فرزاد فروزانفر: بيشتر آثار تپه‌ي پرديس ورامين در گورستان نمايان شده‌اند

انسان‌شناس پژوهشكده‌ي باستان‌شناسي گفت: بيشتر آثار به‌دست آمده از تپه‌ي پرديس ورامين متعلق به عصر آهن به‌صورت گورستان نمايان شده‌اند.

فرزاد فروزانفر كه اكنون به‌عنوان انسان‌شناس جسماني در تپه‌ي پرديس با گروه باستان‌شناسي همكاري مي‌كند، به خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، توضيح داد: در گورستاني كه از اين دوره در تپه‌ي پرديس يافت شده است، تعداد زيادي تدفين وجود دارند كه درحال بررسي اين تدفين‌ها هستيم.

به گفته‌ي او اين تپه با قدمت حدود پنج‌هزار و 500 سال قديمي‌ترين آثار را در خود جا داده است؛ آثاري از دوره‌ي مس‌سنگي و در واقع دوره‌اي كه تحولات بين نوسنگي و مس‌سنگي را دربرمي‌گيرد، در محوطه باقي مانده‌اند.

وي اضافه كرد: به‌دنبال اين آثار، كوره‌هايي نيز يافت شده‌اند كه به همين دوره و از هزاره‌ي اول پيش از ميلاد مربوط هستند.

حسن فاضلي نشلي ـ سرپرست هيات كاوش تپه پرديس ـ اسفندماه 1384 با گلايه از اين‌كه در پايان فصل نخست كاوش، محوطه از نخاله‌ها و زباله‌ها تميز شد؛ اما امسال، پيش‌از آغاز دومين فصل كاوش، بار ديگر سطح محوطه با زباله پر شده بود، به خبرنگار ايسنا گفت: تپه‌ي پرديس كمتر از دو هكتار وسعت دارد و در اين محوطه‌ي باقي‌مانده، كاوش‌هاي نجات‌بخشي انجام مي‌شود. لذا علاوه بر اهداف علمي كاوش، درنظر است، تا با توجه به امكانات فرهنگي محدود مردم منطقه، تپه‌ي پرديس به بوستاني فرهنگي با محوريت آثار تاريخي كاوش‌شده تبديل شود.

تپه‌ي پرديس قرچك ورامين در ضلع شمالي و محدوده‌ي شهر قرچك، كنار محوطه‌هاي آجرپزي ورامين واقع شده است. هفتاد درصد اين تپه‌ي هفت‌هزار ساله براثر خاكبرداري كارخانه‌ي آجرپزي ورامين از ميان رفته است. با توجه به اين‌كه جاده‌اي از كنار آن عبور مي‌كند، اين خطر وجود دارد كه در تعريض احتمالي جاده، بخش‌هاي ديگر تپه نيز نابود شوند.

انتهاي پيام

  • دوشنبه/ ۲۴ اردیبهشت ۱۳۸۶ / ۱۰:۵۹
  • دسته‌بندی: فرهنگ2
  • کد خبر: 8602-12452
  • خبرنگار : 71191