دكتر محمد باقر قاليباف، بر اساس اعلام غيررسمي، با كسب 8 رأي موافق، 6 رأي مخالف و 1 رأي ممتنع 15عضو شوراي سوم شهر تهران، روز چهارشنبه 18 ارديبهشت 86، پنجاه و هشتمين شهردار تهران، چهاردهمين شهردار پس از انقلاب و پنجمين شهردار منتخب شوراي شهر تهران شد.
به گزارش خبرنگار شهري ايسنا دكتر محمدباقر قاليباف، متولد شهريور1340، اهل مشهد، داراي دكتراي جغرافياي سياسي از دانشگاه تربيت مدرس، پيش از انتخاب شدن به عنوان سيزدهمين شهردار تهران از سوي شوراي شهر دوم، فرماندهي نيروي انتظامي را بر عهده داشت و ضمن آن به عنوان نماينده ويژه رييسجمهور و رييس ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز منصوب شد.
وي پس از آن با تسليم استعفاي خود از فرماندهي نيروي انتظامي و موافقت مقام معظم رهبري و فرماندهي كل قوا، فعاليتهاي خود را به عنوان نامزد نهمين دور از انتخابات رياستجمهوري آغاز كرد و در ادامه با پيروزي احمدينژاد، رقيب انتخاباتياش، 5/2 ماه بعد، در سال 84 از سوي اعضاي شوراي شهر دوم تهران با كسب 8 راي موافق، به عنوان شهردار پايتخت انتخاب شد.
قاليباف اين بار با آغاز به كار شوراي سوم شهر تهران در شرايطي به عنوان نامزد تصدي شهرداري تهران مطرح شد كه اعضاي شورا شهر ابتدا در نظر داشتند انتخاب سرپرست شهرداري تهران را بررسي حقوقي كنند اما از تصميم خود منصرف شده و بر انتخاب سريعتر شهردار تاكيد كردند.
بر همين اساس اعضاي شوراي شهر تهران، طي جلسهاي كه از روز سهشنبه هفته جاري آغاز شد، كار بررسي انتخاب شهردار تهران را از ميان نام 12 نامزد كه در فهرست پيش رو داشتند و شامل قاليباف،بيادي، خادم، سعيديكيا، شريعتمداري، آخوندي، تابش، عبدالعليزاده، مظاهري، نوري، سلطانخواه و زياري بود، آغاز كرده و از ميان اين نامها سرانجام به نام 4 تن شامل قاليباف، شهردار تهران، بيادي، نايبرييس شوراي شهر تهران، خادم، عضو كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران و سعيديكيا، وزير مسكن و شهرسازي رسيدند و نام 8 تن را از ليست اصلي خارج كردند اما پس از انصراف سعيديكيا كه اعلام كرده بود، ميخواهد در دولت بماند، شريعتمداري، عضو شوراي شهر دوم تهران را از ليست 8 نفره وارد ليست 4 نفره كردند و به بررسي خود ادامه دادند.
بدين ترتيب، قاليباف، در نهايت، پس از بررسي چندين باره اعضاي شوراي شهر، دو رقيب از اعضاي شوراي شهر سوم شامل بيادي و خادم و يك رقيب نيز از شوراي شهر دوم تهران ، شريعتمداري را پيش رو داشت.
وي پس از آن كه بيادي و شريعتمداري دو نامزد ديگر آراي لازم اعضاي شورا را كسب نكرده و از ليست خارج شدند، توانست امروز طي دو جلسه صبح و بعد از ظهر شوراي شهر تهران، با كسب 8 راي، در شرايطي كه ابتدا آراي برابر 8 به 8 را با خادم در مرحله نخست رايگيري از ميان 4 نامزد ياد شده و 7 به 7 را در رقابت خود با خادم كسب كرده بود، تصدي شهرداري تهران را در جلسه فوقالعاده روز چهارشنبه 19 ارديبهشت ماه، دوباره برعهده گيرد.
وي روز گذشته در جمع اعضاي شوراي شهر تهران، برنامه پيشنهادي خود را بر اساس محورهاي ذيل اعلام كرد:
محور اول توسعه كار و فعاليتهاي شهري كه در گامهاي ذيل صورت ميگيرد:
گام اول: تلاش براي رونق اقتصاد شهري از طريق دخالت مثبت و تاثير گذار در بازارهاي شهري.
گام دوم: تلاش براي توسعه سرمايه گذاري در عمران و آباداني شهر و بر اين اساس توسعه تمام ظرفيتهاي عمراني شهر
گام سوم: رونق كارآفريني و بهبود دادن اوضاع اشتغال در شهر.
گام چهارم: تلاش براي بهبود عرضه كالا و خدمات در شهر و در دسترس سازي عادلانه همه خدمات براي تمام مردم شهر.
گام پنجم: ساماندهي مشاغل و بهبود كيفيت محيط هاي كسب و كار مردم
محور دوم: محور تلاش براي ارتقاي تربيت و تعليم بر اساس محورهاي ذيل:
گام اول: معروف سازي ارزشها و منكر معرفي كردن ناهنجارها در جامعه تهراني
گام دوم: توسعه عوامل ترغيب گرايش به معروفها و كاهش زمينههاي ارتكاب منكرات
گام سوم: توسعه ظرفيتهاي لازم براي تبادل سرمايههاي معنوي، فرهنگي و اجتماعي و ارتقاي سرمايه اجتماعي شهر بر اساس آگاهي مردم و اعتماد بيشتر.
گام چهارم: تلاش با تمام توان براي كاهش آسيبهاي فرهنگي و اجتماعي از طريق ساز و كارهاي متناسب و جامعه مدار.
محور سوم: تلاش و برنامه ريزي براي فراغت و استراحت و زندگي بهتر و برازندهتر مردم تهران بر اساس گامهاي ذيل:
گام اول: تامين فرصتها و امكانات براي سكونت و آسايش به صورت عادلانه براي تمام مردم تهران در جنوب و شمال و كاهش فاصلهها
گام دوم: ارتقاي سطح آرامش، نشاط و شادابي و آسايش در زندگي مردم
بر اساس چشمانداز فوقالذكر، برنامهريزي براي ارتقاي «مديريت شهري» از شهرداري آغاز ميشود كه اين تحول بزرگ با توجه به تجربيات موجود در دوره جديد در چهار حوزه پيشنهاد ميگردد:
اول: تحول منسجم و عادلانه در حوزه قوانين و مقررات شهري و شهرداري براي حفظ حقوق شهروندان و مديريت شهري
دوم: تحول و ارتقا برنامه ريزي شده در حوزه منابع انساني متخصص و متعهد
سوم: ارتقا سطح تكنولوژي اداره شهر و شهرداري همگام و همطراز با آخرين دستاوردهاي اين حوزه در ساير كلانشهرهاي جهان
چهارم: ارتقاي در حوزه فرآيندها و تصحيح روشهاي مديريت شهر و شهرداري
اساس چنين رويكردي به مسائل شهرداري و نگاه منسجمي به حوزه مديريت شهري نيازمند راهبردهاي منسجمي است كه بر اساس ذيل پيشنهاد ميشود:
1-ارتقا نقش تهران در همه ابعاد ملي، فراملي و منطقهاي
2-ساماندهي و صيانت از محدوده و حريم شهر تهران
3-توسعه اجتماعي و ساماندهي اسكان جمعيت
4-رونق اقتصادي فعاليتهاي شهر تهران
5-بهبود شبكههاي ارتباطي و نظام حمل و نقل و ترافيك
6-حفاظت از محيط زيست و ايمن سازي شهر تهران در برابرسوانح
7-بهبود و ارتقا كيفيت دفاع غير عامل شهر تهران
8-بهبود و ارتقا وضعيت و ساماندهي كالبدي شهر تهران
9-ارتقا كيفيت و كارايي محيط شهري با پهنه بندي نحوه استفاده از اراضي و ساماندهي ساخت و ساز در انواع كاربري
10-احيا و حفاظت فعال از ميراث طبيعي، تاريخي و فرهنگي شهر تهران
11-ساماندهي هويت سيمايي و منظر شهري
12- توسعه فضاي سبز،عمومي، تفرجگاهي
13- تامين نيازها و ساماندهي مكانيزه خدمات شهري تهران
14-بهسازي، نوسازي، بازسازي بافتهاي فرسوده شهر تهران
15-اصلاح نظام ماليه و ساختار تشكيلاتي مديريت شهري تهران و كوچك سازي شهرداري
16-برنامهريزي براي توليد درآمد پايدار براي شهر
17-تلاش براي تعامل مثبت با شوراي شهر و مديريت جمعي عقلاني شهر تهران
قاليباف در اين برنامهها يادآور شده است كه تمام تلاش در اداره شهر «ارتقاء سطح زندگي» مردم شريف شهر تهران خواهد بود كه در يك نگاه جامع، كارآمد و منسجم موجب «توسعه پايدار شهر» در همه ابعاد آن و «برازنده» و «شايسته» مردم نجيب و عزيز ماست.
نگاهي به ويژگيهاي انتخاب پنجاه و هشتمين شهردار تهران
به گزارش ايسنا رقابت دو عضو شوراي شهر سوم و يك عضو شوراي دوم شهر تهران با فردي كه خود شهردار تهران بود و نامزد تصدي دور بعد انتخاب شهرداري، و نيز سرعت عجيب ارائه برنامهها از سوي نامزدها را شايد بتوان از جمله ويژگيهاي مهم اين دوره از انتخاب شهردار تهران نام برد.
پيش از مطرح شدن گزينههاي اصلي كه تقريبا از حضور آنها به غير از سعيديكيا به عنوان نامزد تصدي شهرداري همگان اطلاع و تا حدي اطمينان يافته بودند، اعضايي از شوراي شهر تهران، در اظهار نظرهاي جداگانهاي هر يك به طور ضمني از نامزد مورد نظر خود به دفاع برخاسته بودند.
ابتكار، عضو طيف اصلاحطلب كه پرمصاحبه ترين فرد اين طيف به شمار ميرود و اظهار نظرهاي تقريبا صريح و شفافي كرده است، در آخرين مصاحبه خود با ايسنا اقدامات قاليباف را در دوره مديريت شهري ارزشمند توصيف كرده بود.
بيادي نيز در اظهار نظري به عنوان عضو شورا، انتقاداتي را از قاليباف مطرح و وي را به قطع همكاري با شوراي شهر متهم و تاكيد كرده بود كه اگر قاليباف شهردار تهران شود، به وي تبريك ميگويد اما اين اتفاق (انتقادات مطروحه) را از طريق قانوني پيگيري خواهد كرد.
طلايي نيز به طور صريح از عملكرد قاليباف دفاع كرده و او را داراي ويژگيهاي مديريت شهري دانسته بود. معصومه آباد هم در اظهار نظري، با تاكيد بر لزوم عبور از بحث انتخاب سرپرست بر انتخاب سريعتر شهردار، اصرار ورزيده بود اما از صحبتهاي وي نيز ميتوان برداشت دفاع از عملكرد قاليباف را داشت.
اعضاي طيف اصلاحطلب كه از نامزدي در انتخابات هيات رييسه شورا چشم پوشي و به حضور در كميسيونهاي شورا بسنده كرده و به گفته آنها خواهان نظارت بر امور شورا شدهاند، در عين حال در بحث انتخاب شهردار جدي تر وارد عمل شده و به گفته ابتكار تلاش كرده بودند كه گفتمان اصلاحطلبان كه مستدل و كارشناسي شده است، بر اصول گرايان تاثير گذار باشد.
در اين ميان، چمران تنها بر انتخاب شهردار تهران در موعد مناسب به لحاظ دوري از حاشيهها تاكيد و همانند شيباني، نجفي، مسجد جامعي،ساعي، دبير، شكيب، احمدي نژاد، دانشجو، كاشاني و خادم از هر گونه اظهار نظر شفاف خودداري كرد.
اما امروز خبرنگاران كه بر خلاف اعلام قبلي سخنگوي شوراي شهر تهران مبني بر برگزاري جلسه انتخاب شهردار تهران به صورت علني، پشت درهاي بسته مانده و در انتظار معرفي شهردار تهران بودند، در جمع خود و با اتكاي به شنيدههاي پراكنده غيرموثق، گمانهزنيهايي در خصوص چگونگي كسب آراي دو نامزد باقي مانده شورا داشتند و در ذهن خود تقسيم آراي اعضاي شوراي شهر تهران به خادم و قاليباف را مرور ميكردند.
حاصل قطعي اين مرورها بيش از اين نميتوانست باشد كه قاليباف، 5 راي از آراي خود را با ابتكار، مسجدجامعي، نجفي، طلايي و آباد به دست آورده است و باقي همه حدس و گمانهايي بود كه شايد روزهاي آتي نتيجه آن براي خبرنگاران مشخصتر خواهد شد.
انتهاي پيام