
ولي زاده يادآور شد: «اكنون هر مديري كه وارد ميشود، ابتدا ميخواهد يك جشنواره برگزار كند، متاسفانه مديريت، برنامهريزي و بستر سازي در اين زمينه جاي خود را صرفا به برگزاري جشنواره داده است. به اين ترتيب جشنوارهاي با شعار چالشها، رهيافتها، ترويج و توسعه و برگزار ميشود و نتيجه آن ميشود كه كسي در جشنواره و نمايشگاه شركت نميكند. اين جشنواره بايد با مواردي مقايسه شود كه مردم براي بازديد از آنها درصف هستند.»
وي با اشاره به فقر ايده و كارشناسي در جشنواره، تاكيد كرد: «متوليان و كارشناسان مربوطه بايد براي برگزاري جشنواره به ايدههايي ميپرداختند كه حضور وبلاگ نويسان در آن را به دنبال داشته باشد. تبليغات وسيع تري بايد انجام ميگرفت كه آن نيز محقق نشد و صرفا عدهاي در اين جا به دور هم جمع شدند.»
وي با اشاره به نام جشنواره گفت: «واژهي ديجيتال مناسب رسانه نيست، با توجه به اين كه نوعي از فرمت رسانهاي است كه بين رسانهي الكترونيك و سايبر واقع شده و هنوز يك قدم از فضاي مجازي عقبتر است، لذا اگر واژهي مجازي جايگزين ديجيتال ميشد، بهتر بود.»
ولي زاده همچنين به تعامل دولت با وبلاگها در قالب جشنواره اشاره و تصريح كرد: « در اين تعاملات هميشه، برگزيدهها و استعدادهاي جشنواره از سوي دولت معرفي و كشف ميشوند. اما اين استعدادها هيچ گاه در اجراي پروژهها حضور ندارند. چرا بايد طرح ساماندهي وبلاگها و وب سايتها از سوي يك شركت زير پلهاي انجام گيرد؟ اما استعدادها و برگزيدههاي كشف شده حضور نداشته باشند؟ چرا كارشناسان در اجراي پروژههاي دولت مانند " تكفا 2 " حضور ندارند ؟ اين برگزيدگان كجا ميروند، آيا تعامل دولت با اين گروه فقط در حد اين است كه اين دين را از گردن خود بردارند و بگويد ما به وبلاگها هم توجه كرديم ؟»
وي گفت: « حضور ناشناخته، دور افتاده و از طيفهايي خاص كه ربطي به جريان پرمخاطب وبلاگ نويسي ندارند، در جشنواره مشهود است.»
وي به طرح ساماندهي وبلاگها و وب سايتها اشاره و ابراز عقيده كرد: «اين طرح غير قانوني است، خرد جمعي بشر تمام تلاش خود را ميكند كه يك جريان را جهاني كند، اما ما اين عرصه را محدود تر ميكنيم، اين طرح با مفهوم وب در تضاد است، در حالي كه در وبلاگ نويسي، تمركز از توليد محتوا زدوده ميشود و به شهروندان ميرسد و محتوا نيز در نزد افراد جامعه است، در اين عرصه ما مليت نداريم كه بخواهيم وبلاگها را ملي كنيم.»
ولي زاده گفت: «وزارت ارشاد در زمان طرح ساماندهي، تغييري در آيين نامهي خود داد، اين تغيير در فرم ثبت نام آن انجام گرفت كه وبلاگها نيازي به ثبت ندارند، اما دربارهي آن صرفا يك اعلام نظر مختصر انجام شد. لذا اعلام شفاف وزارت ارشاد كاملا ضروري است؛ به طور علني مستثني شدن وبلاگها و سايتها را از طرح ساماندهي اعلام كند.»
وي ابراز عقيده كرد: «تنها لطفي كه وزارت ارشاد ميتواند به وبلاگها كند، عدم حمايت است.»
مدير روابط عمومي جشنواره:
نمايشگاه با همه فراز و فرودها، درسطحي مطلوب برگزار شده است
با مانع تراشيها، تلاشهاي ما براي افزايش ساعت نمايشگاه بينتيجه ماند
در ادامهي اين ميزگرد محمد صادق افراسيابي، مدير روابط عمومي جشنواره تاكيد كرد: «با برگزاري اين جشنواره و نمايشگاه براي اولين بار يك نهاد رسمي دولتي به شكلي علني و رسمي با تمام قواي خود وارد اين عرصه شده، كه اين موضوع اتفاق مباركي است.»
وي در ادامه با اشاره به اينکه وبلاگ زماني از نظر حاکميت امري نامطلوب تلقي مي شد، گفت: « چهار سال پيش در هيچ يک از برنامه هاي صدا و سيما کسي حق نداشت اسمي از وبلاگ ببرد، اما امروز با برگزاري جشنواره و نمايشگاه ملي رسانههاي ديجيتال و نرم افزارهاي چند رسانهاي از سوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ميبينيم که همان سازمان به حمايت از جشنواره و نمايشگاه پرداخته، و در بخشهاي مختلف خود خصوصا در بخش صدا، به صورت آنلاين و لحظه به لحظه از اين نمايشگاه خبر منتشر ميكند.»
افراسيابي در عين حال گفت: «البته قطعا انتظار نابجايي است که فکر کنيم جشنواره و نمايشگاه ملي رسانههاي ديجيتال در سال اول خود بايد بازديدي معادل نمايشگاه كتاب داشته باشد. چرا كه اولا کتاب، رسانهاي با سابقه چند صد ساله است، در حالي که رسانههاي ديجيتال خصوصا در ايران هنوز چندان براي مردم شناخته شده نيستند، و ثانيا اين اولين سال برگزاري چنين نمايشگاهي است و نياز به حجم عظيمي از تبليغات و همکاري کليه نهادهاي رسانهاي و شهري دارد تا بتواند مردم را به خود جذب کند. در حالي که مردم به طور عادت و بدون نياز به هيچ گونه تبليغاتي در نمايشگاه کتاب حاضر مي شوند.»
وي همچنين با اشاره به اينکه اصولا در سالن اينترنت کالاي توليدي عرضه نمي شود، و تنها وب سايتها و وبلاگها معرفي ميشوند، گفت: « اين کاملا طبيعي است که در سالن اينترنت که مخاطب تنها ميتواند با برخي سايتها و وبلاگها آشنا شود، بازديد کمتري نسبت به ساير سالن ها وجود داشته باشد.»
مدير روابط عموميجشنواره به مشكل نبود اينترنت در روزهاي ابتدايي نمايشگاه اشاره كرد و گفت: « اين نقص پذيرفته ميشود، اما اين ايراد نيز در همان روز اول پيگيري و حل شد، و هم اکنون کليه وبسايتها و خبرگزاريهاي ميتوانند از اينترنت پر سرعت و بي سيم استفاده کنند. و اين موضوع هم نشان از فعاليت و تلاش ستاد اجرايي نمايشگاه دارد که ظرف گذشت يک روز توانست مشکل اينترنت را به طور کامل حل کند.»
وي در ادامه به ميزان و نوع تبليغات نخستين جشنواره و نمايشگاه ملي رسانههاي ديجيتال اشاره کرد، و گفت : « در مورد تبليغات جشنواره، خبرگزاريها و سرويس دهندههاي وبلاگ نهايت همکاري را با ما داشتند. همچنين صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران به عنوان يکي از حاميان جشنواره و نمايشگاه حجم مناسبي از تبليغات رايگان تلويزيوني را در اختيار ما قرار داد، اما قطعا تبليغات اينترنتي، روزنامهاي و تلويزيوني كفايت نميكند، و نياز به تبليغات شهري وجود داشت که در اين بخش شهرداري تهران، با وجود اينکه به شوراي اطلاع رساني جشنواره و نمايشگاه دعوت شد، همکاري لازم را از خود نشان نداد، و همان طور که هر کارشناس ارتباطات و رسانهها مي داند، تبليغات شهري به اين دليل که از يک طرف در معرض ديد عموم مردم يک شهر قرار دارد، و از طرف ديگر داراي ثبات است، نسبت به ساير انواع تبليغات اهميتي مضاعف دارد و به همين دليل است که مثلا در ايام انتخابات رياست جمهوري اين نوع تبليغ بيشتر از ساير انواع تبليغ مورد استفاده کانديداها قرار مي گيرد.»
وي در عين حال تاكيد كرد: « نمايشگاه با همه فراز و فرودها، درسطحي مطلوب برگزار شده است و هر روز شاهد حضور هر چه پر رنگ تر مردم و مسوولان در اين نمايشگاه هستيم.»
افراسيابي به مشكل ساعت اتمام نمايشگاه نيز اشاره كرد و گفت: «ساعت 18 با توجه به اين كه تا دو ساعت قبل از آن هنوز جزو ساعت کاري عموم مردم است، براي اتمام نمايشگاه ساعت مناسبي نيست، اما با توجه به مانع تراشي شرکت سهامي نمايشگاه بين المللي تهران، تلاشهاي ما براي افزايش ساعت نمايشگاه بينتيجه ماند و در نتيجه نمايشگاه زماني به پايان ميرسد كه هنوز فرصتي براي بازديد از آن ايجاد نشده است.»
مشاور رسانهاي مدير روابط عموميجشنواره:
بازديدكنندههاي بخش وبلاگها براي تفريح و سرگرمي نميآيند
در اين ميزگرد همچنين عبداللهي، مشاور رسانهاي مدير روابط عموميجشنواره با اشاره به لزوم نگاه ريشهاي به وبلاگ گفت: « قطعا بازديد كنندگان سالنهاي مختلف باهم متفاوت هستند، اما جنس كار ما در سالن اينترنت با سالنهاي ديگر متفاوت و فرد در اينجا منتظر دريافت يك مطلب حرفهاي است، چون كار ما به نوآوري و ديد غيرسنتي نياز دارد.»
وي با تاکيد بر اينکه جشنواره و نمايشگاه رسانه هاي ديجيتال موفق بوده است، گفت: «در يك نمايشگاه بهاره، افراد براي رفع نيازمنديهاي خود به آن جا ميروند، اما در اين نمايشگاه افرادي كه توجه ويژهاي به جنس كار داشتند، حضور دارند و قطعا براي تفريح و سرگرمي نميآيند.»
عبداللهي در ادامه تاكيد كرد: « اولين بار است كه چنين جشنوارهاي برگزار ميشود، در حالي كه من به شخصه انتظار نداشتم، بازديد كنندگان در اين سطح هم وارد شوند. خصوصا که در سالهاي گذشته سه نمايشگاه مولتي مديا برگزار شد كه بازديد كنندگان آنها در سطحي بسيار نامطلوب بود.»
دبير بخش وبلاگ جشنواره:
نقدها را ميپذيريم و در برنامهريزيهاي بعدي در نظر خواهيم گرفت
برخي دوستان حرفهايي زدند كه بيشتر شبيه طنز بود
به گزارش ايسنا در ادامه، مجتبي طالبي، دبير بخش وبلاگ نمايشگاه گفت: « مشكلات بيان شده را پذيرا هستيم و حتما آنها را در برنامههاي بعدي خود رفع ميكنيم، همچنين نقدهاي افراد را نيز ميپذيريم كه آنها را نيز در برنامهريزيهاي بعدي در نظر خواهيم گرفت. اين در حالي است كه به خاطر منافع ملي، مباني اتحاد، حفظ شاكلهي كلي نظام مربوطه در بحث آي تي و همچنين توسعهي برنامههاي گروهها، چه از جانب درون و چه از بيرون سازمان، فعلا سكوت از اهميت بيشتري برخوردار است. چون هر حرفي كه زده ميشود از حوزهي عمل خارج ميشود. اما تمام تلاش خود را براي تمركز بر پتانيسلها دربارهي برنامهريزيهاي مطالبه شده ميكنيم.»
وي افزود: « برخي دوستان نيز حرفهايي زدند، كه بيشتر جنبه طنز دارد تا ارزش صحبت كردن. اما پس از برگزاري جشنواره، به دور از هر گونه حاشيه سازي، جريان سازي و جوسازي، آمادگي برگزاري هر گونه نشستي را داريم.»
مسوول كميته سايتها و وبلاگهاي جشنواره:
از حداقلهايي كه در ذهن داشتيم بسيار فراتر هستيم
هدف اول و اساسي ما در برگزاري اين جشنواره، تعريف جايگاهي براي وبلاگها و سايتها بود
به گزارش ايسنا مصطفي حريري مسوول كميته تخصصي سايتها و وبلاگهاي نمايشگاه نيز در اين نشست گفت: « با وضعيت موجود و امكانات، كار را شروع كرديم تا ببينيم كار انجام ميشود يا خير. البته اكنون از حداقلهايي كه در ذهن داشتيم بسيار فراتر هستيم.»
وي با استناد به مواردي که در ميزگرد به نخستين بودن جشنواره در نوع خود اشاره شد، گفت: «"نخستين" اين جشنواره يك "نخستين" ديگر است. معتقديم که بايد بين 3 تا 5 سالن به بخش اينترنت و حتي بخش بزرگتري از آن به وبلاگها اختصاص مييافت. در پاسخ به اينكه چرا همهي گروهها در جشنواره شركت نكردند؟ بايد گفت که ما با انبوهي از وبلاگهاي تخصصي و در عين حال غني روبهرو شديم، به عنوان نمونه برخي وبلاگها در حوزهي ادبيات بسيار قويتر از وب سايتهاي اين حوزه هستند كه ما بايد آنها را به سطح سايت و از سطح مخاطب شخصي به مخاطب عمومي منتقل كنيم. اما متاسفانه امكانات ما در اين حد نبوده است. اين در حالي است كه هريك از افراد مجموعهي ما به اندازهي 3 شيفت 8 ساعته كار ميكنند تا سنگ بناي اين کار گذاشته شود.»
وي با تاكيد بر لزوم وجود يك فضاي تشخيص هويت گفت: « كليت اين فضا بايد ترسيم ميشد، اما شبكه تبادل نظر كه شامل دسترسي ما به فعالان بخش اينترنت بود، شكل نگرفت.»
وي افزود: « ما در فضاي اينترنتي در دنيا در چالش قرار داريم؛ در حالي كه بايد براي طراحي اين مجموعه به تمام بخشها توجه و نگاه شود.»
حريري با بيان اينکه " ما در فضايي قرار گرفتهايم كه بايد قدم اول برداشته شود" تصريح کرد: «هنگام برنامهريزي براي برگزاري اين جشنواره، در فشارهاي زماني مختلفي قرار گرفتيم. اگر در آن فضا اصلا برنامهاي برگزار نميكرديم، قطعا تا سالهاي سال امكان ايجاد فضايي براي به رسميت شناخته شدن وبلاگ، فراهم نميشد.»
وي با اشاره به ضعفهاي عمومي موجود در بحث وبلاگها، گفت: « در بسياري موارد سيستمي براي برقراري ارتباط وجود ندارد و شبكه ارتباطي ما در بسياري شرايط قطع است. ضعفهاي ديگري هم وجود دارد از جمله اينکه هنوز معيارهاي مشخصي براي داوري و برگزاري جشنواره نه تنها در ايران که در دنيا به درستي ايجاد نشده است. تنها مرجعي که يافت مي شد جشنواره آكادمي اسكار بود كه به صورت سالانه برگزار ميشود که معيارهاي داوري آنها با ما بسيار متفاوت است، آنها بيشتر فرم محورند و ما محتوا محور.»
حريري تاكيد كرد: « برگزاري اينگونه جشنوارهها در سطح ملي تا به حال صورت نگرفته بود و اغلب جشنوارهها تا کنون به طور پراكنده برگزار شدهاند. لذا تا به حال يك اقدام كامل و تمامعيار انجام نگرفته است.»
وي افزود: «مهمترين نتيجهاي كه ما از برگزاري اين جشنواره گرفتيم، ايجاد يك برند براي بلاگرها و سرويسهاي وبلاگ بود كه آنها اين حق را داشته باشند و اعلام كنند كه ما يك بخش همچون كتاب و مجلات هستيم.»
حريري در پاسخ به اين انتقاد که چرا در بخش وبلاگها صرفا يک گرايش خاص حضور دارند، گفت: « شايد در بخشهايي به اين صورت باشد اما به دليل مشكل زمان، امکان دسترسي ما به همه گروهها و گرايشها نبود و برخي افراد به ما براي برگزاري جشنواره نزديكتر و براي ما در دسترس تر بودند.»
حريري تاكيد كرد: « ميزان عملياتي شدن جشنواره با توجه به امكانات و حجم كارهاي انجام گرفته، ايجاد جايگاهي براي سخن گفتن وبلاگها و وب سايتها و همچنين ايجاد يك برند فارغ از محتوا بوده است.»
وي با طرح سوالي مبني بر اينكه آيا ميتوان گفت همه ي جشنوارهها در همهي دورههاي برگزار شده خود (بهويژه دورهي اول) كل فضا را پوشش ميدهند؟ گفت: «برگزاري جشنوارهها اغلب ايجاد كنندهي يك جايگاه و باز كننده راه هستند. هدف اول و اساسي ما نيز براي برگزاري اين جشنواره، تعريف اين جايگاه بوده است.»
حريري گفت: « اصل كار مركز توسعه فنآوري اطلاعات و رسانههاي ديجيتال، ايجاد يك فضاي حمايتي است. در اين راستا يك سياستگذاري فرهنگي وجود دارد كه بخشي از آن مربوط به رسانههاي ديجيتال است.»
وي همچنين در پاسخ به انتقاداتي که به طرح ساماندهي وبلاگها و وب سايتها دراين ميزگرد مطرح شد، گفت: « اصل طرح، غلط نيست؛ چرا كه در قوانين تجارت الكترونيك نيز آمده كه براي ثبت دامنه، جايگاه صاحب دامنه بايد مشخص باشد.»
انتهاي پيام